Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009

Κατσουράνης: "Μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα"

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Κατσουράνη:

- για την απόφαση του να έρθει στον Παναθηναϊκό:

"Εγώ αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ μεγάλο και ιστορικό σωματείο. Πολλοί ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να φοράνε τη φανέλα του. Οι στόχοι μου είναι ίδιοι με του συλλόγου. Σε ένα πρωτάθλημα με 4-5 ομάδες μεγάλες, δεν μπορείς παρά να στοχεύεις στον τίτλο. Και στο κύπελλο. Και φυσικά σε μια πορεία στην Ευρώπη. Το όνομα του Παναθηναϊκού είναι συνδεδεμένο με επιτυχίες εκτός συνόρων."

- για το ξεκίνημα της ομάδας:

"Πράγματι ξεκινήσαμε με το δεξί τη σεζόν στην Ελλάδα αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις το πρωτάθλημα αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε. Το Europa League είναι μια σημαντική διοργάνωση. Συμμετέχουν πολλές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και κανείς δεν μπορεί να το υποτιμήσει. Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία του Παναθηναϊκού να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

- για τους οπαδούς:

"Ναι, είναι πολύ σημαντικό το δέσιμο με τον κόσμο. Οι φίλαθλοι δένονται με κάποια πρόσωπα, ξέρουν ποδόσφαιρο και ξέρουν να εκτιμούν. Αυτό που θέλουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι να προσφέρω στην ομάδα. Αυτό σκοπεύω να κάνω και είμαι βέβαιος ότι θα σταθούν δίπλα μας. Δυστυχώς η έδρα μας δεν είναι τόσο "καυτή" όσο άλλες. Αυτό βέβαια οφείλεται στο ότι μιλάμε για στάδιο και όχι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ακόμη και από απόσταση πάντως μπορούν να μας βοηθήσουν

- για το αν το ευρωπαϊκό DNA του Παναθηναϊκού του δίνει έξτρα κίνητρο:

"Σίγουρα! Ο Παναθηναϊκός, αν το δει κανείς προσεκτικά, έχει όλα τα φόντα ώστε να πετυχαίνει τα πάντα. Και να παίρνει τίτλους στην Ελλάδα και να πηγαίνει καλά εκτός συνόρων. Είναι - είμαστε - ομάδα για μεγάλα πράγματα".

- για την εθνική ομάδα, αναφορικά με τα αρνητικά σχόλια μετά το περσινό EURO:

"Για μια χώρα σαν την Ελλάδα το να πηγαίνεις στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης είναι τεράστια επιτυχία. Από κει και πέρα σε καμία περίπτωση δεν ξεφτιλιστήκαμε. Παλέψαμε τα ματς αλλά δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση. Νιώθαμε ξεζουμισμένοι και σε αυτό δεν φταίει ο προπονητής αλλά εμείς. Αλλά λείπει και η οργάνωση. Δεν μπορεί για παράδειγμα να κάνουμε ίδια προετοιμασία εγώ που έχω παίξει 45 ματς στη σεζόν με ένα άλλο παιδί που έχει δώσει 20 αγώνες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: