Κυριακή, Σεπτεμβρίου 06, 2009

Moυντιάλ 2010: Ελβετία-Ελλάδα 2-0

Η Εθνική μας ομάδα «πάλεψε», παίζοντας με 10 παίκτες από το 42’, λόγω άδικης αποβολής του Βύντρα, είχε τις ευκαιρίες να πάρει το «διπλό», αλλά το γκολ του Γκρίχινγκ, στο 83΄ και ένα του Πανταλίνο στο 88’, έδωσαν τη νίκη με 2-0 στην Ελβετία. Δοκάρι με τον Σπυρόπουλο είχε λίγο νωρίτερα (67’). Στη δεύτερη θέση του ομίλου μας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το ματς

Η μπάλα λένε ότι τιμωρεί. Όταν έχεις τις ευκαιρίες να πάρεις μια σπουδαία νίκη (εκτός έδρας μάλιστα) και δεν τις κάνεις γκολ, τότε είναι πολύ πιθανό η κατάσταση να γυρίσει… μπούμερανγκ και να βρεθείς στο καναβάτσο. Αυτό, ακριβώς, συνέβη στο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με την Ελβετία, στη Βασιλεία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες από το 42’, λόγω άδικης αποβολής του Βύντρα (έπειτα από τραβήγματα με επιθετικό των Ελβετών μέσα στην περιοχή μας, λίγο πριν από εκτέλεση κόρνερ), στεκόταν άψογα στην έδρα των αντιπάλων μας. Παρά το γεγονός ότι είχε απέναντί της μια ομάδα που «καιγόταν» για τη νίκη, δεν έδινε το δικαίωμα στην Ελβετία να κάνει το παιχνίδι της. Η αμυντική μας γραμμή, με τον Κυργιάκο ηγέτη, είχε εκλωβίσει τον Κουφό και τον Φράι, ο Πατσατζόγλου στο κέντρο έκανε μεγάλο παιχνίδι, ο Κατσουράνης έτρεχε ασταμάτητα και ο Σπυρόπουλος από αριστερά πραγματοποιούσε μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις με το εθνόσημο. Ο ίδιος, μάλιστα, ήταν και ο… μοιραίος της υπόθεσης, μια και στο 67’, μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε πρώτα στα χέρια του Μπενάλιο και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα…

Το καθαρό μυαλό και το πάθος, στοιχεία απαραίτητα από τη στιγμή που η Ελλάδα έπαιζε με 10 παίκτες, υπήρχε για την ομάδα μας, μέχρι το 83’. Τότε, οι Ελβετοί, χωρίς να έχουν απειλήσει στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Επειτα από φάουλ του Γιακίν, ο Γκρίχτινγκ με κεφαλιά έκανε το 1-0 και πλέον τα πράγματα γίνονταν δύσκολα για την Ελλάδα. Όλα τελείωσαν στο 88΄, όταν ο Κανταλίνο, με κεφαλιά, «έγραψε» το 2-0 και έβαλε φωτιά στο γήπεδο της Βασιλείας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΒΕΤΙΑ (Ότμαρ Χίτσφελντ):
Μπενάλιο, Νεφ (62' Ντερτιγιόνκ), Φον Μπέργκεν, Γκρίχτινγκ, Μανέν, Χούγκελ, Μπαρνέτα, Πανταλίνο, Φερνάντες (68' Γιακίν), Φράι, Κουφό (81' Φονλάντεν)

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Πατσατζόγλου, Χαριστέας (73' Αβρ. Παπαδόπουλος), Αμανατίδης (82' Γκέκας), Σαλπιγγίδης (46' Σαμαράς).

Πλέον, οι Ελβετοί είναι πρώτοι με 16 βαθμούς και ακολουθούμε εμείς με 13. Θυμίζουμε ότι ο πρώτος του ομίλου περνάει απ’ ευθείας στο Μουντιάλ και ο δεύτερος οδηγείται σε μπαράζ.

Χωρίς νίκη έμεινε για άλλη μία αγωνιστική η Μολδαβία, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη, χωρίς γκολ, με το Λουξεμβούργο. Η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής μας, με αυτή την ισοπαλία έμεινε στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου, με συγκομιδή μόλις δύο βαθμούς σε 7 ματς. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, παρότι έφτασαν τους πέντε βαθμούς, δε διατηρούν πραγματικές ελπίδες, για να καταλάβουν μία εκ των δύο προνομιούχων θέσεων.

Μεγάλη νίκη πέτυχε μέσα στο Ισραήλ η Λεττονία. H ομάδα του Αλεξάντρ Στάρκοφς κατάφερε να αντέξει την πίεση των Ισραηλινών και παίζοντας έξυπνα, να "αποδράσει" με το τρίποντο από την δυνατή έδρα των γηπεδούχων. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο αμυντικός των Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, Γκασπάρ Γκορκς στο 59'. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα της Λεττονίας έφτασε τους 13 βαθμούς και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης μετά και τη νίκη της Ελβετίας, επί της Εθνικής μας.

Η βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Ελβετία 7 16 (13-6)
2. Ελλάδα 7 13 (12-6)
3. Λετονία 7 13 (11-6)
4. Ισραήλ 7 9 (10-9)
5. Λουξεμβούργο 7 5 (3-13)
6. Μολδαβία 7 2 (2-11)

Επόμενη αγωνιστική (09/09/09)

Ισραήλ-Λουξεμβούργο
Λετονία-Ελβετία
Μολδαβία-Ελλάδα

πηγή:Σπορτ-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: