Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2009

SUPERLEAGUE: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ 2-0

Τα ντέρμπι θα το έπαιρνε ο πιο παθιασμένος. Αυτός ήταν ο Ολυμπιακός. Με σκόρερ και εκτελεστή τον Μήτρογλου που πήρε το όπλο του δύο φορές (45+’,54’), «σκότωσε» 2-0 τον Παναθηναϊκό και τον γκρέμισε από την κορυφή! Μόνοι πρώτοι για πρώτη φορά φέτος οι ερυθρόλευκοι μετά από 12 αγωνιστικές. Με μια ώρα καθυστέρηση άρχισε το ματς λόγω επεισοδίων εκτός γηπέδου.

Το παιχνίδι:

Οι «ερυθρόλευκοι» -κόντρα στα προγνωστικά- μπήκαν πιο δυνατά. Είχαν την κατοχή και ασκούσαν πίεση στα αντίπαλα καρέ με σέντρες «φαρμάκι» από την δεξιά πτέρυγα, κυρίως με τον Ζαϊρί, αλλά και με τον Γκαλίτσιο. Το πρώτο σουτ, όμως στον αγώνα προήλθε από την ομάδα του Παναθηναϊκού και τον Σισέ (8’).

Η προσπάθεια του Γάλλου επιθετικού βρήκε σε ετοιμότητα τον Νικοπολίδη. Τη σκυτάλη στις ευκαιρίες πήραν οι γηπεδούχοι με τον Μαρέσκα δύο λεπτά αργότερα (10’), ο Ιταλός μέσος επιχείρησε ένα δυνατό βολέ από μακρινή απόσταση αναγκάζοντας τον Τζόρβα να πέσει προκειμένου να διώξει. Λίγο μετά (12’) οι πράσινοι εκτέλεσαν ένα φάουλ, από την λανθασμένη έξοδο του Νικοπολίδη επωφελήθηκε ο Σισέ, ο οποίος σούταρε πρώτα πάνω στον Μπράβο που σαν από μηχανής βρέθηκε μπροστά στην κενή εστία και στη συνέχεια ψηλά άουτ.

«Κλάταρε» μετά το 20’…

Το σύνολο του Ζίκο παρουσίαζε επιθετικό πλάνο, αλλά δεν είχε τις δυνάμεις για τον υποστηρίξει. Ο έλεγχος του παιχνιδιού πέρασε ξεκάθαρα στα χέρια των φιλοξενούμενων. Με κορυφαίο τον Σισέ που αποτελούσε μόνιμο κίνδυνο για την αντίπαλη και με αρκετά μακρινά σουτ προσπάθησε να πάρει κεφάλι στο σκορ, χωρίς τελικά να το πετύχει. Στο μεταξύ ο Ζεβλάκοφ έδωσε τη θέση του στον Αβ. Παπαδόπουλο, μια και ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό. Αλλαγή που δεν επηρέασε πάντως τη λειτουργία της αμυντικής γραμμής των Πειραιωτών.
Πήρε το «όπλο» του ο Μήτρογλου!

Η αναμέτρηση είχε περάσεις στις καθυστερήσεις και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια ο Μήτρογλου τους διέψευσε. Η μπάλα έφτασε στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Ντουντού έδωσε με γυριστό σουτ την ασίστ στον 21χρονο επιθετικό και εκείνος με όμορφο πλασέ «νίκησε» τον Τζόρβα γράφοντας το 1-0.

«Πυροβόλησε» και πάλι!


Το δεύτερο μέρος ήταν πιστή αντιγραφή του πρώτου. Δέκα λεπτά σχεδόν μετά το πρώτο σφύριγμα στην επανάληψη (54’), ο Ζαϊρί ξεκίνησε μια κούρσα από την δεξιά «πτέρυγα» την κατάλληλη στιγμή γύρισε το βλέμμα του προς το κέντρο, «σημάδεψε» τον Μήτρογλου που περίμενε καρτερικά στην μικρή περιοχή έπιασε το γυριστό σουτ διπλασιάζοντας τα τέρματα του Ολυμπιακού.

Η «επιστροφή» του Λέτο

Ο Χενκ Τεν Κάτε αποφάσισε να κάνει ορισμένες αλλαγές στην «σκακιέρα» για να πετύχει την ανατροπή. Μία από αυτές ήταν η είσοδος του Λέτο στον αγωνιστικό χώρο (66’). Το «κόκκινο» παρελθόν του Αργεντινού μέσου δεν λησμονήθηκε από τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων» που τον αποδοκίμασαν έντονα. Ο Λέτο ζωντάνεψε την επιθετική ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, αλλά ως εκεί. Τελικό σκορ στο «Γ. Καραϊσκάκης» 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ρ. Μπράβο (63' Ντομί), Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ (28' Αβ. Παπαδόπουλος), Γκαλίτσιος, Ντούντου, Μαρέσκα, Λεονάρντο (70' Πάντος), Ζαϊρί, Όσκαρ, Μήτρογλου.

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε):
Τζόρβας, Σεϊταριδης Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Σιμάο (63' Νίνης), Γκάμπριελ (55' Λέτο), Σαλπιγγίδης (75' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: