Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2009

Champions League: Ολυμπιακός-Άρσεναλ: 1-0 (BINTEO)

Οι εποχές που ο Ολυμπιακός δεινοπαθούσε στην Ευρώπη φαίνεται πως ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκη» και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «16» του Champions League για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Λεονάρντο στο 47’ πέτυχε το γκολ της νίκης, που ήταν… αχρείαστη μετά την ισοπαλία στο Σταντάρ-Άλκμααρ (1-1).

Ο αγώνας…

Η Άρσεναλ άρχισε καλύτερα τον αγώνα έχοντας ως όπλο την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Προϊόν αυτής ήταν η ευκαιρία του 11ου λεπτού, όταν ο Νικοπολίδης απέκρουσε το σουτ του Γουόλκοτ. Με την πάροδο του χρόνου ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει και να είναι απειλητικός, κυρίως μέσω αντεπιθέσεων. Ο Γκαλέτι αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων από τα δεξιά με τις πλαγιοκοπήσεις του και οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το γκολ με τον Μήτρογλου στο 14’ και τον Αργεντινό στο 21’, που όμως σούταραν άουτ. Οι νεαροί «κανονιέρηδες» με τη σειρά τους αναλώνοντας σε πολλές πάσες στο κέντρο και τη μεγάλη περιοχή, δίχως να μπορούν να βρεθούν σε θέση βολής με εξαίρεση τη φάση του 24’, όταν το κακό κοντρόλ του Γουόλκοτ προ του Νικοπολίδη έδωσε τη δυνατότητα στον 38χρονο γκολκίπερ να σώσει την εστία του. Αφορμή για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην κερκίδα έδωσε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η είδηση πως η Άλκμααρ σκόραρε σε βάρος της Σταντάρ Λιέγης.

Οι πανηγυρισμοί ήταν ακόμη πιο έντονοι με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Όχι για κάποια είδηση από το Βέλγιο αυτή τη φορά, αλλά για το γκολ του Ολυμπιακού. Ο Λεονάρντο με τη βοήθεια της τύχης έγινε αποδέκτης της μπάλας από μία κόντρα και βγαίνοντας απέναντι στον Φαμπιάνσκι πλάσαρε κάτω από τα πόδια του ανοίγοντας το σκορ και το δρόμο της πρόκρισης για τους «16». Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ έφτασαν κοντά στο γκολ στο 49’ και το 71’ με τον Βέλα, που στην πρώτη περίπτωση σταματήθηκε από τον Νικοπολίδη και στη δεύτερη πλάσαρε άουτ από εξαιρετική θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ως πρώτο μέλημα τη διαφύλαξη της εστίας τους, αλλά απειλούσαν με αντεπιθέσεις. Στο 73’ και το 78’ ο Φαμπιάνσκι με σωτήριες επεμβάσεις έσωσε την ομάδα του στα πλασέ των Λεονάρντο και Μήτρογλου. Η Άρσεναλ συνέχισε να πιέζει ως το τέλος και στο 89’ χρειάστηκε μία σωτήρια επέμβαση του Ντομί πάνω στη γραμμή σε κεφαλιά για να διατηρηθεί ως το τέλος το 1-0 που σφράγισε την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16».

TO ΓΚΟΛ


Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ντουντού (85’ Ντομί), Μαρέσκα, Γκαλέτι, Λεονάρντο, Όσκαρ (92’ Πάντος), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Πάρντο, Κ. Παπαδόπουλος, Ζαϊρί, Νικλητσιώτης, Κατσικογιάννης.

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Γκίλμπερτ, Μπάρτλεϊ, Σιλβέστρ, Κρουζ, Σονγκ, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ, Μερίδα, Γουίλσιρ (77’ Σουνού), Βέλα.

Στον πάγκο: Μανόνε, Κοκελίν, Ίστμοντ, Έιλινγκ, Ράνταλ.

Διαιτητής: Λουσίλιο Καρντόσο Μπατίστα

Κίτρινες κάρτες: Λεονάρντο-Μέριδα

ΠΗΓΗ: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: