Τετάρτη, Μαΐου 12, 2010

Δεν πάνε Μουντιάλ Βιεϊρίνια και Εντίνιο

Παρά τα κολακευτικά σχόλια που εισέπραξαν οι φετινές εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ και την εθνική Πορτογαλίας Κ-21, ο Αντελίνο Βιειρίνια δε συμπεριλήφθηκε τελικά στις 24μελή λίστα του Κάρλος Κεϊρός για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νοτίου Αφρικής. Εκτός παρέμεινε και ο έτερος Πορτογάλος του «Δικεφάλου», Αρνάλντο Εντίνιο, ενώ την αποστολή θα ακολουθήσει ο Ντανιέλ Φερνάντεζ (πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ).

Αναλυτικά 24 επιλογές της εθνικής Πορτογαλίας για το Μουντιάλ του 2010:

Τερματοφύλακες: Εντουάρντο (Μπράγκα), Ντάνιελ Φερνάντεζ (Ηρακλής), Μπέτο (Πόρτο)

Αμυντικοί: Μιγκέλ (Βαλένθια), Πάουλο Φερέιρα (Τσέλσι), Ρικάρντο Καρβάλιο (Τσέλσι), Μπρούνο Αλβες (Πόρτο), Ρονάλντο (Πόρτο), Ρικάρντο Κόστα (Λιλ), Ντούντα (Μάλαγα), Φάμπιο Κοεντράο (Μπενφίκα)

Μέσοι: Πέδρο Μέντες (Σπόρτινγκ Λισ.), Πέπε (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζε Κάστρο (Λα Κορούνια), Τιάγκο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντέκο (Τσέλσι), Ραούλ Μεϊρέλες (Πόρτο), Μιγκέλ Βελόσο (Σπόρτινγκ Λισ.), Νάνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Επιθετικοί: Σιμάο Σαμπρόσα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντάνι (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Λιέντσον (Σπόρτινγκ Λισ.), Ούγκο Αλμέιδα (Βέρτντερ Βρέμης), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)


Χωρίς Σαβίνι στο Καραϊσκάκη


Επιστρέφοντας στην ελληνική αγωνιστική πραγματικότητα, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για «Καραισκάκη» και για το δεύτερο ματς των πλέι-οφ, με τον Ολυμπιακό (Τετάρτη, 16:45, ΝΕΤ). Σε αυτήν την αποστολή –από τις πιο κρίσιμες για τον «Δικέφαλο του Βορρά», τη φετινή σεζόν- ο Φερνάντο Σάντος συμπεριέλαβε τόσο τον Βιεϊρίνια, όσο και τον Εντίνιο, παρά το πειθαρχικό του παράπτωμα, αλλά και τον Ίβιτς, που ξεπέρασε την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε.

Στη Θεσσαλονίκη παρέμεινε ο Μίρκο Σαβίνι, εξαιτίας της θλάσης πρώτου βαθμού που υπέστη στη γάμπα, θέτοντας αμφίβολη τη συμμετοχή του και στο υπόλοιπο του μίνι πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος αποβαίνουν στον Πειραιά όχι μόνο με το δικό τους πάθος για τη νίκη αλλά και με την ψυχολογική ενίσχυση 30 φίλων της ομάδας, που βρέθηκαν στην τελευταία προπόνηση και φώναξαν το σύνθημα της νίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είστε καλύτεροι από όλους, δείξτε το στο γήπεδο».

Αναλυτικά η 18αδα του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Εντίνιο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: