Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2011

Καντονά: «Κορυφαία στιγμή η κλωτσιά κουνγκ-φου»










Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ερίκ Καντονά ανέφερε πως η περιβόητη κλωτσιά κουνγκ-φου σε οπαδό της Κρίσταλ Πάλας ήταν η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του.

Ο Γάλλος είχε τιμωρηθεί το 1995 όταν μετά που δέχθηκε την κόκκινη κάρτα και ενώ κατευθυνόταν εκτός γηπέδου έτρεξε προς την κερκίδα και κλώτσησε τον οπαδό της Πάλας, Μάθιου Σίμονς.

Ο Καντονά, που πρόσφατα έγινε ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Κόσμος Νέας Υόρκης, παραδέχθηκε πως το περιστατικό ήταν ένα λάθος αλλά το έκανε για να δώσει χαρά στους φιλάθλους.

Σε ερώτηση του BBC ποια ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας του ο Καντονα είπε: «Όταν έκανα κλωτσιά κουνγκ-φου στον χούλιγκαν, επειδή αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι στο παιχνίδι».


Κορυφαία στιγμή: Ο Καντονά ήταν βασιλιάς εντός και εκτός γηπέδου.


«Νομίζω ότι ίσως είναι σαν ένα όνειρο για κάποιους, ξέρετε να κλωτσήσεις αυτούς του είδους ανθρώπους».

’Ετσι, το έκανα για αυτούς. Ετσι ώστε να είναι ευχαριστημένοι. Είναι ένα είδος ελευθερίας για αυτούς».

«Ετσι, μιλάω για αυτό επιδή ίσως να το ένιωσαν Επειδή αισθάνθηκαν κάτι το ιδιαίτερο . Ίσως ήταν ένα διαφορετικό συναίσθημα. Είναι ένα μεγάλο συναίσθημα, αλλά διαφορετικό»

Διάσημη ήταν και η φράση που είχε πει μετά την αποβολή του : «Οταν οι γλάροι ακολουθούν την τράτα, είναι γιατί είναι σίγουροι ότι οι ψαράδες θα ρίξουν σαρδέλες στη θάλασσα» (όπου γλάροι οι δημοσιογράφοι, τράτα ο ίδιος και σαρδέλες η συμπεριφορά του).

Η ιστορική κλωτσιά κουνγκ φου του Ερίκ Καντονά

Δεν υπάρχουν σχόλια: