Πέμπτη, Μαΐου 01, 2008

Τσέλσι - Μάντσεστερ στον Τελικό!


Χρειάστηκαν 12ο' λεπτά για να μάθουμε ποιός θα ήταν ο αντίπαλος της Μάντσεστερ στον τελικό της Μόσχας.Μετα από ένα συγκλονιστηκό παιχνίδι οι Μπλε έκαμψαν με 3-2 την αντίσταση των Κόκκινων και πήραν το εισιτήριο για το στάδιο «Λουζνίκι».Στο πρώτο ημίχρονο οι Μπλε είχαν την υπεροχή και έφτασαν μόλις στο 18’ πολύ κοντά στο 1-0, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά όμως να στέλνει την μπάλα άουτ, σε θέση τετ α τετ με τον Ρέινα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 22’ ο Ράφα Μπενίτεθ αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη αλλαγή για την Λίβερπουλ και στη θέση του τραυματία Σκρτελ να περάσει τον Σάμι Χίπια. Ότι δεν κατάφερε στο 18’ ο Ντρογκμπά το έκανε πράξη στο 33’. Ο Ρέινα αποκρούει το σουτ του Καλού αλλά με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ στην επαναφορά, ο Ντρογκμπά, κάνει το 1-0.

Στην επανάληψη ήταν η σειρά της Λίβερπουλ να μπει δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριζ» και στο 48’ ο Κάουτ να πλασάρει από κοντά και να τον σταματήσει ο Τσεχ. Μισή ευκαιρία χρειάστηκε στο 64’ ο Φερνάντο Τόρες και μετά από πάσα του Μενταγιούν ισοφάρισε σε 1-1 για την Λίβερπουλ. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας του αγώνα, καθώς στα λεπτά που απόμεναν για την συμπλήρωση των 90’ καμία από τις δυο ομάδες δεν βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα.

Στην παράταση και στο 97’ ακυρώθηκε γκολ του Εσιέν, ως οφσάιντ καθώς ο Ντρογκμπά ήταν μπροστά στον Ρέινα και του εμπόδιζε το οπτικό πεδίο. Οι παίκτες της Τσέλσι δεν το έβαλαν κάτω και στην επόμενη φάση ο Μπάλακ κέρδισε πέναλτι από τον Χίπια. Εύστοχος ήταν ο Φράνκ Λάμπαρντ, που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, έκανε το 2-1 και αφιέρωσε το γκολ στη μητέρα του. Στο 105’ ο Ντρογκμπά διπλασίασε τα τέρματα του και έκανε το 3-1 για τους Μπλε, όταν μετά από πάσα του Ανελκά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα. Τρία λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης, στο 117’ ο Μπάμπελ, που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Τόρες στο 98’, πιάνει απίστευτο σουτ έξω από την περιοχή του Τσεχ και μειώνει σε 3-2. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου στο Λουζνίκι της Μόσχας.

Τσέλσι: Πετρ Τσεχ, Ασλεϊ Κόουλ, Τζον Τέρι, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μίκαελ Μπάλακ, Φρανκ Λάμπαρντ (118’ Σεφτσένκο), Κλοντ Μακελελέ, Τζο Κόουλ (91’ Ανελκά), Μικαέλ Εσιέν, Σαλομόν Καλού (69’ Μαλουντά), Ντιντιέ Ντρογκμπά

Λίβερπουλ: Χοσέ Μανουέλ Ρέινα, Αλβάρο Αρμπελόα, Γιον Αρνε Ρίισε, Τζέιμι Κάραγκερ, Μάρτιν Σκρτελ (22’ Σάμι Χίπια), Στίβεν Τζέραρντ, Χαβιέρ Ματσεράνο, Τσάμπι Αλόνσο, ΓιόσιΜπεναγιούν (78’ Πέναντ), Φερνάντο Τόρες (98’ Μπάμπελ), Ντιρκ Κάουτ

Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: