Πέμπτη, Μαΐου 01, 2008

Διασηρμός της Μπάγερν από την Ζενίτ !


Η Ζενίτ σκόρπισε την Μπάγερν με 4 γκόλ και πέρασε στον τελικό του UEFA . Η Ζενίτ ήταν φανταστική στο πρώτο ημίχρονο και μπλόκαρε την Μπάγερν σε όλους τους τομείς μη αφείνωντας την να την απειλήσει.
Η Ζενίτ προηγήθηκε πολύ γρήγορα μόλις στο 4ο λεπτό μετά απο φάουλ που κέρδισε ο Πογκρέμπνιακ απο τον Λούσιο, ο επιθετικός των γηπεδούχων ήταν αυτός που εκτέλεσε απευθείας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καν που είχε έντονα παραπόνα απο τους συμπαίκτες του για το "τείχος" που έκαναν.

Η μετά το γκόλ που δεκτηκε η Μπάγερν είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατάφερε να κάνει κατι το σπουδαίο. Οι Ρώσοι με την συμπλήρωση 20 λεπτών θα μπορούσαν να έχουν διπλασιάσει τα τέρματα τους. Ο Ανιούκοφ συνδυάστηκε με τον Ντομίνγκες απο τα δεξιά και σούταρε, όμως ο Καν κατάφερε να διώξει με τα πόδια και να κρατήσει "ζωντανή" την Μπάγερν στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στο 39' η Ζενίτ διπλασίασε τα τέρματα της, όταν ο Ζιριάνοφ ξεπέρασε τον Ζε Ρομπέρτο και απέναντι απο τον Καν δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (2-0) και οι οπαδοί των γηπεδούχων να ξεσπάσουν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 54', ο Ανιούκοφ έκανε εξαιρετική κούρσα απο τα δεξιά και γύρισε την μπάλα στην περιοχή της Μπάγερν, όπου ο Φαϊζούλιν με κεφαλιά νίκησε τον Καν και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Ρώσων (3-0).

Στο 73', ο Ντομίνγκες απέφυγε τον Λαμ απο δεξιά και τροφοδότησε τον Πογκρέμπνιακ που δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, να διαμορφώσει το 4-0 και να φθάσει τα 11 γκολ στο φετινό Κύπελλο ΟΥΕΦΑ!

Οι Ρώσσοι κατάφεραν να μην δεκτούν γκόλ από την ανύπαρκτη Μπάγερν όπου ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου αλλά έπεσαν θύμα έκπληξης από την φανταστική Ζενίτ.

Η Ζενίτ περιμένει να μάθει το αντίπαλο της στον τελικό στο ΟΛΝΤ ΤΡΑΦΟΡΝΤ.

Ζενίτ (Ν. Αντβοκαατ): Μαλαφέεφ, Σιρόκοφ, Γκορσκόφ, Κρίγιανατς, Ανιούκοφ, Τίμοστσουκ, Ντενίσοφ (92' Ιόνοφ), Ζιριάνοφ, Ντομίνγκες (89' Λι), Φαϊζούλιν, Πογκρέμπνιακ.

Μπάγερν (Ο. Χίτσφελντ): Καν, Λαμ, Λούσιο, Ντεμικέλις, Γιάνσεν (46' Λελ), Φαν Μπόμελ, Ζε Ρομπέρτο (46' Ποντόλσκι), Σβάινσταϊγκερ, Ριμπερί, Τόνι, Κλόζε (62' Σόσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: