Τρίτη, Μαΐου 20, 2008

Η ακτινογραφία του τρομακτικού τραυματισμού του Τσεχ


Στις 14 Οκτωβρίου του 2006 ο Πετρ Τσεχ έζησε ίσως την πιο τραγική στιγμή της καριέρας του στο παιχνίδι της Τσέλσι με την Ρέντινγκ, όταν ο Στέφεν Χαντ τον κλότσησε στο πρόσωπο, προκαλώντας του σοβαρή ζημιά στο κρανίο. Από εκείνο το περιστατικό ο Τσέχος τερματοφύλακας δεν θυμάται τίποτα, ωστόσο όποτε το βλέπει σε βίντεο ανατριχιάζει, όπως έχει εξομολογηθεί.

Το ίδιο συνέβη όταν είδε και τις ακτινογραφίες από το τραυματισμένο κρανίο του, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας προσφάτως στην Αγγλία και τις σχολίασε στο "BBC".

"Είναι η πρώτη φορά που κάποιος το βλέπει. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές, αφού μπορείς να δεις το κρανίο λεπτομερώς, σαν να το κρατάς στο χέρι. Μπορείς να δεις τις μεταλλικές πλάκες που συγκρατούν ένα μεγάλο κομμάτι στο κάταγμα. Δύο τρύπες έγιναν στο κρανίο από τον χειρουργό ώστε να ανασηκωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του οστού πίσω στη θέση του, αφού είχε πιεστεί προς τα μέσα από τη σύγκρουση".

"Τα μικρά κομμάτια γύρω έσπασαν, τα τοποθέτησαν και πάλι στη θέση τους και θα ενωθούν με το πέρασμα του χρόνου. Στην ακτινογραφία φαίνεται και το τέλος του οστού. Στις δύο πλευρές του βρίσκεται ιστός. Είναι αρκετός για να απορροφήσει μέρος της σύγκρουσης, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Και γι’ αυτό φοράω κράνος, ώστε να εξασφαλίσω ότι δεν πρόκειται να έχω ξανά πρόβλημα. Ακόμα αναρρώνω και νιώθω τους μύες να προστατεύουν το κρανίο. Ολη η περιοχή είναι σκληρή. Όταν το αγγίζω νιώθω τις μεταλλικές πλάκες. Εχω ακόμα πράγματα να κάνω και οι γιατροί προσπαθούν να μειώσουν την πίεση στο κρανίο, αλλά είμαι εντάξει".



Ο τραυματισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: