Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2008

Υπέγραψε!


Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΝ ΤΣΙΛΝΤΡΕΣ.- Τη φανέλα του Ολυμπιακού θα φοράει για τα επόμενα τρία χρόνια ο Τζος Τσίλντρες, καθώς υπέγραψε πριν λίγη ώρα το νέο του συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους». Αναμένεται μάλιστα σε λίγη ώρα από τώρα, πιθανώς στις 17:30, να παρουσιαστεί επίσημα από τη διοίκηση του Ολυμπιακού και έπειτα να αναχωρήσει για την πατρίδα του.

Ο Αμερικανός μίλησε αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου με δημοσιογράφο στις ΗΠΑ, λέγοντας: "Ήρθα στην Ελλάδα χωρίς να ξέρω τι κατάσταση με περιμένει. Όμως, βρήκα μια πολύ όμορφη πόλη και μια σπουδαία και καλά οργανωμένη ομάδα, που δουλεύει με επαγγελματικές προδιαγραφές. Έκαναν τα πάντα για να νιώσω σαν στο σπίτι μου".

Ο Τσίλντρες θα πάρει για τα επόμενα τρία χρόνια 20 εκατομμύρια δολάρια με το δικαίωμα να επιστρέψει στο ΝΒΑ όποιο καλοκαίρι από τα τρία θέλει, αρκεί να το κάνει μέχρι τις 15 Ιουλίου κάθε χρονιάς. Η πρόταση του Ολυμπιακού δεν είχε... αντίπαλο, αφού οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, όντες αποφασισμένοι να τον φέρουν στην Ελλάδα, θα πληρώσουν και την εφορία, κάτι που δεν θα είχε ως προνόμιο στις ΗΠΑ ο παίκτης.

Συν τοις άλλοις, τα 35 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια από τους Ατλάντα Χοκς δεν ήταν ποτέ επίσημη πρόταση και έμειναν μόνο στον αέρα, όπως στον αέρα έμειναν και οι φημολογίες που ήθελαν τον Τσίλντερς και τους μάνατζέρ του να κάνουν... κόλπα για να πάρουν περισσότερα χρήματα από τους Χοκς.

Επί της ουσίας ο Αμερικανός σταρ του ΝΒΑ θα πάρει 4.4 εκατομμύρια ευρώ στον πρώτο χρόνο του στον Ολυμπιακό, ένα ποσό που είναι μικρότερο (!) από αυτό που πήρε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον Παναθηναϊκό για την πρώτη σεζόν, αν συνυπολογίσουμε ότι στην περίπτωση του Λιθουανού, ο Παναθηναϊκός είχε πληρώσει και την αποδέσμευση του παίκτη, χρήματα που πήγαν στην τσέπη του "Σάρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: