Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2008

Nίκησε 2-0 την Γκρόνινγκεν ο Ολυμπιακός !



Με 2-0 νίκησε ο Ολυμπιακός την Ολλανδική Γκρόνινγκεν χωρίς όμως και πάλι να καταφέρει να ικανοποιήσει με την απόδοσή του.

Σύστημα «4-4-2» με Αβραάμ και Ραούλ Μπράβο στην άμυνα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε «κατέβασε» τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2, δοκιμάζοντας τους Ραούλ Μπράβο και Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα, μόλις στο 2’, προήλθε από ασυνεννοησία του Ισπανού με τον Αβραάμ, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπεργκ, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόβατς.

Ο Ντάρκο «χτύπησε» στο 3ο λεπτό

Η «απάντηση» του Ολυμπιακού ήταν άμεση και ουσιαστική. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σέντραρεμε το δεξί από τα αριστερά στο 3’ και ο αφύλακτος στο σημείο του πέναλτι Κοβάτσεβιτς άνοιξε το σκορ με το κεφάλι. Στο 11’, από κόρνερ του «Τζόλε», ο Κοβάτσεβιτς νίκησε και πάλι τους αντιπάλους του, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Απέκρουσε πέναλτι ο Κόβατς

Τα «ερυθρόλευκα» προβλήματα στον άξονα, έδωσαν την ευκαιρία στην Χρόνινχεν να δημιουργήσει φάσεις και να φτάσει κοντά στο γκολ, αλλά ο φορμαρισμένος Κόβατς είπε αρκετές φορές «όχι» στους Ολλανδούς. Σημαντικότερη η φάση του 25’, όταν ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα, από την εκτέλεση πέναλτι του Φαν ντερ Λακ. Πέναλτι, που είχε «χαρίσει» λίγο νωρίτερα ο (κάκιστος σε απόδοση) Ραούλ Μπράβο, αποτυγχάνοντας αρχικά να γυρίσει σωστά την μπάλα με το κεφάλι στον Κόβατς και ανατρέποντας εν συνεχεία τον Μπεργκ.

Αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα στο β’ μέρος

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Βαλβέρδε πέρασε στο παιχνίδι τους Μίκελ Αλόνσο, Πατσατζόγλου και Τοροσίδη αντί των Κατσικογιάννη, Μενδρινού και Κοβάτσεβιτς, αφήνοντας τον Μήτρογλου μοναδικό προωθημένο και αλλάζοντας το σύστημά του σε 4-5-1.

Τα προβλήματα, συνεχίστηκαν... Ο Γκαλίτσιος έχασε τον Πάουελ στο 57’, αυτός σέντραρε και βρήκε αφύλαχτο τον Λοβρέ, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου ήταν άστοχη. Ακόμα μία κακή στιγμή για την άμυνα του Ολυμπιακού...
«Μισό» γκολ Λεονάρντο σε Τοροσίδη

Προβλήματα, όμως, υπήρχαν και στην ολλανδική άμυνα. Στο 60ο λεπτό, ο (πολύ καλός, για ακόμα μία φόρα) Λεονάρντο έκανε... δική του την αριστερή πλευρά, σέντραρε και ο Τοροσίδης, σε κενή εστία, πλάσαρε και έκανε το 2-0.

Ο Μίκελ Αλόνσο παρουσιάστηκε βελτιωμένος, αλλά είναι «ολοφάνερα» λίγος για μία ομάδα του επιπέδου των πρωταθλητών Ελλάδας, δεν μπορεί να κάνει την διαφορά και θα είναι έκπληξη αν παραμείνει.

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Κόβατς (69’ Παναγόπουλος), Λεονάρντο (69’ Ντομί), Γκαλίτσιος, Α. Παπαδόπουλος (69’ Ζεβλάκοφ), Ραούλ Μπράβο (69’ Άντζας), Στολτίδης, Κατσικογιάννης (46’ Αλόνσο), Τζόρτζεβιτς (69’ Νικλιτσιώτης), Μενδρινός (46’ Τοροσίδης), Κοβάτσεβιτς (46’ Πατσατζόγλου), Μήτρογλου (61’ Σίσιτς).

Χρόνινχεν (Γιανς): Φαν Λο, Στέενμαν, Γκαρσία, Σβέιντικ, Μπεργκ, Ματάις, Καχέις, Γκράνγκβιστ, Λοβρέ, Φαν ντερ Λακ, Λεβτσένκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: