Τετάρτη, Αυγούστου 06, 2008

ΠΕΚΙΝΟ 2008:Η τελική πρόβα της Τελετής Έναρξης




Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στη "Φωλιά του Πουλιού", η τελευταία πρόβα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων "Πεκίνο 2008". Παρουσία 90.000 θεατών, διεξήχθη η τελική πρόβα και όσοι είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από κοντά, έμειναν ενθουσιασμένοι από το δυναμικό ξεκίνημα υπό τον ήχο εκατοντάδων τυμπάνων.

"Είναι ένα ξεκίνημα όλο πάθος, υπό τον ήχο εκατοντάδων τυμπάνων. Η συνέχεια, δεν είναι το ίδιο δυνατή, αφού η έλλειψη αυθορμητισμού των Κινέζων, δεν βοηθάει ώστε το υπόλοιπο κομμάτι της τελετής να είναι εξίσου ζωντανό.

Από την άλλη βέβαια, οι Κινέζοι ενδέχεται να κρατούν πολλούς άσους στο μανίκι τους, γεγονός που ίσως αλλάξει πολλά πράγματα στην τελετή", έλεγε μέλος της ελληνικής αποστολής που παρακολούθησε την τελική πρόβα της τελετής έναρξης.

Βέβαια, ο πιο δυνατός... άσος, έχει να κάνει με τον τρόπο που θα ανάψει η Φλόγα στο βωμό και την ταυτότητα του τελευταίου λαμπαδηδρόμου των Κινέζων. Αυτά φυσικά δεν αποκαλύφθηκαν στην τελική πρόβα και όλοι θα πρέπει να αναμένουμε πλέον την Τελετή Έναρξης που θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής.

Η τελετή έναρξης θ' αρχίσει στις 20:08 (15:08 ) και θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες, με τον Κινέζο Λιού Χουάν και τη Βρετανίδα Σάρα Μπράιτμαν να ερμηνεύουν το τραγούδι του μουσικού θέματος των Αγώνων.

Το κεντρικό κομμάτι της τελετής, θα διαρκέσει μια ώρα και θα χωριστεί σε δυο μέρη. Το ένα θα υπογραμμίζει τον αρχαίο πολιτισμό της Κίνας και το άλλο τη σύγχρονη εποχή της χώρας.

Το υπόλοιπο διάστημα της Τελετής, το οποίο θα έχει διάρκεια 2.5 ωρών, θα περιλαμβάνει διάφορα Ολυμπιακά τελετουργικά και παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της κήρυξης από τον Κινέζο Πρόεδρο, Χου Τζιντάο, της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και της παρέλασης των αθλητών.

Οι αντιπροσωπείες από τις 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα μπουν στο στάδιο σύμφωνα με τη σειρά των απλοποιημένων κινεζικών χαρακτήρων, με πρώτη την ελληνική αποστολή, σημαιοφόρος της οποίας θα είναι ο Ολυμπιονίκης του τζούντο, Ηλίας Ηλιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: