Τετάρτη, Αυγούστου 13, 2008

ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0 : Υποτίμηση και Δικαιοσύνη


«Μαύρη» νύχτα για τον Ολυμπιακό στη Λάρνακα. Σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους στην Ευρώπη, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με το βαρύ 3-0 από την Ανόρθωση και πλέον καλούνται να κάνουν ένα θαύμα, για να ανατρέψουν την κατάσταση στο Καραϊσκάκη και να μπουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο σημερινός Ολυμπιακός ωστόσο, δεν πάει πουθενά. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, με τεράστια προβλήματα σε όλες του τις γραμμές, έδειξε κάτι παραπάνω από ανέτοιμος, απέναντι σε μια Ανόρθωση που «δάγκωνε σίδερα » και πλέον έχει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση.

Τι κι αν οι ερυθρόλευκοι είχαν όλη την κατοχή της μπάλας; Η Ανόρθωση κτύπησε εκεί που έπρεπε, αιφνιδίασε στην αρχή και αποτέλειωσε στο τέλος για να πάρει μια περήφανη νίκη, απέναντι στον Ολυμπιακό της συνεχούς παρουσίας τα τελευταία χρόνια στους ομίλους της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Με φοβερό αμυντικό στήσιμο και λειτουργία (το μοναδικό λάθος έγινε στο 76’ όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε αλλά στη συνέχεια έχασε πέναλτι με τον Μήτρογλου) η κυρία δεν επέτρεψε στους πρωταθλητές Ελλάδας να σκοράρουν.

Το σκοράρισμα σήμερα άνηκε στην Ανόρθωση. Πρώτα ο Λαμπάν στο 5’ μετά από προβολή μπροστά στον Νικοπολίδη και ακολούθως ο Σόσιν στο 18’ έβαλαν γρήγορα μπροστά τους κύπριους με 2-0.

Η ψυχρολουσία ανάγκασε τον Ολυμπιακό να βγει μπροστά για να σκοράρει. Όμως ότι και να επιχείρησαν, δεν έβρισκαν τρόπο γύρω από το μπλόκο που έστησε ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 86’ όταν ο Λαμπάν με σουτ έξω από την περιοχή (η μπάλα κόντραρε στον Αβραάμ Παπαδόπουλο) έκανε το 3-0.

Καλή ήταν η διαιτησία του Μπενκουερένσα (Πορτογαλία), ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπεκιάι, Στολτίδη και Παπαδόπουλο.

Οι συνθέσεις:

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Δέλλας, Κατσαβάκης, Λεϊβακαμπέσι (65΄ Σαμαράς), Μπαρντόν (64΄ Κωνσταντίνου), Σκοπελίτης, Ντομπρασίνοβιτς, Λαμπάν, Νικολάου (46΄ Πάουλο Κόστα), Σόσιν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης (46΄ Κόβατς), Λεονάρντο, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Στολτίδης, Οσκαρ (57΄ Μήτρογλου), Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς (73΄ Λέτο), Κοβάσεβιτς

1-0


2-0


Πεναλτι


3-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: