Κυριακή, Αυγούστου 31, 2008

Βαλβέρδε: Τώρα κατάλαβα γιατί ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής


Εντυπωσιασμένος από τη βοήθεια του κόσμου του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε πως τώρα κατάλαβε γιατί ο Ολυμπιακός είναι ομάδα πρωταθλητισμού, ενώ αναφέρθηκε και στον Ντιόγκο, τονίζοντας ότι ήταν καλός, αλλά χρειάζεται βελτίωση.

«Κατ` αρχάς, έχω γνωρίσει ποδοσφαιρικά κοινά όπως αυτά της Εσπανιόλ και της Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά τον κόσμο του Ολυμπιακού δεν τον ήξερα μέχρι πρόσφατα και για εκείνους που έρχονται από το εξωτερικό ακούνε πολλά για τον κόσμο αυτό. Πριν από λίγες μέρες ζήσαμε έναν αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως σήμερα μας στήριξαν από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Ολυμπιακός είναι ομάδα πρωταθλήτρια», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Βαλβέρδε, ο οποίος συνέχισε:

«Ο καλύτερος τρόπος για να νικάς είναι να παίζεις καλά. Στόχος μας είναι πάντα η νίκη και για να γίνει αυτό πρέπει να παίζεις καλά σε άμυνα και επίθεση. Στο πρώτο μέρος είχαμε κάποιες ευκαιρίες για γκολ, αλλά μας έλειπε ο ρυθμός που τον βρήκαμε στην επανάληψη. Πρέπει λοιπόν να μπαίνουμε πιο αποφασιστικά. Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε ευκαιρίες, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και δώσαμε χαρά στον κόσμο μας. Ελπίζω η νίκη αυτή να μας δώσει αυτοπεποίθηση».

Όσο για τον Ντιόγκο; «Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, αλλιώς όποτε θυμάμαι τους αγώνες αυτούς χτυπάω το κεφάλι μου! Τον Ντιόγκο ήθελα να τον δω από την αρχή γιατί είναι ένας παίκτης που παίζει για το γκολ. Πρέπει βέβαια να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και να μάθει καλύτερα τον τρόπο του παιχνιδιού μας», κατέληξε.

Από εκεί και πέρα, ο Βαλβέρδε μίλησε:
Για τη σύγκριση Ζιοβάνι με Ντιόγκο: «Εσείς τον ξέρετε καλύτερα, αλλά νομίζω πως ο Ζιοβάνι έπαιζε πιο πίσω από τον Ντιόγκο. Πάντως υπάρχουν κοινά σημεία ανάμεσα τους».

Για τις αλλαγές που έκανε σε σχέση με το ματς με την Ανόρθωση: «Την Τετάρτη είχαμε ένα έντονο ματς και έχω πάντα στο μυαλό μου πως ένα ματς δεν κρατάει μόνο 45 λεπτά. Παίκτες όπως ο Πατσατζόγλου και ο Ντομί ήταν πιο φρέσκοι, ενώ οι Μπελούτσι και Τοροσίδης είναι και αυτοί πάντα έτοιμοι να προσφέρουν».

Για το αν η αλλαγή του Πατσατζόγλου είχε να κάνει με το πέναλτι: «Όχι, την αλλαγή την είχα σκεφτεί από πριν. Ήθελα να βάλω τον Μπελούτσι στο δεύτερο ημίχρονο και είτε θα άλλαζα τον Ντουντού, είτε τον Πατσατζόγλου».
Για το τι θέλει να αλλάξει στον Ολυμπιακό: «Πρώτα από όλα θέλω οι παίκτες μου να μπαίνουν μέσα με την αίσθηση του νικητή. Πάντα τη διαφορά την κάνει ο ρυθμός. Πρόθεση μου λοιπόν είναι ο Ολυμπιακός να παίζει πάντα σε ψηλό ρυθμό, να παίζει γρήγορα σε άμυνα και επίθεση».

Για το αν θα κάνει η ομάδα άλλες μεταγραφές και αν σημαίνει κάτι ο αποκλεισμός του Οσκαρ: «Δεν ξέρω αν θα γίνει άλλη μεταγραφή, εγώ είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες που έχουμε. Ο Οσκαρ δεν έπαιξε σήμερα, θα παίξει μια άλλη φορά, δεν σημαίνει τίποτα ο αποκλεισμός του από την αποστολή».

Για το μέλλον του Ραούλ Μπράβο: «Υπάρχει μια πιθανότητα να φύγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: