Κυριακή, Αυγούστου 03, 2008

Άνοιξε την καρδιά του!



Όταν έκανε τα σχέδιά του για τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου, ο Ερνέστο Βαλβέρδε περίμενε ότι μερικά πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά, όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Ορισμένες μεταγραφές που δεν έγιναν αλλά και κάποιες που πρόκειται να γίνουν, έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στον Ισπανό προπονητή, σύμφωνα με όσα εξομολογήθηκε ο ίδιος σε συμπατριώτες του.

Τα στοιχεία των συζητήσεων με Ισπανούς δημοσιογράφους που προκύπτουν από σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Γκολ», αλλά και του «Φιλάθλου», είναι ιδιαιτέρως σοβαρά αν όντως οι Ισπανοί συνάδελφοι τα μετέφεραν πιστά. Και ενδεχομένως υπάρξουν απαντήσεις τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία:

** Ο Βαλβέρδε είναι απογοητευμένος από το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές που ζήτησε δεν αποκτήθηκαν, με εξαίρεση τον Όσκαρ, και αυτό δεν του επιτρέπει να υλοποιήσει αυτά που έχει στο μυαλό του, όσον αφορά τον τρόπο του παιχνιδιού της ομάδας του.

** Δεν επιθυμεί να αποκτηθούν πολλοί Βραζιλιάνοι παίκτες, με εξαίρεση τον Ντιόγκο, γιατί θεωρεί ότι είναι μεγάλο ρίσκο να έχεις στην ομάδα του πολλούς ποδοσφαιριστές από τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά και τη Λατινική Αμερική γενικότερα.

** Κάτι άλλο που έχει προκαλέσει την απογοήτευση του Ισπανού τεχνικού, είναι η σημαντική καθυστέρηση στην πραγματοποίηση των μεταγραφών από την πλευρά του Ολυμπιακού, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών να έχει αποκτηθεί μόνο ένας παίκτης.

** Απορούσε επίσης, μιλώντας πάντα με τους συμπατριώτες του, γιατί σχεδόν όλοι οι στόχοι της ομάδας απάντησαν αρνητικά στην πρόταση που δέχτηκαν.

** Εξέφρασε την ανησυχία του γιατί, μη έχοντας ενταχθεί στη δύναμή της κάποιος επιθετικός, θα αντιμετωπίσει την Ανόρθωση μόνο με τον Κοβάσεβιτς.

** Και το σοβαρότερο από όλα: Όσον αφορά τη θέση του αμυντικού χαφ (σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της «GoalNews»), θεωρεί ότι δεν πρέπει να την καλύψει ο Ντούντου γιατί κατά την άποψή του η καριέρα του βρίσκεται σε πτώση, ενώ με τα ίδια χρήματα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να αποκτήσει τον Αλμπέλδα!

Ενημέρωση Αρθρου :

Θέση στο σημερινό δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο είναι δυσαρεστημένος από τις εξελίξεις στα μεταγραφικά ζητήματα και την ενίσχυση της ομάδας, πήρε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός διέψευσε κατηγορηματικά ότι ισχύει κάτι τέτοιο και εξέφρασε την απορία του για το γεγονός, τονίζοντας ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ σχετικά, σε κάποιον συμπατριώτη του ή σε οποιονδήποτε άλλο, όπως επικαλείται η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Αναλυτικά η διάψευση του έμπειρου τεχνικού, που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έχει ως εξής: «Εκφράζω ειλικρινά την απορία μου για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, καθώς ουδέποτε είπα σε συμπατριώτη μου, ή οποιονδήποτε άλλο τα όσα περίεργα αναφέρονται σε αυτό. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται το όνομά μου με τέτοιο τρόπο, όταν εγώ δεν έχω δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα, καθώς ότι έχω να πω το εκφράζω δημόσια. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα εκτός των άλλων ανακριβειών, αναφέρεται για παράδειγμα ότι εγώ δεν θέλω πολλούς Βραζιλιάνους στην ομάδα, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Θα ήθελα τέλος να τονίσω, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι συνεργάζομαι με την διοίκηση προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: