Πέμπτη, Αυγούστου 28, 2008

Τεν Κάτε: Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις...

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

«Είναι 6 παιχνίδια. Η Ίντερ είναι σίγουρα το φαβορί για την 1η θέση», δήλωσε αρχικά στην κρατική τηλεόραση ο Τεν Κάτε και συμπλήρωσε: «Η Βέρντερ και η Ανόρθωση είναι οι βασικοί ανταγωνιστές μας. Ακόμα όμως και με την Ίντερ είναι θέμα μιας βραδιάς και αν είμαστε σε καλή κατάσταση μπορούμε να τους εκπλήξουμε. Δεν πρέπει όμως να θεωρήσουμε εύκολο αντίπαλο την Ανόρθωση, μια ομάδα που απέκλεισε τον Πρωταθλητή Ελλάδας με συνολικό σκορ 3-1».

Ερωτηθείς για το πως θα ήθελε να καταρτιστεί το πρόγραμμα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ισχυρίστηκε πως «Θα προτιμούσα το τελευταίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Πολλές φορές, η πρόκριση κρίνεται στο τελευταίο παιχνίδι και σε αυτήν περίπτωση ο κόσμος μας που αποτελεί τον 12ο παίκτη μας θα μας βοηθούσε πολύ», είπε αρχικά ενώ όταν πληροφορήθηκε το πως έχουν τα πράγματα μόνο που δεν... πανηγύρισε. «Είναι καλό το πρόγραμμα και η κλήρωση. Από την αρχή ήθελα να έχουμε το πρώτο και το τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις...».

«Δυνατή έδρα έχουν όλοι...»

Στην συνέχεια, ο Ολλανδός αναφέρθηκε στους επιμέρους τομείς στους οποίους θα μπορούσε να κριθεί η υπόθεση-πρόκριση αλλά και στον παράγοντα «έδρα».

«Είναι θέμα φόρμας, ποιότητας, τύχης, υποστήριξης από τον κόσμο, όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους. Είναι ένας όμιλος με ανοιχτές πιθανότητες για όλους, Η έδρα μας σίγουρα είναι ένα όπλο αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι άλλες ομάδες έχουν δυνατή έδρα. Η Ανόρθωση κέρδισε 3-0 τον Ολυμπιακό στην Κύπρο, η Βέρντερ και η Ίντερ έχουν επίσης δυνατή έδρα...».

Ο Χενκ Τεν Κάτε έδωσε και ένα μήνυμα στους φίλους της ομάδας στους οποίους συνέστησε «να είναι ρεαλιστές, όχι αισιόδοξοι. Θέλουμε να είναι κοντά μας και παίρνουμε δύναμη από την παρουσία τους. Να τα δώσουμε όλα και με την βοήθεια της τύχης να πετύχουμε. Να μην φέρουμε πίεση στην ομάδα. Είμαστε μια νέα ομάδα, βρισκόμαστε στο 75% των δυνατοτήτων μας και παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι. Μην ξεχνάμε πως μόνο 3-4 από τους παίκτες μας έχουν παραστάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ...», συμπλήρωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: