Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2008

Θέλει θέαμα και πρόκριση ο Δώνης


Την καθιερωμένη συνέντευξή Τύπου έδωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιώργος Δώνης, πριν το αυριανό (14/08) παιχνίδι με την Ομόνοια.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τη συμμετοχή του "δικεφάλου" στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τις ιδιαιτερότητες που έχει η κυπριακή ομάδα. Από πλευράς παικτών μίλησε ο Γιώργος Αλεξόπουλος.

Σημαντικές απώλειες

Το «Τρένο» δεν έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του, καθώς τα δύο του «αστέρια», οι Κυργιάκος και Μπασινάς είναι ανέτοιμοι, όπως και ο Μάχο. Βέβαια, ο 49χρονος τεχνικός δεν ανησυχεί, καθώς έχει εξίσου αξιόπιστες λύσεις για να καλύψει το κενό τους. Παράλληλα, εκτός αποστολής έμειναν και οι τραυματίες Εντίνιο, Άλβες και Μαντούκα, καθώς και οι νεαροί Γκέντσογλου, Ταχτσίδης και Κουτρομάνος. Όπως αναμενόταν, από την εξέδρα θα παρακολουθήσουν τον αγώνα οι Κονέ και Ενσαλίβα, που δεν υπολογίζονται.

Η πρώτη επίσημη εφαρμογή του 4-3-3

Ο Δώνης θα παρατάξει την ομάδα του με το σύστημα 4-3-3, όπως έκανε και στα παιχνίδια προετοιμασίας. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει τον Σάχα, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητές του και αν μη τι άλλο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Στην άμυνα, θα βρίσκονται οι Ράμος (δεξιά) και Χουαφράν (αριστερά), με κεντρικό δίδυμο τους Αλεξόπουλο και Μαϊστόροβιτς. Αμυντικό χαφ ο Ρίκκα, ο οποίος θα έχει στα αριστερά του τον Ριβάλντο και στα δεξιά του έναν εκ των Χετεμάι ή Καφέ. Στην επίθεση, ο 49χρονος τεχνικός θα εμπιστευτεί τους Σκόκο (δεξιά), Ζορμπά (αριστερά), έχοντας ως φουνταριστό τον Μπλάνκο.

Την πρώτη επίσημη «κιτρινόμαυρη» αποστολή αποτελούν οι: Σάχα, Αραμπατζής, Ράμος, Γεωργέας, Χουανφράν, Μαϊστορόβιτς, Αλεξόπουλος, Καφές, Ρίκκα, Χετεμάι, Ριβάλντο, Πλιάτσικας, Λαγός, Σκόκο, Μπερνς, Ζορμπάς, Παυλής και Μπλάνκο.

Όνειρο η πρόκριση για την Ομόνοια

Στην Ομόνοια γνωρίζουν ότι η ΑΕΚ είναι το φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα «παλέψουν» για την νίκη ή τουλάχιστον και για ένα καλό αποτέλεσμα, με το οποίο θα έχουν ελπίδες στον επαναληπτικό αγώνα να «κυνηγήσουν» με πάθος το… όνειρο της πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο Νεντίμ Τούτιτς προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα του αγώνα με την Ενωση και να μην αποκαλύψει τα πλάνα του. Πάντως, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θεωρεί ότι η ομάδα του δεν είναι 100% έτοιμη, εκφράζοντας την άποψη ότι θα είναι καλύτερη στη ρεβάνς, καθώς τότε θα έχουν βρει τους ρυθμούς τους και οι Αλωνεύτης και Οκκάς. «Αν είχα σε ετοιμότητα τους Οκκά και Στάθη Αλωνεύτη θα ήμουν πολύ καλύτερα», επισήμανε ο προπονητής των Κυπρίων.

Η αποστολή της Ομόνοιας αποτελείται από τους: Γιωργαλλίδης, Ασπρογένους, Χαμάτ Ντικουμάνα, Μάρης, Χαραλάμπους, Βέντσιελ, Πλετς, Αλαμπί, Κασέκε, Ζλόγκαρ, Καϊάφας, Παύλου, Μπανγκούρα, Χριστοφή, Κλέιτον Κρουζ, Κλόντια Ντούρο, Αλωνεύτης, Αγκίρε, Νικολέσκου, Οκκάς, Σεμέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: