Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 17, 2008

Βέρντερ Βρέμης - Ανόρθωσης 0-0 :Το όνειρο της Ανόρθωσης συνεχίζεται.........


Με πολύ καλή τακτική και ένα εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Τιμούρ Κετσπάγια, η Ανόρθωση κατάφερε να πάρει έναν πολύ σημαντικό βαθμό κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης (0-0) στην παρθενική της παρουσία στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ. "Καταιγιστική" στο δεύτερο ημίχρονο η Βέρντερ Βρέμης, αλλά βρήκε μπροστά της έναν εξαιρετικό Αριάν Μπεκιάι. Πολύ καλοί οι Δέλλας, Κατσαβάκης, βοήθησαν οι Σάβιο και Λαμπάν.

Η Ανόρθωση στάθηκε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο του Βέζερστάντιον και δεν επέτρεψε στην Βέρντερ να φτάσει στο γκολ. Μάλιστα η κυρία βγήκε μπροστά και θα μπορούσε να "δραπετεύσει" από τη Γερμανία αν η μπάλα έκανε το χατίρι σε Χαουάρ (50’) και Δέλλα (85’).

Από το πρώτο λεπτό η κυπριακή ομάδα έδειξε ότι θα ήταν σκληρός αντίπαλος για τη δευτεραθλήτρια Γερμανίας. Έδωσε το δικαίωμα στη Βέρντερ να κρατήσει μπάλα (οι πράσινοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 64% κατοχή) όμως με σωστή αμυντική λειτουργία κράτησαν όσο το δυνατόν μακριά τους επιθετικούς των γηπεδούχων.

Παρόλα αυτά η Βέρντερ έφτιαξε ευκαιρίες με κύριο δράστη στο α’ μέρος τον Πιζάρο και στην επανάληψη τον Σανόγκο. Όμως η μπάλα δεν υπάκουε στους γερμανούς και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο τεχνικός της κυρίας ξάφνιασε τον Τόμας Σάαφ (αλλά και όσους παρακολουθούσαν το παιχνίδι) με το στήσιμο της ενδεκάδας ενώ στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές του φρόντισε να κρατήσει το μηδέν παθητικό.

Με τον Δέλλα ανασταλτικό μέσο και τους Κατσαβάκη, Νικολάου κεντρικό αμυντικό δίδυμο, δύσκολα δημιουργούσε ευκαιρίες η Βέρντερ. Στο β’ μέρος και στο 58’ ο κ. Κετσπάγια απέσυρε τον Σόσιν για να ρίξει στο κέντρο τον Παναγή και να προωθήσει τον Σάβιο κάτι που έδωσε ταχύτητα στην Ανόρθωση, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι "άνοιξε" όμως ο Σανόγκο (κυρίως) δεν μπόρεσε να δώσει τους τρεις βαθμούς στη Βέρντερ. Έτσι οι κυανόλευκοι θα υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό την 1η Οκτωβρίου στο ΓΣΠ και με ενδεχόμενη νίκη τότε η πρόκριση (στον επόμενο γύρο ή στο UEFA) θα είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο!

ΒΕΡΝΤΕΡ: Βίζε, Φριτζ, Μερτεσάκερ, Νάλντο, Μπένις, Φρίνγκς, Γένσεν, Έζιλ, Ντιέγκο, Ρόζενγμπεργκ (57' Σανογκό), Πιζάρο (66' Ούγκο Αλμέιδα).
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μπεκιάι, Κωνσταντίνου, Κατσαβάκης, Νικολάου, Λεβακαμπέσι, Δέλλας, Μπαρντόν (70' Τσιταϊσβίλι), Λαμπάν, Σάβιο, Πάολο Κόστα (46' Ταχέρ), Σόσιν (58' Παναγή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: