Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 10, 2008

Λετονία-Ελλάδα 0-2: Έκανε το 2 στα 2 !


Αποδίδοντας όχι απλώς αποτελεσματικό, αλλά (επιτέλους) και όμορφο ποδόσφαιρο πέρασε νικηφόρα με 2-0 από τη Λετονία, διπλασιάζοντας τις νίκες της στον δεύτερο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου βάζοντας από νωρίς τα θεμέλια για την παρουσία της στα τελικά της Νοτίου Αφρικής. Ο Φάνης Γκέκας στο 10’ και το 49’ πέτυχε τα τέρματα της ελληνικής ομάδας αξιοποιώντας εξαιρετικές σέντρες των Σεϊταρίδη και Τοροσίδη αντίστοιχα. Κλειδί της νίκης οι δύο μπακ, που έχοντας τη θωράκιση τριών κεντρικών αμυντικών, «αναστάτωσαν» την άμυνα των γηπεδούχων με τις επελάσεις τους. Εξαιρετική τακτική από τον Ότο Ρεχάγκελ, που αιφνιδίασε με το 3-4-3 που παρέταξε. Επόμενος αντίπαλος η Μολδαβία στο «Καραϊσκάκη» στις 11 Οκτωβρίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λετονία: Βάνινς, Στεπάνοφς, Αστάφιεβς, Λάιζανς, Κατσάνοβς, Σολονίτσινς (65’ Ρούμπινς), Βερπακόφσκις, Κάρλσονς (59’ Γκρέμπις), Γκορκς, Περεπλότκινς (80’ Βισνάκοφς).

Ελλάδα: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κυργιάκος, Παπαδόπουλος, Δέλλας, Κατσουράνης, Καραγκούνης (60’ Μπασινάς), Σαμαράς (88’ Λυμπερόπουλος), Χαριστέας, Γκέκας (76’ Σαλπιγγίδης).

Τα γκολ

0-1


0-2

Δεν υπάρχουν σχόλια: