Κυριακή, Σεπτεμβρίου 07, 2008

Ολυμπιακός: Βαλβέρδε για την αλλαγή του Λέτο: Δεν ήταν τραυματίας


Μόλις στο 19’ αντικαταστάθηκε ο Σεμπάστιαν Λέτο στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό (4-1). Όσοι βρέθηκαν στη Νεάπολη δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβη, καθώς ο Αργεντινός έδειχνε να χωλαίνει, κατά την αποχώρησή του. Μετά το φινάλε του αγώνα, όμως, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έλυσε κάθε απορία. «Δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός. Δεν ήταν στο επίπεδο που ήθελα», είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός.

Στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, ο Λέτο ήταν νωχελικός, γεγονός που προκάλεσε τελικά την δυσαρέσκεια του προπονητή του, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει άμεσα. Αναμφίβολα, ο Βαλβέρδε έστειλε στον Αργεντινό, αλλά και στην υπόλοιπη ομάδα, το μήνυμά του, δείχνοντας πως θα παίζουν όσοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους στις προπονήσεις, αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Για τη σημασία του φιλικού, ο 44χρονος τεχνικός επισήμανε πως «η ιδέα της διεξαγωγής αυτού του φιλικού ήταν να μην χάσουμε τον ρυθμό μας. Να μην χάσουν τον ρυθμό όχι μόνο οι διεθνείς που έχουν παιχνίδια με τις Εθνικές ομάδες, αλλά και οι υπόλοιποι που είναι εδώ. Πήραν χρόνο συμμετοχής, αρκετοί παίκτες κόντρα σε έναν αντίπαλο που θέλαμε να μας κοντράρει».

«Να είμαστε έτοιμοι»

Ο Βαλβέρδε ρωτήθηκε για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα και με απόλυτο ρεαλισμό, αναφέρθηκε στα ματς που ακολουθούν με Ξάνθη και Νόρτζελαντ. «Το Σάββατο που έρχεται πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Μέρα με την ημέρα θα κοιτάμε να είμαστε καλύτεροι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για Ξάνθη και για την Νόρτζελαντ. Η Ξάνθη είναι μία ομάδα που δυσκολεύει πολύ τον Ολυμπιακό και εμείς πρέπει να πάμε δυνατά και να παίρνουμε παντού νίκες»., ήταν τα λόγια του.

«Όλοι θα χρειαστούν»

Ο Ισπανός τεχνικός είχε καλά λόγια για τον Ντιόγκο, αλλά και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ενώ έστειλε μήνυμα σε όλους τους παίκτες, προκειμένου να είναι ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή.

«Μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι, έχει ταχύτητα μπορεί να βάλει γκολ και παίζει και στις δύο θέσεις της επίθεσης», είπε για τον Ντιόγκο και συνέχισε:

«Η περίοδος που έρχεται είναι μεγάλη με πολλές υποχρεώσεις και θα τους χρειαστούμε όλους στη συνέχεια. Παίξανε παίκτες που δεν είχαμε δει πολύ, όπως ο Όσκαρ, ο Γκαλίτσιος, ο Μενδρινός και ο Κυριακός Παπαδόπουλος, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλά στη συνέχεια».

Τέλος, σε ερώτηση για τις πρόσφατες εργομετρικές εξετάσεις σχολίασε: «Αυτές οι εξετάσεις είναι για να ελέγχουμε του ποδοσφαιριστές και πάμε καλύτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: