Κυριακή, Σεπτεμβρίου 07, 2008

Mπουφόν: "Έκανα αμέτρητες αποκρούσεις..."


Tην μεγάλη του έκπληξη για τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε η Κύπρος στην Ιταλία, καθώς και για το γεγονός ότι χρειάστηκε να είναι ο MVP για την εθνική ομάδα της χώρας του στο "Αντώνιος Παπαδόπουλος" προκειμένου να μην κάνει "γκέλα" με το... καλημέρα στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2010, εξέφρασε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν.

"Φυσικά και περιμένουν όλοι από την Ιταλία να έρθει στην Κύπρο και να πάρει μία άνετη νίκη, οπότε αυτό που έγινε δεν είναι κάτι που περιμέναμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράμετροι ενός αγώνα.

Ήταν εμφανές πως η Κύπρος είχε μία επιπλέον... ταχύτητα όσον αφορά στη φυσική κατάσταση, με την κατάσταση να γίνεται χειρότερη για μας όταν χάσαμε δύο παίκτες στα πρώτα 15 λεπτά εξαιτίας τραυματισμού", ξεκίνησε τις δηλώσεις του μετά το ματς ο γκολκίπερ της Γιουβέντους, για να προσθέσει:

"Μας αιφνιδίασε το γεγονός πως η Κύπρος δεν επικεντρώθηκε στην άμυνα. Βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να μας δημιουργήσουν πραγματικά προβλήματα, καθώς απλώθηκαν σε κάθε γωνιά του γηπέδου.

Κάναμε από την πλευρά μας λάθη χάνοντας εύκολες μπάλες, γεγονός που αύξησε την αυτοπεποίθηση των Κυπρίων. Το ξεκίνημα ήταν ένα συνεχές μπαράζ από σουτ προς την εστία μου και δεν μπορώ να θυμηθώ ποιά απόκρουση από αυτές που έκανα, ήταν η δυσκολότερη.

Αυτή βέβαια είναι η δουλειά του τερματοφύλακα, να είναι έτοιμος όταν οι άλλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά στη φυσική κατάσταση.

Η δουλειά τους συνήθως είναι να δουλεύουν σκληρά ώστε να διασφαλίζουν πως δεν θα έχω πολλά να κάνω κατά τη διάρκεια του 90λεπτου, οπότε είναι λογικό να απαιτούν και αυτοί να τους βγάζω από μπελάδες μερικές φορές.


Μπορείς να παίξεις με τρεις επιθετικούς, όμως το θέμα είναι πόση δύναμη έχουν να τρέξουν, καθώς θα πρέπει να γυρίζουν πίσω και να βοηθούν, μαρκάροντας στη μεσαία γραμμή.

Ο προπονητής είδε στο ημίχρονο πως η Κύπρος μας πίεζε πολύ, σαν να είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, οπότε έριξε στο ματς τον Τζενάρο Γκατούζο για να φέρει ισορροπία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: