Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 29, 2008

Θεοδωρίδης: Πρέπει να απονείμουν τη πράσινη φανέλα στον Μαζαράκο


Για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, τη διαιτησία του Μαζαράκου, αλλά και τη στάση που σκοπεύουν να κρατήσουν από εδώ και στο εξής οι «ερυθρόλευκοι» μίλησε ο Σάββας Θεοδωρίδης. «Δεν ήθελα τον Μαζαράκο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, που θυμήθηκε τη φωτογραφία του συγκεκριμένου διαιτητή με κασκόλ του Ολυμπιακού και σχολίασε πως πλέον θα πρέπει να του απονείμουν την πράσινη φανέλα.

Ο Θεοδωρίδης άφησε να εννοηθεί πως τα όσα έγιναν σε βάρος του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο, ήταν προϊόν της προπαγάνδας του Παναθηναϊκού την περασμένη εβδομάδα. Επανέλαβε πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αφήσουν τη διαιτησία να κάνει τη δουλειά της, όμως, ξεκαθάρισε πως αν συνεχιστούν ανάλογα φαινόμενα, δεν μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Μίλησε ακόμη για γκανγκστερικά χτυπήματα από πλευράς των παικτών του ΟΦΗ, ζητώντας να προστατευθούν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θεοδωρίδης στον «Sentra 103.3»:

Για την διαιτησία: Εγώ είπα την προηγούμενη φορά ότι ο Ολυμπιακός δεν θέλει να μιλάει για την διαιτησία. Τελεία και παύλα, ας αφήσουμε την διαιτησία ήσυχη να κάνει αυτό που πρέπει έτσι ώστε να μπορέσει να διαπρέψει. Αλλά ο Ολυμπιακός θα επαγρυπνεί συνέχεια και αν δει ότι κάτι πάει στραβά θα επέμβει αμέσως. Αυτό είπα εγώ. Και είδατε ότι ακόμα εμείς δεν έχουμε πει τίποτα για την διαιτησία, απλούστατα γιατί όλος ο κόσμος έχει δει, όλη η Ελλάδα αυτά τα οποία γίνανε στην Κρήτη, που δείχνουν ότι μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε στην Κρήτη. Εκεί πρέπει να γυμνάζεις ομάδα να την στέλνεις σε σχολή πολεμικών τεχνών για να παίξεις μπάλα. Και όλα αυτά δεν γίνανε τυχαία. Εδώ βγήκαν οι εφημερίδες και γράφανε για πριμ και τέτοια. Εγώ δεν ξέρω για ποιον λόγο δόθηκε το πριμ αυτό. Για να γίνει αυτό το μακελειό εις βάρος του Ολυμπιακού... Ρωτήστε τους παίκτες του ΟΦΗ... το έχουν πάρει το περσινό πριμ για την νίκη με τον Παναθηναϊκό... Και κάτι άλλο ακόμα, ότι μόλις ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό έδιωξαν τον λεβέντη τον προπονητή τον Παράσχο. Για να τα βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Τώρα μιλάτε μαζί μου που ξέρω ορισμένα πράγματα. Ο Παράσχος είναι ένας λεβέντης προπονητής, ένας άριστος προπονητής, ο οποίος θέλει το όνομά του να γράφεται με χρυσά γράμματα στο ποδόσφαιρο. Τον έδιωξαν τον Παράσχο. Είχε προπονητή τότε ο ΟΦΗ.

Για το αν όσα έγιναν ήταν συνέχεια και αποτέλεσμα των παραπόνων του Παναθηναϊκού: Εσείς τι λέτε... Ας φωνάζουν όλοι. Είδε όλος ο κόσμος, είδαν οι κύριοι αυτοί που ασχολούνται με την διαιτησία το τι έγινε εκεί πέρα. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Εμείς δεν αρχίζουμε ούτε να γκρινιάζουμε ούτε να φωνάζουμε. Εμείς θέλουμε βάση της εικόνας που φάνηκε να αποδοθεί το δίκαιο. Τον κύριο Μαζαράκο τον είχαν εμφανίσει με κάτι κόκκινα κασκόλ κάτι εφημερίδες των αντιπάλων μας.

Εγώ ποτέ μα ποτέ δεν θέλω διαιτητές τέτοιους να διαιτητεύουν τον Ολυμπιακό γιατί ξέρω εκ των προτέρων τι θα συμβεί. Δεν θα ήθελα με τίποτα τον κύριο Μαζαράκο, σας το λέω τώρα. Και όσους διαιτητές εμπλέκονται σε κάτι τέτοια σχόλια. Μα έτσι όπως το πάνε δεν θα υπάρχει διαιτητής να μπορεί να διαιτητεύσει παιχνίδι. Και είδατε τα αποτελέσματα με τον κύριο Μαζαράκο. Μάλλον πρέπει να του απονείμουν την πράσινη φανέλα. Εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα για την διαιτησία.
Θα αφήσουμε την διαιτησία να πάει όπως πάει με την ησυχία της. Αυτοί οι οποίοι συνέχεια βγαίνουνε και βάλουνε κατά της διαιτησίας πρέπει να καταλάβουν ότι κάνουν το μεγαλύτερο κακό. Αυτό δεν το κάνει ο Ολυμπιακός. Το κάνουν οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις και εξοργίζουν τον κόσμο. Ο μισός πληθυσμός της Ελλάδος είναι Ολυμπιακός, τι θα πούμε εμείς στον κόσμο αυτό... Έχουμε υποχρέωση να λογοδοτήσουμε στον κόσμο αυτό. Θα αφήσουμε τον Ολυμπιακό ανυπεράσπιστο...

Πρέπει να επέμβουμε. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδος, έχει τους διπλούς φιλάθλους, να αφήνουμε τον Ολυμπιακό να τον σφάζουν... Αυτά που γίνανε στην Κρήτη δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Και βλέπετε ότι δεν κριτικάρω τα προηγούμενα ματς που και εκεί ξέρετε τι έγινε εις βάρος του Ολυμπιακού, ούτε θέλω να ρίξω λάδι στην φωτιά. Εμείς ούτε για την διαιτησία θα μιλούσαμε χθες. Εμείς θέλαμε να παίξει 50-50 και να τηρήσει τους κανονισμούς. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει ομάδα κατς ούτε ομάδα παλαιστική. Ομάδα ποδοσφαίρου έχει. Δίνουμε τόσα εκατομμύρια να φέρουμε ξένους παίκτες... και άμα σπάσουν τα πλευρά κανενός ή το πόδι άλλου θα ξανάρθει ποτέ ξένος παίκτης στην Ελλάδα της περιωπής αυτών... Και εν όψει κυπέλλου Ευρώπης που παίζουμε την Πέμπτη, στα ματς αυτά κοντεύουμε να χάσουμε την μισή ομάδα. Έχω δίκιο ή άδικο...
Πρέπει να γίνει ειδικό σεμινάριο. Σε όλη την Ευρώπη είδατε με τι ευκολία βγαίνει κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή όταν είναι για γκανγκστερικά χτυπήματα. Επίσης ποτέ δεν μιλάς εγώ άμα έχει κερδίσει η ομάδα, μιλάω μόνο για φάσεις που έχουν διαμορφώσει αποτέλεσμα. Το γκολ του Ντιόγκο για μένα και για όλον τον κόσμο δείξτε το σε όλους τους σταθμούς της Ευρώπης και θα σας πούνε ότι είναι από τα ωραιότερα γκολ που έχουν μπει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τέτοια γκολ μπαίνουν πενήντα κάθε εβδομάδα στην Ευρώπη. Η φάση εξελίχτηκε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο και δεν υπάρχει υπόνοια φάουλ. Ελάτε να δείτε τον Ντούντου, τον Μπελούσι, τον Γκαλέτι, όλα τα παιδιά, όλοι κουτσαίνουν.

Για τον Ντούντου: Τον έχουν εδώ οι γιατροί, προσπαθούμε να δούμε τι θα γίνει. Όλο το ιατρικό τιμ έχει πέσει από το Σάββατο το βράδυ πάνω του. Αντί να πάμε σπίτια μας να κοιμηθούμε τρέχαμε στο νοσοκομείο του Ρέντη. Δεν είναι πράγματα αυτά. Δεν μπορεί να αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο αν αφήνουμε να γίνουν τέτοια αίσχη στα γήπεδα. Να χτυπάνε εν ψυχρώ. Σας λέω ότι και ο ΠΑΟΚ δικαίως φωνάζει. Δεν είναι μόνο για μας.
Για όσους λένε ότι ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να δημιουργήσει κλίμα εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ: Δεν έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός να καλλιεργήσει κανένα κλίμα. Έχει τα εργαλεία, έχει τους παίκτες και θα κατέβει να παίξει μπάλα. Δεν καλλιεργεί ποτέ κλίμα ο Ολυμπιακός. Δεν το δέχομαι ούτε για αστείο. Άλλοι το κάνουν μόνιμα αυτό. Εμείς δεν το έχουμε ανάγκη. Το κλίμα αυτό είναι εις βάρος μας. Θα κατέβει ο Ολυμπιακός με τους παιχταράδες που έχει πάρει ο πρόεδρός μας και θα παίξει την μπάλα που ξέρει στο γήπεδο. Μόνο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: