Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 17, 2008

Εγκώμια ιταλικού Τύπου για Ίντερ


Η καταλυτική συμβολή του.. δημιουργού Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο αναγεννημένος Αντριάνο, ο φύλακας-άγγελος Ζούλιο Σέζαρ αλλά και ο μαέστρος Μουρίνιο, κυριαρχούν στα σχόλια των ιταλικών ΜΜΕ, μετά τον νικηφόρο πέρασμα της Ίντερ από το ΟΑΚΑ (2-0 τον Παναθηναϊκό) στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

"Πρώτα ο Μαντσίνι, μετά ο Αντριάνο, και η Ίντερ αλώνει την Αθήνα", είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία αθλητικής εφημερίδας της Ίταλίας "Gazzetta dello Sport", με τον πρόλογο του σχετικού κειμένου να έχει αναφέρει:

"Δύο ασίστ ενός εκπληκτικού Ιμπραΐμοβιτς ανοίγουν τον δρόμο των "νερατζούρι" στο σπίτι του Παναθηναϊκού. Το προβάδισμα ήρθε με έναν πρώην τζαλορόσο (Μανσίνι) και ο Μουρίνιο ξαναβρίσκει το ένστικτο του "αυτοκράτορα" (προσωνύμιο του Αντριάνο), λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Καθοριστικός επίσης και ο Ζούλιο Σέζαρ".

Στο κείμενο τονίζεται επίσης το γεγονός ότι η Ίντερ δημιούργησε τρεις κλασικές ευκαιρίες πριν από το γκολ του Μανσίνι, καθώς και την συνεισφορά του γκολκίπερ των "νερατζούρι", Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος έκανε δύο επεμβάσεις απέναντι σε έναν εκπληκτικό Μουν.

"H Ίντερ πέρασε δύσκολες στιγμές στο μέλλον. Ο Μουντάρι και ο Φίγκο πέρασαν στο δεύτερο μέρος, και ενώ όλοι περίμεναν να γίνει αλλαγή στην επίθεση, ο Μουρίνιο κράτησε τον Ιμπραΐμοβιτς, το τοτέμ του. Και δεν έκανε λάθος, γιατί ο Σουηδός σέρβιρε το 2-0 στον Αντριάνο, που μόλις είχε μπει στο ματς.

Η αγκαλιά ανάμεσα στον Ζλάταν και τον Πορτογάλο έχει συμβολική αξία, αν φέρει κανείς στη μνήμη του τί συνέβαινε έναν χρόνο πριν επί εποχής Ρομπέρτο Μαντσίνι και της ήττας στην πρεμιέρα από τη Φενέρμπαχτσε.

Τουλάχιστον στην Ευρώπη, ο νέος δρόμος της Ίντερ δεν θα μπορούσε να εγκαινιαστεί με καλύτερο τρόπο".

Kwsport.Kataweb.it: "Ίντερ, η απόλυτη σάμπα. Με τα γκολ των Βραζιλιάνων Μανσίνι (27') και Αντριάνο (85'), οι νερατζούρι αλώνουν την Αθήνα. Ματς που κρίθηκε στη δύναμη, με τον Ιμπραΐμοβιτς να αποτελεί τον άνθρωπο ασίστ", υπογραμμίζει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και συμπληρώνει:

"Μετά από δύο χρόνια αποτυχιών, η Ίντερ ξεκινά αυτή τη φορά με το δεξί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η εμφάνιση της Αθήνας ήταν μία πραγματική απόδειξη της δύναμης ομάδας του Μουρίνιο, η οποία είναι σε θέση να καθαρίζει τα ματς με κυνισμό".

Channel4: "Ο Αντριάνο έκανε ένα θεαματικό comeback και ο Αμαντίνο Μανσίνι βρήκε επίσης στόχος, με την Ίντερ να νικάει 2-0 εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό.

Ήταν το πρώτο γκολ του Αυτοκράτορα στην Ίντερ από το 1-0 κόντρα στη Ρετζίνα στις 20 Οκτωβρίου 2007. Με την ισοπαλία 0-0 που πήρε η Ανόρθωση στη Βρέμη, οι νερατζούρι είναι μόνοι πρώτοι στην κορυφή του Β' ομίλου.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο πήρε το μήνυμα με το που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ότι θα πρέπει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, έκεί που απέτυχε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, και το ταξίδι αυτό ξεκίνησε από την Ελλάδα.

Παρέταξε μία σούπερ επιθετική τριπλέτα (Μανσίνι-Κουαρέσμα-Ιμπραΐμοβιτς) και καλοσώρισε τον Ιβάν Κόρδομπα, στην πρώτη του εμφάνιση από το ξεκίνημα μετά από επτά μήνες.

Ο Παναθηναϊκός είχε στη σύνθεσή του τον πρώην παίκτη των νερατζούρι, Γιώργο Καραγκούνη, και τον πρώην σταρ της Άρσεναλ, Ζιλμπέρτο Σίλβα".

Sport.mediaset.it: "Ίμπρα-σόου, η Ίντερ περνάει από την Αθήνα. Ο Ίμπρα οδηγεί τους νερατζούρι κόντρα στον Παναθηναϊκό, δίνοντας τις δύο νικητήριες ασίστ σε Μανσίνι και Αντριάνο.

Ο Μουρίνιο βρίσκεται ήδη στην κορυφή του ομίλου, με την πρώτη του επιτυχία στον πάγκο της Ίντερ στο Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στην ισοπαλία της Βέρντερ με την Ανόρθωση στο άλλο ματς του ομίλου.

Η πρώτη του Μουρίνιο στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν ένα παιχνίδι που θα μείνει αξέχαστο, όμως χαρίζει τρεις πόντους, την πρώτη θέση στον όμιλο και την απόλυτη βεβαιότητα σε όλους ότι δεν χρειαστεί να κουραστεί πολύ για να φτάσει στη ζεστή φάση της διοργάνωσης.

Lastampa.it: "Η Ίντερ νικά, ο Αντριάνο επέστρεψε. Η Βραζιλιάνα (Μανσίνι-Αντριάνο) Ίντερ επικράτησε στην Αθήνα του Παναθηναϊκού, χωρίς να εντυπωσιάσει.

Ο Αντριάνο βρήκε τον εαυτό του, μπήκε στο τέλος και πέτυχε ένα όμορφο γκο, δημιουργίας του ικανότατου Ιμπραΐμοβιτς. Ο Μουρίνιο ξεκίνησε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνοντας στην Αθήνα ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ο Ιμπραΐμοβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, μαζί με τον Μουν, ο οποίος είχε σουτ στο δοκάρι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: