Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 17, 2008

Οι δηλώσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού μετά την ήττα !


Νίκος Πατέρας: "Μόλις έρχομαι από τα αποδυτήρια. Εδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Σήμερα ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είναι ευρωπαϊκή ομάδα, σταθερή αξία. Μου άρεσε πολύ η απόδοση και το στήσιμο της ομάδας. Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια, ευχαριστούμε τον κόσμο για τη βοήθειά του. Μπορούμε να προκριθούμε. Τώρα μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Αρη".

Γιώργος Βαρδινογιάννης: "Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες για το πάθος που έδειξαν και τη δύναμη με την οποία έπαιξαν. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια".

Θανάσης Γιαννακόπουλος: "Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν άτυχοι γιατί παίζαμε με μία μεγάλη ομάδα. Θέλουμε το πρωτάθλημα και θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να τα καταφέρουμε".

Παύλος Γιαννακόπουλος: "Χάσαμε από μία μεγάλη ομάδα αλλά παίξαμε πολύ καλά. Τα συγχαρητήριά μου στους οπαδούς μας για τη στήριξή τους".

Πάουλο Σόουζα: "Ο Παναθηναϊκός πρέσαρε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά χρειαζόταν περισσότερους παίκτες στην περιοχή. Η ομάδα απέδειξε ότι βρίσκεται στο υψηλό επίπεδο. Η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Εχω υπέροχες αναμνήσεις από την Αθήνα και τον κόσμο της ομάδας".

Γιώργος Καραγκούνης: "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ήμασταν καλοί και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Όμως δεν είχαμε τύχη. Δεχτήκαμε το πρώτο γκολ σε μια ανύποπτη φάση. Δείξαμε ότι δεν είχαμε διαφορά από την Ίντερ. Ελπίζουμε στο δεύτερο παιχνίδι να έχουμε τύχη και να φύγουμε με τους βαθμούς. Έγινε ένα λάθος, όλοι παίζουμε και κάνουμε λάθη, όποιος κάνει τα λιγότερα κερδίζει. Σημαίνει πολλά για εμάς, ότι η Ίντερ γύρισε από νωρίς πίσω. Εκτός από την εμφάνιση δυστυχώς έχουμε 0 βαθμούς, έχουμε όμως μπροστά μας πολλά παιχνίδια. Άλλωστε η Ίντερ μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα. Συνεχίζουμε, ο κόσμος ήταν δίπλα μας και έχουμε συνέχεια σε αυτό το θεσμό.

Και η Ανόρθωση και γενικά το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει δείξει μεγάλη άνοδο. Δεν είναι τυχαία τα τελευταία αποτελέσματα. Λένε ότι έχουμε δύο νίκες με την Ανόρθωση, όμως αυτά είναι μόνο λόγια. Είναι δυο δύσκολα παιχνίδια όπως κάθε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να νικήσουμε. Είναι σημαντικό όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ είναι δύσκολο να γυρίσεις και εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Είναι πολύ θετικό αυτό. Καταφέραμε ενώ παίζαμε με μια μεγάλη ομάδα και είμαστε πίσω να κάνουμε φάσεις και να έχουμε και δοκάρι. Η εμφάνισή μας δίνει δύναμη τόσο για το Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και για το πρωτάθλημα".

Γιάννης Γκουμας: "Προσπαθήσαμε αρκετά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αξίζαμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ομάδα έχει δυνατότητες και το έδειξε, όμως χρειαζόμαστε τύχη που σήμερα δεν είχαμε. Ελπίζω να την έχουμε στη συνέχεια. Κάναμε κάποια λάθη σε θέματα τακτικής στο πρώτο μέρος και από ένα τέτοιο ήρθε και το γκολ. Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο, κάναμε ένα λάθος στην άμυνα και αυτό πληρώνεται. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο φοβηθήκαμε κάπως το παιχνίδι, το man to man άφησε χώρους ελεύθερους, ενώ στο δεύτερο κρατούσαμε τις θέσεις μας και περιορίσαμε την Ίντερ.

Δεν νομίζω πως η Ανόρθωση είναι φαβορί. Ο ΠΑΟ είναι το φαβορί. Βέβαια, η Ανόρθωση δεν είναι εύκολη ομάδα, πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια στην Κύπρο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, δυνατοί και αν παίξουμε όπως στο δεύτερο σημερινό ημίχρονο, μπορούμε τη νίκη. Κάναμε την προσπάθειά μας, δεν πήραμε κανέναν βαθμό όμως δείξαμε πως έχουμε δυνατότητες και μπορούμε να διεκδικήσουμε την δεύτερη θέση. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε λάθος τακτική. Δεν νομίζω πως έπρεπε να παίξουμε man to man, δεν μας βγήκε. Στο δεύτερο που κρατήσαμε τις θέσεις μας ήμασταν καλύτεροι καθώς δεν αφήναμε κενούς χώρους.

Παρότι δεχτήκαμε το γκολ δεν απογοητευτήκαμε τους πιέσαμε και αυτό ήταν εμφανές. Μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ. Νομίζω πως οι νέοι παίκτες της ομάδας μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο και νομίζω πως μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Για μας είναι "κλειδί" το επόμενο ματς".

Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Παίξαμε πολύ καλά. Όμως ήταν ένα παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Εκμεταλλεύτηκαν τις μόνες ευκαιρίες που έκαναν, ενώ εμείς όχι. Όμως μπορούμε να κερδίσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια και να προκριθούμε.

Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί για τον Παναθηναϊκό. Η Ανόρθωση είναι καλή ομάδα και θα είναι δύσκολο παιχνίδι, όμως αν παίξουμε όπως σήμερα μπορούμε να το πάρουμε."

Χενκ Τεν Κάτε: "Παίξαμε για να κερδίσουμε, όταν δεν κερδίζεις είσαι δυσαρεστημένος. Εγώ είμαι προπονητής και πρέπει να κοιτάζω μπροστά. Μαθαίνουμε, γινόμαστε καλύτεροι. Είμαστε σε καλό δρόμο. Δείξαμε πως σε αυτό το επίπεδο μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο.

Μας λείπει η εμπειρία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρώτο γκολ που αφήνουμε την μπάλα να πέσει κάτω μετά από μια βαθιά μπαλιά. Σε αυτό το επίπεδο ακόμα και τα μικρά λάθη, δεν μένουν ατιμώρητα. Ωστόσο μιλάμε για ένα ποδοσφαιριστή (σ.σ. τον Σιμάο) που είναι μόλις 20 ετών και κάνει ένα λάθος από απειρία. Μαθαίνει από αυτό αν και με σκληρό τρόπο και δεν θα κάνει αυτό το λάθος ποτέ ξανά.

Δεν το λέω για να κατηγορήσω τον παίκτη. Ήταν ένα πολύ μικρό λάθος που μπορεί να σου κοστίσει. Όμως είχε πολύ καλή απόδοση. Το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα είναι καλό για εμάς, καθώς οι δύο αντίπαλοί μας πήραν μόνο ένα πόντο και έτσι τα πάντα είναι ανοιχτά. Όμως ο τρόπος που παίξαμε εμείς μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον.

Θέλαμε πολύ κίνηση, ταχύτητα με δεδομένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δικού τους αμυντικού διδύμου. Έτσι δεν παίξαμε με καθαρό σέντερ φορ. Παρόλα αυτά ελέγξαμε το παιχνίδι αν και είναι δύσκολο να το πεις αυτό όταν έχεις χάσει. Όμως το ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο είναι στιγμές. Καθοριστικές στιγμές. Και αυτές ήταν για την Ίντερ. Πάντως, κάναμε κάτι καλό. Ο κόσμος ήταν εντυπωσιακός. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Βέβαια και η ομάδα έδωσε κάτι στην κερκίδα. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος αυτού του Παναθηναϊκού"

Δεν υπάρχουν σχόλια: