Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 17, 2008

«Έχει βαλθεί να μας τρελάνει». Τι γράφουν κυπριακά και διεθνή ΜΜΕ για την επιτυχία της «Κυρίας»


Η Ανόρθωση εξακολουθεί να εντυπωσιάζει την Ευρώπη. Αφού έγραψε ιστορία, όντας η πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, άρχισε εντυπωσιακά την προσπάθειά της αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία σε μια πολύ δυνατή έδρα, αυτή της Βέρντερ. Όπως είναι φυσικό, οι φίλοι του ποδοσφαίρου στην Κύπρο παραληρούν και τα κυπριακά ΜΜΕ δεν αποτελούν εξαίρεση.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού ποδοσφαίρου, μέχρι την επόμενη αφού η «κυρία» έχει βαλθεί να μας τρελάνει", αναφέρει η ιστοσελίδα «24sports.com.cy». «Τρέλανε και την Βρέμη, πήρε ολόχρυσο βαθμό!!! Η Ανορθωσάρα έκανε και πάλι το θαύμα της μέσα στη Γερμανία κόντρα στη Βέρντερ και συνδύασε με βαθμολογικό κέρδος την ιστορική πρώτη παρουσία Κυπριακής ομάδας σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.. Πανάξιος ο βαθμός για τους πρωταθλητές μας που τα έδωσαν όλα και δεν άφησαν σχεδόν καθόλου την Γερμανική ομάδα να κάνει το παιγνίδι της. Μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον Τιμούρ Κετσπάγια».

«ANORTHOSIS FAMAGUSTA ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!" Αυτός είναι ο εντυπωσιακός τίτλος της ιστοσελίδας «kerkida.net», που στο κείμενό της αναφέρει: «Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Ανόρθωση. Η «Κυρία» μόλις στο πρώτο της παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη Βέρντερ Βρέμης μέσα στο «Βέζερ Στάντιον».Φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις των παικτών αλλά και μελών της διοίκησης, που αναφέρουν ότι τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο πρωτάθλημα και μετά θα ασχοληθούν με τον επόμενο αγώνα τουΤσάμπιονς Λιγκ, όπου αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός.
Να δώσουν δυναμικό παρών στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τους παίκτες της Ανόρθωσης οι οποίοι επιστρέφουν σήμερα το βράδυ, προτρέπει τους Κύπριους φιλάθλους η ιστοσελίδα protathlima.com, που αναφέρει επίσης: «Μάγκισσα Kυρία, έκανε ταμείο στη Βρέμη! Απίστευτη η Ανόρθωση με την τρελή της ευρωπαϊκή πορεία να μην φαίνεται να έχει τέλος ούτε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ, φεύγοντας απόψε από την Βρέμη με ψηλά το κεφάλι και τον «χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος από τον Τιμούρ Κετσπάγια».
«Ευρωπαϊκού ονείρου συνέχεια», είναι ο βασικός τίτλος του «shootandgoal», που γράφει. «Το ευρωπαϊκό όνειρο της Ανόρθωσης δεν θάμπωσε στο «Βέζερσταντιον». Αντίθετα, ο Τιμο΄πυρ Κετσπάγια και οι παίκτες του το κράτησαν ζωντανό, αφού στον πρώτο αγώνα τους πήραν ισοπαλία από τη Βέρντερ».

Οι κυπριακές ιστοσελίδες αναφέρονται εκτενώς και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ίντερ, γράφοντας ότι η ελληνική ομάδα, παρά την ήττα της, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση.

Τι έγραψαν τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ...

Με τη μεγάλη επιτυχία της Ανόρθωσης ασχολήθηκαν και τα ΜΜΕ των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Μερικές ενδεικτικές αναφορές:
«Η αποφασισμένη Ανόρθωση κράτησε το μηδέν τη Βρέμη» είναι ο τίτλος που στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, που θεωρεί πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα τον αρχηγό της «Κυρίας», Νίκο Νικολάου.

Η βελγική ιστοσελίδα «standaard.be», έγραψε ότι «παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, η Βέρντερ δεν νίκησε τη «καινούργια» Ανόρθωση», ενώ η βρετανική «Goal.com» ανέφερε: «Η Ανόρθωση πήρε εντυπωσιακή ισοπαλία».
Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε: «Κρατήθηκε στο μηδέν η Βέρντερ από τη "μικρή" Ανόρθωση», ενώ το πρακτορείο Reuters ότι: «Στο ντεμπούτο της η Ανόρθωση υποχρέωσε τη Βέρντερ σε λευκή ισοπαλία». ...και τα γερμανικά

Όσον αφορά τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης η ιστοσελίδα welt.de έχει τίτλο: «Κακή αρχή για Βέρντερ απέναντι στη «Φαμαγκούστα», ενώ η noows.de: «Ντρόπιασε τον εαυτό της η Βέρντερ στο 0-0 με την Ανόρθωση».
«Η Βέρντερ δεν πέρασε το εμπόδιο. H πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν καλή κόντρα στην κυπριακή και έξυπνη Ανόρθωση, παρά τις πολλές ευκαιρίες, με ένα απογοητευτικό σκορ στο μηδέν».
έγραψε το Kicker.de.

Άλλοι τίτλοι που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ της Γερμανίας είναι: «Απαράδεκτη η Βέρντερ», «Ρεζίλι» και «Ντροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: