Σάββατο, Σεπτεμβρίου 20, 2008

"Ο Κώστας Αντωνίου με τα χρώματα του Ολυμπιακού!"

"Το καλοκαίρι του 1988, λοιπόν, επί εποχής Κοσκωτά, δύο παίκτες του Παναθηναϊκού συμφωνούν να μετεγγραφούν στον Ολυμπιακό: ο Σαραβάκος και ο Αντωνίου.

Κι αν για τον πρώτο τα χρήματα που δόθηκαν τότε ήταν πραγματικά εξωπραγματικά, για τον δεύτερο δεν ίσχυε κάτι τέτοιο.
Βάσει του νόμου της εποχής, όσοι συμπλήρωναν πενταετία στην ομάδα τους, υποχρεούνταν να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους έναντι προσφοράς ύψους 17 εκατ... δρχ. Αν άλλη ομάδα ήθελε να τους διεκδικήσει, έπρεπε να καταθέσει προσφορά υψηλότερη κατά 40%, περίπου. Αυτό έκανε ο Ολυμπιακός με τον Αντωνίου, προσφέροντάς του περί τα 24 εκατ. δρχ.

Η διαφορά, δηλαδή, ήταν της τάξης μόλις των 6 εκατ. δρχ., ποσό σημαντικό για την εποχή εκείνη, που όμως ένας «Παναθηναϊκάρας» θα μπορούσε να αρνηθεί.

Ο Αντωνίου, λοιπόν, κατέβηκε στο Ρέντη. Φόρεσε τη φανέλα με το δαφνοστεφανωμένο έφηβο, έβγαλε χαμογελαστός τις πρώτες του φωτογραφίες, άρχισε προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, επιθυμώντας να τον κρατήσει στην Παιανία, ενεργοποίησε μία διάταξη σχετική με το καθεστώς των «γηγενών» ποδοσφαιριστών και ανανέωσε μονομερώς το συμβόλαιό του.
Η αντίδραση του «Παναθηναϊκάρα» Αντωνίου ήταν βαθύτατα… Ολυμπιακή! Έστειλε εξώδικο στους «πράσινους», ενημερώνοντάς τους ότι δεν αποδέχεται τη νέα τους προσφορά και πως επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό!
Η υπόθεση οδηγήθηκε σε επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία δικαίωσε τον Παναθηναϊκό (σε εποχές που ακόμα και το… «Καραϊσκάκη» να ζητούσε, πιθανώς θα του το έδιναν!), αλλά εκείνος που στύλωσε τα πόδια του ήταν ο Αντωνίου!

Βγήκε στις εφημερίδες, δηλώνοντας ότι θα πάει στο ΑΣΕΑΔ για να δικαιωθεί, επειδή ήθελε να παίξει στον Ολυμπιακό!!! Και πράγματι, πήγε. Μόνο που και στο Ανώτατο Συμβούλιο ο Παναθηναϊκός (μήνα Σεπτέμβριο πλέον κι ενώ ο παίκτης εξακολουθούσε να προπονείται με τον Ολυμπιακό) δικαιώθηκε κι ας είχε ο Αντωνίου στο πλευρό του τον σημερινό του αντιπρόεδρο!
Τότε, λοιπόν, ο σημερινός «football manager» της ΠΑΕ είχε κάνει τη μνημειώδη δήλωση: «Στον Παναθηναϊκό δεν γυρίζω ούτε νεκρός, μετά απ' όσα έγιναν!».
Τελικά επέστρεψε και ο Βαρδινογιάννης τον κράτησε στην κερκίδα για ένα εξάμηνο, μπας και δείξει μεταμέλεια…"

www.troktiko.blogspot.com

www.redplanet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: