Κυριακή, Σεπτεμβρίου 07, 2008

Λίπι: "Ήμασταν πολύ τυχεροί με Κύπρο"!


Την παραδοχή ότι η Ιταλία ήταν πολύ τυχερή που έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα της Κύπρου χάρη στο γκολ του Ντι Νατάλε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης έκανε ο Μαρτσελό Λίπι, ο οποίος επικαλέστηκε πάντως τις δύο γρήγορες αναγκαστικές αλλαγές ως αιτία για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2006 μέσα στο παιχνίδι.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πήραμε κάτι παραπάνω από αυτό που αξίζαμε απόψε", τόνισε ο Λίπι μετά το 2-1 στη Λάρνακα, με τον έμπειρο τεχνικό να στέκεται επίσης στις αλλαγές των Γκαμπερίνι και Γκρόσο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου (τη θέση τους πήραν Μπαρτσάλι και Κασέτι αντίστοιχα), οι οποίες άλλαξαν εντελώς τα αρχικά του πλάνα.

"Όλα άρχισαν πολύ άσχημα, καθώς ήμασταν προετοιμασμένοι να πάρουμε ρίσκα εδώ και ξέραμε ότι θα δώσουμε περισσότερο χώρο στους Κύπριους, όμως είχα πρόθεση να κάνω αργότερα τις αλλαγές μου.

Κάτι τέτοιο έγινε αδύνατο, μετά τους δύο τραυματισμούς που είχαμε στα πρώτα 15 λεπτά. Έπρεπε να ρισκάρω και να δώσω και πάλι ισορροπία στην ομάδα με την είσοδο του Γκατούζο (πέρασε στο 46' στη θέση του Λούκα Τόνι).

Όλα αυτά μας χάλασαν τα σχέδια και έπρεπε να τα καταφέρουμε με αυτό που είχαμε εκείνη τη στιγμή. Ήξερα ότι οι πολλοί επιθετικοί θα προκαλούσαν προβλήματα στον αντίπαλο, αλλά και σε εμάς όσο θα περνούσε η ώρα.

Δεν υπάρχουν πια ομάδες που απλά πέφτουν κάτω και πεθαίνουν, ειδικά με την τωρινή φυσική κατάσταση που έχουμε εμείς. Ήμασταν τυχεροί και δεχόμαστε αυτή την τύχη"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: