Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2008

ΑΠΟΕΛ - ΣΑΛΚΕ


Από την ώρα που η κληρωτίδα έφερε για αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ την πιο δύσκολη από όλες τις πιθανές που υπήρχαν, τη γερμανική Σάλκε, στο μυαλό όλων στη γαλαζοκίτρινη οικογένεια γυρίζει ένα πράγμα: η υπέρβαση. Ασφαλώς και τα δύο μεγέθη δεν συγκρίνονται, ωστόσο έχουμε δει στο ποδόσφαιρο τόσα, που ας μην αποκλείσουμε οτιδήποτε!

Το αδύνατο σημείο
Οι Γερμανοί μπορεί να πετάνε φωτιές μπροστά - ειδικά όταν βρουν κενούς χώρους -αλλά έχουν τα τρωτά τους σημεία στην άμυνα. Στους δυο τελευταίους εκτός έδρας αγώνες έχουν δεχτεί επτά γκολ: τέσσερα από την Ατλέτικο και τρία από την Ντόρτμουντ. Στο μεσοδιάστημα είχαν παίξει με την Μπόχουμ στο Γκελζενκίρχεν, και παρόλο που κέρδισαν 1-0, απειλήθηκαν αρκετές φορές.

Προϊστορία
Σε 94 αγώνες για τα ευρωπαϊκά κύπελλα ο ΑΠΟΕΛ μετράει 27 νίκες, 20 ισοπαλίες και 47 ήττες. Σε 47 διπλές αναμετρήσεις οι γαλαζοκίτρινοι έχουν πάρει 18 προκρίσεις. Η ομάδα της Λευκωσίας έχει σκοράρει 111 γκολ, ενώ έχει δεχτεί 191.

***UPDATE

Οριστικά χωρίς τον Κέβιν Κουράνι παίζει απόψε (19:00) η Σάλκε κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, για τον α’ γύρο του Κυπέλλου UEFA.

O Γερμανός φορ δεν προπονήθηκε ούτε χθες (15/09) βράδυ και έμεινε εκτός αποστολής.

Ο Κουράνι είναι η πέμπτη βασική απώλεια για τον Ρούτεν, αφού ο Κρίστιαν Πάντερ είναι τιμωρημένος λόγω αποβολής στον επαναληπτικό με την Ατλέτικο.

Τιμωρημένοι με δυο κίτρινες είναι οι Φάμπιαν Ερνστ και Ζερμέιν Τζόουνς, ενώ κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο 22χρονος (διεθνής με την Ελπίδων), Φέρμαν, αφού και ο Νόιερ και ο Σέμπερ είναι τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: