Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 12, 2008

Για το «διπλό» στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός


Μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Αστέρα Τρίπολης, το απόγευμα (16:45, ΝΕΤ) του Σαββάτου ο Ολυμπιακός καλείται να ζευγαρώσει τις επιτυχίες του, στη πρώτη και εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία μακριά από το Φάληρο. Η Ξάνθη έχει αποδείξει πως στα Πηγάδια είναι πάντα επικίνδυνη και φιλοδοξεί και εκείνη με τη σειρά της να κάνει το «2 στα 2», μετά τη νίκη της στη Νέα Σμύρνη.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ενημερωθεί για τις δυσκολίες που έχει συναντήσει ο Ολυμπιακός στο παρελθόν στην ακριτική πόλη και έχει επισημάνει στους παίκτες του τι πρέπει να προσέξουν. Ο Ισπανός έχει ζητήσει σοβαρότητα και συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του ματς και βέβαια, περιμένει απ’ τους παίκτες του να βγάλουν τον καλό τους εαυτό, όπως έκαναν στο δεύτερο 45λεπτο του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι σκέψεις για την ενδεκάδα

Η απουσία του τραυματία Τζόρτζεβιτς αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα του Ολυμπιακού, ενώ ο Βάλβερδε αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τους Ντομί και Μήτρογλου. Πήρε στην 18αδα τον Ραούλ Μπράβο, ενώ υπολογίζει κανονικά τον Γκαλέτι, που ξεπέρασε το χθεσινό πρόβλημα στη μέση του. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναμένεται να καταλήξει στο αρχικό σχήμα, λίγες ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα.

Στο μυαλό του βρίσκεται τόσο το 4-2-3-1, όσο και το 4-4-2 και βέβαια υπάρχουν παίκτες που διεκδικούν θέσεις. Τη Τρίτη άλλωστε, ακολουθεί το ματς με τη Νόρτζελαντ και ο Ισπανός θέλει να έχει «φρέσκους» κάποιους παίκτες, ενώ μη ξεχνάμε και την κούραση των διεθνών, που επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Νικοπολίδης, με τον Πάντο να έχει προβάδισμα έναντι του Τοροσίδη για το δεξί άκρο της άμυνας και τον Λεονάρντο να ξεκινά αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας, σίγουρος πρέπει να θεωρείται ο Άντζας με παρτενέρ έναν εκ των Ζεβλάκοφ και Αβραάμ Παπαδόπουλου. Στη μεσαία γραμμή, αν προτιμηθεί το 4-2-3-1, Στολτίδης και Ντούντου θα είναι στον άξονα, οι Γκαλέτι (δεξιά), Λέτο (αριστερά) στα άκρα και ο Μπελούτσι, πίσω από τον Ντιόγκο.

Αν, όμως, ο Ισπανός επιλέξει το 4-4-2, τότε στην ενδεκάδα θα βρεθεί και ο Κοβάσεβιτς (δίπλα στον Ντιόγκο), με έναν εκ των Μπελούτσι ή Στολτίδη να μένει τελικά στον πάγκο. Στην αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκονται και οι Κόβατς, Μπράβο, Πατσατζόγλου και Όσκαρ.

Πανέτοιμη η Ξάνθη

Στην Ξάνθη μετά το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, είναι αποφασισμένοι να ζευγαρώσουν τις νίκες τους, αν και γνωρίζουν πως η αποστολή τους δεν είναι εύκολη. Οι Ακρίτες ποντάρουν στην έδρα τους, ενώ ο Στέλιος Κατρακυλάκης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, με εξαίρεση τον τραυματία Παπαδημητρίου.

Πιθανότατα, η Ξάνθη θα παραταχθεί με 4-4-2 με τους Γκσπούρνινγκ, Φλίσκα, Τζιωρτζιόπουλο, Ζουέλα, Βάλλα, Ταϊντέρ, Λορεφίσε, Γκρζέλακ, Μασιέλ, Αγκάλι και Παππά. Τη θέση του Μασιέλ πάντως, διεκδικεί και ο Μάουρο Πόι.

Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Σταθάκης, Αβεντάνο, Κιντάνα, Ριζογιάννης, Ντοριβάλ, Μίτου, Μαρσέλο, Λαμπριάκος, Βάλνερ και Σουάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: