Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2008

Δώνης: «Με προβληματίζει το Ραμαζάνι του Τζιμπούρ »


Η συνέντευξη τύπου του Δώνη

«Με προβληματίζει το Ραμαζάνι»


«Πρέπει να φτιάξω έναν κορμό, οπότε δεν θα κάνω πολλές αλλαγές. Πολλές φορές όταν λέμε για έναν παίκτη ότι είναι ανέτοιμος δεν το λέμε ως δικαιολογία . Ο Τζιμπούρ δεν υπολείπεται σε φυσική κατάσταση. Είναι δυνατός οργανισμός, έχει πολύ καλό μηχάνημα, όπως λέμε στην γλώσσα μας, άρα μπορεί να πάρει εύκολα μπροστά»,
ήταν τα πρώτα λόγια του Δώνη για τον Τζιμπούρ.

Στη συνέχεια, ο 39χρονος προπονητής έδειξε να προβληματίζεται από το γεγονός ότι λόγω του Ραμαζανιού ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός αλλάζει το διατροφικό του πρόγραμμα, κάτι που μπορεί να καταπονήσει τον οργανισμό του: «Από τώρα μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με το Ραμαζάνι. Από το πρωί μέχρι και την δύση του ηλίου δεν τρώει και δεν πίνει τίποτα».

«Το κλίμα είναι πολύ καλό στην ΑΕΚ»

Οσον αφορά στο επεισόδιο με τον Εντίνιο είπε: «Οποιος δεν καταφέρνει να συγκρατηθεί, κάνει κακό στον εαυτό του. Με τον συγκεκριμένο παίκτη έχω μιλήσει τρεις φορές για κάποιες αντιδράσεις του. Αυτό που έκανε ήταν έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ομάδα και το συμπαίκτη του. Οι παίκτες είναι σαν μικρά παιδιά. Μαθάινουν μέσα από τα λάθη τους. Δεν κρατάω τίποτα εναντίον των παικτών. Το κλίμα στην ΑΕΚ είναι πολύ καλό. Είμαστε όλοι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο».

Για τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με τα πριμ, δήλωσε: «Είναι ένα επιπλέον μπόνους και κίνητρο. Οταν η διοίκηση δίνει δικαίωμα σε όλους, παίκτες και τεχνικό τιμ να διεκδικήσουμε μπόνους, γιατί να το βλέπουμε ως βραχνά το κάτι παραπάνω; Εγώ θα τον υπέγραφα τον εσωτερικό κανονισμό αν ήμουν στη θέση τους».
«Η ομάδα δεν έχει βρει τα πατήματά της»

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» ξεκαθάρισε ότι περιμένει από τους παίκτες του να πάρουν τη νίκη από το ματς με το «γηραιό»: «Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται πάντα στα ντέρμπι και παιχνίδια σαν κι αυτό με τον Ηρακλή κρύβουν πάρα πολλές παγίδες. Αρκεί να δείχνεις χαρακτήρα σε τέτοιους αγώνες. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουμε φάσεις. Η ομάδα προσπαθεί να βρει ακόμη τα πατήματά της, καθώς είναι ανέτοιμη. Η αλήθεια είναι πως δεν παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και προσωπικά δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου γι΄αυτό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι το «passing game». Εκτιμώ πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα θα παρουσιάσει πρόοδο και θα φτάσει στο επίπεδο που θέλω λίγο αργότερα».
«Εκανε λάθος αν σκέφθηκε να αποχωρήσει o Μπασινάς»

Ο Δώνης ξεκαθάρισε ότι τα κριτήρια για την εύρεση του νέου αρχηγού δεν θα είναι μόνο αγωνιστικά, αλλά ο παίκτης που θα φορά το περιβραχιόνιο θα πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις: «Είμαι τυχερός που έχω τέτοιους παίκτες, όχι μόνο ως ποδοσφαιρικές αξίες, αλλά κι ως χαρακτήρες. Για να πάρει κάποιος το περιβραχιόνιο, πρέπει να πληροί όλες προϋποθέσεις».

Τέλος, για τις φήμες που ήθελαν τον Αγγελο Μπασινά να αποχωρεί από την Εθνική, υποστήριξε: «Δεν μου ‘χει πει κάτι για την εθνική, αλλά με την σωματοδομή που έχει μπορεί να αποτελεί στέλεχος της εθνικής για πολλά χρόνια. Αν το σκέφτηκε να αποχωρήσει, έκανε λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: