Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2008

Στη "μάχη" του UEFA ο Ολυμπιακός


Μετά από έντεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Ολυμπιακός "έπεσε" κατηγορία και απόψε (19:00) θα αντιμετωπίσει τη Νόρτζελαντ, για τον α' προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA. Οι "ερυθρόλευκοι" γνωρίζουν πως η νίκη είναι μονόδρομος, κόντρα σε μία τόσο αδύναμη ομάδα, η οποία τερμάτισε όγδοη στο πρωτάθλημα Δανίας και πήρε "εισιτήριο" για την Ευρώπη, μέσω του "Fair Play"...

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, είδε την ομάδα του να μην αποδίδει τα αναμενόμενα κόντρα στην Ξάνθη και... έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου, προσπαθώντας να ξυπνήσει τους παίκτες του.

Δηλώσεις τύπου: "Προσοχή στη Νόρτζελαντ. Μην πάθουμε ότι με Ανόρθωση", είναι ενδεικτικές της ψυχολογίας του Βάσκου τεχνικού, που κάθε παιχνίδι είναι για εκείνον "τελικός". Ο Ολυμπιακός ακόμα ψάχνεται αγωνιστικά και ο Βαλβέρδε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, πως οι συνεχόμενες νίκες κρατούν ψηλά το ηθικό της ομάδας.

Στο Κύπελλο UEFA, οι ερυθρόλευκοι έχουν αγωνιστεί σε 44 παιχνίδια και μετράνε 20 νίκες, 7 ισοπαλίες και 17 ήττες. Τα τέρματα είναι 59 υπέρ και 67 κατά. Έχουν δηλαδή δημιουργήσει μία θετική εικόνα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με καλύτερή τους στιγμή, την πρόκριση στους "16" τη σεζόν 2004-05, όταν και αποκλείστηκαν από την Νιούκασλ.

Απέναντί τους, οι Πειραιώτες έχουν μία ομάδα χαμηλής δυναμικότητας, που σε καμία περίπτωση όμως, δε θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι ως αγγαρεία. Αντιθέτως, αν διαβάσουμε και τις δηλώσεις των ανθρώπων της, η Νόρτζελαντ κατεβαίνει στο γήπεδο με θράσος και όνειρα για μία μεγάλη έκπληξη.

Στην τελευταία προπόνηση, ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε τον Κώστα Μήτρογλου αντί του Ντιόγο, ο οποίος θα προφυλαχθεί από τον προπονητή του. Οι υπόλοιποι δέκα που αναμένεται να παρατάξει ο Ισπανός είναι οι: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Άντζας, Α. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Λέτο, Γκαλέτι και Κοβάσεβιτς. Σε περίπτωση που ο Μήτρογλου δεν αγωνιστεί, τη θέση του θα πάρει ο Μπελούτσι και ο Κοβάσεβιτς θα είναι ο μοναδικός επιθετικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: