Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2008

Οι 10 κορυφαίοι της Πρέμιερ Λιγκ!


Την περασμένη σεζόν ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο που "βομβάρδιζε" τα αντίπαλα δίχτυα στο αγγλικό πρωτάθλημα (και όχι μόνο), ενώ φέτος ο Φερνάντο Τόρες φαίνεται αποφασισμένος να πάρει τη σκυτάλη και να κόψει αυτός πρώτος το νήμα στον πίνακα των σκόρερ, έχοντας ήδη πέντε τέρματα στον προσωπικό του λογαριασμό.

Ποιός είναι όμως άραγε, ο κορυφαίος ξένος επιθετικός στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, η οποία αποτελεί κατά πολλούς το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο; Η αγγλική εφημερίδα "Sun" μπήκε στη διαδικασία να κάνει συγκρίσεις, και τελικά κατέληξε στην "χρυσή λίστα", με τους 10 σπουδαιότερους γκολτζήδες που έχουν ξεχωρίσει στο "Νησί".

Ιδού οι 10 κορυφαίοι ξένοι στράικερς, μαζί με τα σχόλια της αγγλικής εφημερίδας:

Νο 10. Τζίμι-Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ: Ο Χάσελμπαϊνκ εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα μέρης μας, όταν υπέγραψε το 1997 στη Λιντς. Ο ελάχιστα γνωστός τότε επιθετικός έγινε από τα πιο "καυτά" πιστόλια της Πρέμιερ Λιγκ με δύο εκθαμβωτικές σεζόν στο Έλαντ Ρόουντ. Και μετά από μία χρονιά στην Ισπανία, ο τρομερός Ολλανδός επέστρεψε για να συνεχίσει τη δουλειά του στην Τσέλσι.

Νο 9: Ντιντιέ Ντρογκμπά: Ο φορ της Τσέλσι μπορεί να μην είναι ο πιο δημοφιλής σταρ που ήρθε στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι αποτελεί μία διαρκή απειλή στη γραμμή κρούσης. Ο Ντρογκμπά είναι ένας από τους πιο δυνατούς επιθετικούς και τα γκολ του είναι καθοριστικά όσον αφορά στις πρόσφατες κατακτήσεις τροπαίων των "μπλε".

Νο 8: Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ: Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο θα κατέχει πάντα ξεχωριστή θέση στις καρδιές των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Νορβηγός απέκτησε τη φήμη της σούπερ αλλαγής και η παραγωγικότητά του την εποχή που έπαιξε στην Αγγλία ήταν εκπληκτική. Ένας τραυματισμός στο γόνατο ανάγκασε δυστυχώς το αστέρι αυτό να δώσει πρόωρο τέλος στην καριέρα του την περυσινή σεζόν.

Νο 7: Γιούργκεν Κλίνσμαν: Η Τότεναμ έβγαλε λαγό από το καπέλο της, αποκτώντας τον Γερμανό επιθετικό 14 χρόνια πριν. Ο Κλίνσμαν είχε κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά παιχνίδι εκείνη τη σεζόν, συνθέτοντας ένα φοβερό δίδυμο με τον Τέντι Σέρινχαμ. Τρία χρόνια μετά επέστρεψε στην ομάδα για ένα σύντομο πέρασμα, που ήταν πάντως εξίσου παραγωγικό.

Νο 6: Φερνάντο Τόρες: Ο χρόνος θα δείξει πόσο ψηλά θα σκαρφαλώσει ο Τόρες. Η ισπανική αποκάλυψη έχει διαπρέψει από τοτε που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη Λίβερπουλ. Ο "Ελ Νίνιο" μετράει ήδη 29 γκολ σε 35 ματς που ξεκίνησε βασικός μέχρι στιγμής, ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πετύχει και άλλα. Όμως για πόσο καιρό ακόμη οι "κόκκινοι" θα τον κρατήσουν στο Άνφιλντ;

Νο 5: Τζαφράνκο Τζόλα: Στις επτά σεζόν του στην Τσέλσι, ο Ιταλός έκανε αρκετά ώστε να ανακηρυχτεί ως ο σπουδαιότερος παίκτης που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα της Τσέλσι. Ο Τζόλα ήταν κάτι σαν... φρέσκια αναπνοή, καθώς ήταν τακτικός σκόρερ, ενώ ενέπνεε τους συμπαίκτες του, που δεν ήταν τόσο ταλαντούχοι όσο αυτός. Τώρα δοκιμάζει τα μαγικά του ως προπονητής της Γουέστ Χαμ.

Νο 4: Ντένις Μπέργκαμπ: Η Άρσεναλ είχε αρκετούς σπουδαίους ξένους σκόρερ και πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Ολλανδός Ντένις ήταν ο καλύτερος από όλους. Ο Μπέργκαμπ έφτασε στο Βόρειο Λονδίνο 13 χρόνια πριν και ομόρφυνε την Πρέμιερ Λιγκ. Ένας παίκτης-κομπιούτερ που ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από το παιχνίδι.

Νο 3: Ρουντ φαν Νίστελροϊ: Αφού ξεπέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο που απείλησε να χαλάσει τη μετακίνησή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ολλανδός κατέληξε να γίνει ήρωας στο Ολντ Τράφορντ. Ο μέσος όρος του Φαν Νίστελροϊ ήταν δύο τέρματα ανά τρία ματς με τους "κόκκινους διαβόλους" και εξακολουθεί να πυροβολεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Νο 2: Ερίκ Καντονά: Μπορεί να πιστεύετε πως ο Καντονά είναι τεμπέλης, αλαζόνας, βίαιος ή και τα τρία μαζί, ελάχιστοι όμως είναι αυτοί που μπορούν να αμφισβητήσουν το τεράστιο ταλέντο του. Ο Γάλλος επιθετικός ήταν μία από τις καλύτερες μεταγραφές του Άλεξ Φέργκιουσον και βοήθησε τη Γιουνάιτεντ να γεμίσει την τροπαιοθήκη της τη δεκαετία του '90. Παρά το γεγονός ότι σταμάτησε την καριέρα του σε ηλικία 30 ετών, παραμένει θρύλος στη Γιουνάιτεντ.

Νο 1: Τιερί Ανρί: Ο Ανρί νικάει στο φώτο-φίνις. Ο Γάλλος αρχικά δυσκολεύτηκε στην Άρσεναλ το 1999, όμως όταν αποχώρησε οκτώ χρόνια αργότερα, είχε βάλει το όνομά του στην ιστορία. Ο Ανρί είναι ο μεγαλύτερος ξένος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την επιτυχία των "κανονιέρηδων" τον 21ο αιώνα.


Τα 20 ομορφότερα γκολ με την υπογραφή του "κανονιέρη" Τιερί Ανρί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: