Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2008

Τα 10 πιο τρελά παρατσούκλια παικτών!


Μετά από την αποκάλυψη ότι ο Γουίλιαμ Γκαλάς είχε το παρατσούκλι... "Mr Bean" στα πρώτα βήματα της ποδοσφαιρικής του καριέρας, η αγγλική εφημερίδα "Mirror" φιλοξένησε αφιέρωμα, μέσω της ιστοσελίδας της, στα 10 καλύτερα (ή χειρότερα αν προτιμάτε) παρατσούκλια στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ιδού το απίστευτα ευρηματικό αφιέρωμα που σκαρφίστηκαν οι Άγγλοι συντάκτες:

Τζέισον ΜακΑτίρ - "Τρίγκερ": Ο Τζέισον ΜακΑτίρ έκανε καριέρα λέγοντας ηλίθια πράγματα. Κάποτε πήγε να αγοράσει πίτσα και ζήτησε να την κόψουν σε τέσσερα κομμάτια, καθώς δεν πεινούσε πολύ...

Τζόναθαν Γουντγκέιτ - "Βίλατζ": Παρόλο που το αρνείται, ο Γούντγκεϊτ ήταν γνωστός ως "Βίλατζ" (ηλίθιος), την εποχή που ήταν στη Λιντς. Εάν τον έχετε ακούσει ποτέ σε συνέντευξη μετά από ματς θα καταλάβετε το γιατί.

Φραντς Μπεκενμπάουερ - "Αυτοκράτορας" ή "Κάιζερ": Κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης και ως προπονητής, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ δεν θα χρειαστεί να αγοράσει ποτέ ξανά μπύρα στη Γερμανία. Κέρδισε επίσης τα προσωνύμια "Ο Αυτοκράτορας", "Ο Κάιζερ" και "Θεός".

Στιούαρτ Πιρς - "Σάικο": Εάν έχετε δει τον Άγγλο αμυντικό σε δράση θα καταλάβετε πώς απέκτησε αυτό το προσωνύμιο. Το γεγονός πως ο Πιρς δεν τα παρατούσε ποτέ καθώς και τα επιθετικά του τάκλιν, ήταν στοιχεία που τρομοκρατούσαν τους αντιπάλους αλλά και τους συμπαίκτες του. Δείτε απλώς τον πανηγυρισμό του.

Τζενάρο Γκατούζο - "Μπρέιβχαρτ": Φανταστείτε τον σκληρό Ιταλό να είναι βαμμένος με τα χρώματα που ήταν ο Μελ Γκίμπσον στην πασίγνωστη ταινία "Braveheart". Αυτο έκαναν πάντως οι οπαδοί των Ρέιντζερς κατά το διάστημα της θητείας του εκεί στα τέλη της δεκαετίας του '90, ενώ τον αγαπούν μέχρι σήμερα. Ειδικά όταν η Ιταλία αντιμετωπίζει την Αγγλία.

Φιτζ Χολ - "Ένα μέγεθος": Δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις για αυτό το παρατσούκλι.

Ρίτσαρντ Ράιτ - "Ρίτσαρντ Ρονγκ": Το προσωνύμιο αυτό αποτελεί φόρο... τιμής στον πρώην τερματοφύλακα της Άρσεναλ, της Έβερτον και της Εθνικής Αγγλίας, για τα αμέτρητα λάθη που έχει κάνει κάτω από τα γκολπόστ.

Φέρεντς Πούσκας - "Ο καλπάζων συνταγματάρχης": Μπροστά στο παρατσούκλι του σπουδαίου Φέρεντς Πούσκας, τα αντίστοιχα που υπάρχουν για τους Μπέκαμ (Μπεκς), Γκιγκς (Γκίγκσι) και Λάμπαρντ (Λαμπς) είναι απλοϊκά. Απέκτησε αυτό το παρατσούκλι επειδή έπαιξε για την ομάδα στρατού της Ουγγαρίας, όπου πήρε τον τίτλο του στρατηγού.

Γκάρι Ντόχερτι - "Ο κόκκινος Πελέ": Είμαστε σίγουροι ότι οι οπαδοί που ονόμασαν τον πρώην αμυντικό της Τότεναμ, Γκάρι Ντόχερτι, ως "κόκκινο Πελέ" ήταν ειρωνικοί, όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Έχει κόκκινα μαλλιά, ενώ με τον τρόπο παιχνιδιού του είχε τις δυνατότητες να γίνει μεγάλός όσο ο Πελέ...

Ρενέ Χιγκίτα - "Ο σκορπιός": Κέρδισε δικαιωματικά αυτό το προσωνύμιο εξαιτίας της σπουδαίας απόκρουσης που έκανε ο Κολομβιανός γκολκίπερ κόντρα στην Αγγλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: