Δευτέρα, Οκτωβρίου 27, 2008

Οι 10 καλύτεροι Άγγλοι στο εξωτερικό!


Η αγγλική εφημερίδα "Sun" φιλοξένησε τη Δευτέρα (27/10) αφιέρωμα στο τοπ-10 των Άγγλων παικτών που έχουν κάνουν υπερήφανη τη χώρα στο εξωτερικό.

Δείτε την λίστα:

Νο 10: Πολ Ινς
Μετά από έξι πετυχημένα χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ίνς πήγε στην Ίντερ το 1995, με τον Άλεξ Φέργκιουσον να λέει τα καλύτερα λόγια για αυτόν. Ο Άγγλος μέσος αρχικά δυσκολεύτηκε στην Ιταλία, όμως στη συνέχεια έγινε ο αγαπημένος των οπαδών στο Σαν Σίρο. Ο Ινς τους βοήθησε το 1997 για να φτάσουν στον τελικό του Κυπέλλου UEFA, πριν πάει στη Λίβερπουλ.

Νο 9: Ντέιβιντ Πλατ
Ένα χρόνο μετά τα κατορθώματά του στην Αγγλία το 1990, ο Πλατ πήγε στη Μπάρι. Παρά τον υποβιβασμό στην πρώτη του σεζόν, τα τέρματά του ήταν αρκετά για να του δώσουν μία θέση στη Γιουβέντους. Ο Πλατ τους βοήθησε να κατακτήσουν το Κύπελλο UEFA στη μία σεζόν που έμεινε εκεί, ενώ στα δύο χρόνια που έμεινε στη Σαμπντόρια κατέκτησε και το ιταλικό Κύπελλο.

Νο 8: Γκάρι Λίνεκερ
Μετά από το "Χρυσό Παπούτσι" στο Μουντιάλ του 1986, ο Λίνεκερ αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα του Τέρι Βέναμπλς. Κατάφερε να πετύχει με το... καλημέρα, σκοράροντας δύο φορές στο ντεμπούτο του, πριν σημειώσει χατ-τρικ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στη συνέχεια κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων και το ισπανικό Κύπελλο.

Νο 7: Ντέιβιντ Μπέκαμ
Ο Μπέκαμ έφυγε ως ήρωας από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού την βοήθησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, και έτσι κατάφερε να διασφαλίσει ότι δεν θα έφευγε χωρίς τίτλο μετά από 4 χρόνια στο Μπερναμπέου. Παρά την ξηρασία από πλευράς τίτλους, ο Άγγλος άσος θεωρήθηκε επιτυχημένη μεταγραφή για τους Μαδριλένους, με τους οπαδούς να στενοχωριούνται βλέποντάς τον να πηγαίνει πέρυσι στους Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Νο 6: Πολ Λαμπέρτ
Δεν είναι το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό, αλλά ο Λαμπέρτ αξίζει αυτή τη θέση καθώς είναι ο πρώτος Βρετανός που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και ο πρώτος που πήρε ευρωπαϊκό τρόπαιο με ομάδα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Ο θρίαμβος του Σκωτσέζου μέσου ήρθε το 1997, στο τέλος της μοναδικής σεζόν που φόρεσε τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Νο 5: Όουεν Χάργκριβς
Ο Χάργκριβς είναι σπάνια περίπτωση παίκτη που ξεκίνησε την καριέρα του μακριά από τη χώρα του. Ο Άγγλος μέσος υπέγραψε στη Μπάγερν Μονάχου το 1997 σε ηλικία 16 ετών, έχοντας περάσει τα παιδικά του χρόνια στον Καναδά. Τους βοήθησε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2001, ενώ έξι χρόνια αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Νο 4: Κρις Γουόντλ
Αφού υπέγραψε στη Μαρσέιγ το 1989, ο Γουόντλ κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Ο Άγγλος εξτρέμ ήταν τεράστιο όνομα πέρα από τη θάλασσα της Μάγχης, ενώ με τις εμφανίσεις του λίγο έλειψε να κερδίσει τον τίτλο του ευρωπαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς το 1991, όταν έχασαν στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών από τον Ερυθρό Αστέρα.

Νο 3: Στιβ ΜακΜάναμαν
Αφού έγινε ένα από τα πρώτα τοπ-ονόματα που εκμεταλλεύτηκε το νόμο Μπόσναν, ο ΜακΝάμαν άφησε τη Λίβερπουλ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, μένοντας ελεύθερος το 1999. Ο Άγγλος εξτρέμ κέρδισε δύο Τσάμπιονς Λιγκ στα τέσσερα χρόνια παραμονής του στην Ισπανία, όπως και δύο πρωταθλήματα. Μία αξέχαστη εμπειρία για τον ΜακΜάναμαν.

Νο 2: Κέβιν Κίγκαν
Οι περισσότεροι θυμούνται τον Κίγκαν για την παρουσία του σε Νιούκαστλ και Λίβερπουλ, όμως τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια ήταν στο Αμβούργο. Στις δύο πρώτες του σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα κέρδισε ισάριθμες φορές τον τίτλο του καλύτερου ευρωπαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς, την δεύτερη χρονιά κατέκτησε το γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ έφτασε με την ομάδα και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1980.

Νο 1: Τζον Τσαρλς
Ο Τσαρλς είχε το παρατσούκλι "Il Gigante Buono" ("Ο ευγενικός γίγαντας"), στα πέντε χρόνια της παρουσίας του στη Γιουβέντους. Ο Ουαλός εκτελεστής πετύχαινε τουλάχιστον ένα γκολ σε κάθε ματς, πριν φύγει από την ομάδα το 1962. Ο Τσαρλς κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, και στη συνέχεια ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ξένος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου, ξεπερνώντας ακόμη και τον Μισέλ Πλατινί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: