Σάββατο, Οκτωβρίου 04, 2008

Αστεία άμυνα η Βέρντερ, ήττα 4-1 από Στουτγάρδη, νέα γκέλα για Μπάγερν!


Η, έτσι κι αλλιώς, κακή άμυνα της Βέρντερ έγινε ακόμα χειρότερη το Σάββατο, λόγω της απουσίας του έμπειρου Μερτεσάκερ. Οι «πράσινοι» γνώρισαν εκτός έδρας ήττα με 4-1 από την Στουτγάρδη, ενώ θα μπορούσαν να δεχθούν (κυριολεκτικά) πολλά περισσότερα τέρματα, αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια οι γηπεδούχοι. Το μοναδικό τέρμα της ομάδας του Τόμας Σάαφ σημείωσε ο Ντιέγκο με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ (65’).

Στο Μόναχο, η καρέκλα του Γιούργκεν Κλίνσμαν τρίζει επικίνδυνα, αφού η Μπάγερν έμεινε μακριά από τη νίκη για τέταρτο σερί ματς (3 στο πρωτάθλημα και 1 στην Ευρώπη). Οι βαυαροί παραχώρησαν εντός έδρας ισοπαλία στην μέτρια φετινή Μπόχουμ (3-3), κι ενώ είχαν προηγηθεί με 3-1! Νταμπρόφσκι (83’) και Γκρότε (85’) έκακαν την «κηδεία» και πλέον τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για την Μπάγερν.

Σπουδαία νίκη σημείωσε και η Χέρτα, που άλωσε το Λεβερκούζεν, επικρατώντας με 1-0. Σκόρερ των Βερολινέζων ήταν ο πρώην άσος της Μπάγερ, Αντρέι Βορονίν, ο οποίος «χτύπησε» στο 89’ και ξέρανε τους γηπεδούχους. Ο Φάνης Γκέκας χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή (71’ αντί του Κίσλινγκ), αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει.

Η νεοφώτιστη Χόφενχαϊμ συνέχισε την εξαιρετική της πορεία, ξεπερνώντας εντός έδρας και το εμπόδιο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 2-1. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν ξεκίνησε βασικός, αλλά μπήκε ως αλλαγή στο 84’. Ο έτερος Έλληνας, Γιάννης Αμανατίδης ήταν στον πάγο, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον προπονητή του.

Τέλος, μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Κολωνία, νικώντας 2-1 την Γκλάντμπαχ με γκολ του Νοβάκοβιτς στο 88’. Έτσι, η ομάδα του Κριστόφ Ντάουμ έκανε τη δεύτερη σερί της νίκη, ξεκολλώντας από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Αρμίνια Μπίλεφελντ - Καρλσρούη 1-2 (86’ Χέτζιγκ / 16’ Πορτσέλο, 52’ Φρέις)

Σάββατο

Μπάγερν Μονάχου – Μπόχουμ 3-3 (15’ Φαν Μπούιτεν, 45’, 68’ Ζε Ρομπέρτο, / 29’ Σίναν, 83’ Νταμπρόφσκι, 85’ Γκρότε)

Στουτγκάρδη - Βέρντερ Βρέμης 4-1 (18’ Κιεντίρα, 29’ Τρας, 63’ Χίλμπερτ, 88’ Λάνινγκ / 65’ Ντιέγκο)

Λεβερκούζεν - Χέρτα Βερολίνου 0-1 (89’ Βορονίν)

Γκλάντμπαχ – Κολωνία 1-2 (10’ Μπρόουβερς / 5’ Έχρετ, 88’ Νοβάκοβιτς)

Χόφενχαϊμ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1 (47’, 71’ Μπα / 66’ Σταϊνχόφερ)

Κυριακή (18.00)

Σάλκε - Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ - Ανόβερο
Κότμπους - Αμβούργο

Δεν υπάρχουν σχόλια: