Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2008

Βαλβέρδε: Υποχρεωμένοι να προκριθούμε. Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα


Υποχρεωτική θεωρεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα, «El Mundo». Ο 44χρονος τεχνικός τόνισε ότι παραμένει πρώτος στόχος των «ερυθρόλευκων» το πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό από την Ανόρθωση, στο πρώτο διάστημα παραμονής στη χώρα μας και τέλος, στις διαφορές του ελληνικού και του ισπανικού πρωταθλήματος.

«Φέτος, το επίπεδο στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA είναι πάρα πολύ ψηλό. Υπάρχουν δυνατές ομάδες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Σε όποιον όμιλο και να πέφταμε θα ήταν δύσκολα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως η Μπενφίκα και η Γαλατασαράι. Βέβαια, παρά τις δυσκολίες, είμαστε υποχρεωμένοι να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Στόχος μας είναι πρώτα απ’ όλα η κατάκτηση του πρωταθλήματος, το Κύπελλο Ελλάδος αλλά και μία καλή πορεία στην Ευρώπη», είπε αρχικά, για να συμπληρώσει:

«Μετά τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση, η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία διοργάνωση που προσδίδει πρεστίζ. Αντίθετα στο πρωτάθλημα ξεκινήσαμε δυνατά και είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι υποχρέωσή μας να παραμείνουμε εκεί. Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα και μία ήττα μπορεί να στοιχίσει»

«Κάθε χρόνο φαβορί»


Στη συνέχεια, ο κ. Βαλβέρδε αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις του από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά απ’ ότι είχα συνηθίσει. Ο Ολυμπιακός είναι κάθε χρόνο το φαβορί για το πρωτάθλημα. Είναι υποχρεωμένος να νικάει. Πέρυσι, κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα και είναι η πιο δημοφιλής ομάδα στη χώρα. Ο κόσμος της ομάδας μας δίνει μεγάλη ώθηση και μας ακολουθεί, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά όπου και να παίζουμε. Επίσης υπάρχουν πολλοί Έλληνες φίλοι του Ολυμπιακού και σε άλλες χώρες, όπως στη Γερμανία για παράδειγμα».

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε ακόμη για:

Τις διαφορές σε ελληνικό και ισπανικό πρωτάθλημα: «Είναι διαφορετικό. Ο ρυθμός είναι πιο αργός. Η μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση δεν γίνεται τόσο γρήγορα. Στα μετόπισθεν των ομάδων δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ποιότητα στις ομάδες, εκτός αν παίζει με τις «μεγάλες» ομάδες του πρωταθλήματος. Στην Ισπανία το παιχνίδι έχει μεγαλύτερη ταχύτητα. Αν χάσεις τη μπάλα, ο αντίπαλος φτάνει στην περιοχή σου και απειλεί σχεδόν αμέσως».

Τις διαφορές των ομάδων που κάνουν πρωταθλητισμό, με τις άλλες. «Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης είναι πιο πάνω σε επίπεδο από τις υπόλοιπες ομάδες. Ωστόσο τα εκτός έδρας παιχνίδια εδώ είναι δύσκολα. Είναι πιο περίπλοκο πρωτάθλημα απ’ ‘ότι φαίνεται…».

Αυτά που του λείπουν από την Ισπανία: «Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει κάτι ιδιαίτερα. Δουλεύω και πολύ εδώ στην Ελλάδα και δεν έχω χρόνο να σκεφτώ αν μου λείπει κάτι. Πρέπει να προσαρμοστείς σε μία νέα χώρα, σε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο αλλά μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος. Επιπλέον, οι Έλληνες μοιάζουν αρκετά με τους Ισπανούς».

Για την ελληνική πραγματικότητα: «Εδώ υπάρχουν περίπου 14 καθημερινές αθλητικές εφημερίδες. Ωστόσο οι προπονήσεις μας είναι κλειστές και έτσι μπορούμε να συγκεντρωθούμε στα δικά μας. Χωρίς δημοσιογράφους και κόσμο να μας παρακολουθεί. Επίσης εκτός από τις καθιερωμένες συνεντεύξεις Τύπου μετά τα παιχνίδια, είμαστε υποχρεωμένοι να μιλάμε και μέσα στην εβδομάδα. Βέβαια η ελληνική γλώσσα είναι τόσο δύσκολη που δεν μπορούμε να καταλάβουμε πολλές φορές τι γράφεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: