Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2008

Σους 3 κορυφαίους με Βραζιλία ο Ζιλμπέρτο


Μόλις προχθές τα ΜΜΕ της Βραζιλίας έγραφαν ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι το δεξί χέρι του Ντούνγκα στην εθνική ομάδα της χώρας και ότι ο προπονητής της «σελεσάο» του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Παρέθεταν επίσης δηλώσεις του βετεράνου Βραζιλιάνου διεθνή Κλέμπερσον, που έλεγε ότι ο άσος του Παναθηναϊκού έχει πάρα πολύ σταθερή απόδοση και δίκαια καταλαμβάνει μια θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Λίγες ώρες μετά, ο 32χρονος παίκτης τους επιβεβαίωσε ξανά. Ο Ζιλμπέρτο έπαιξε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Βραζιλίας με τη Βενεζουέλα, που έληξε με θρίαμβο της ομάδας του με σκορ 4-0 και για άλλη μια φορά δικαιολόγησε απόλυτα την κλήση του.

Μπορεί η ομάδα του να μη δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση, ο ίδιος όμως ήταν άριστος στα καθήκοντά του. Έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει, επενέβη και έδωσε τις λύσεις όπου χρειάστηκε. Ενδεικτικό είναι το σχόλιο της ιστοσελίδας «goal.com» στην κριτική των παικτών που αγωνίστηκαν στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Σε... τρία δευτερόλεπτα!

«Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν χρειάστηκε σε καμία περίπτωση περισσότερες από δύο επαφές με τη μπάλα και τρία δευτερόλεπτα, για να τη στείλει εκεί που έπρεπε, για να ενώσει την επιθετική με την αμυντική γραμμή της Βραζιλίας. Μια εμφάνιση-επιτομή του πως μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να είναι ο τέλειος αμυντικός μέσος», γράφει ο ρεπόρτερ της έγκυρης ιστοσελίδας.

Η βαθμολογία των κορυφαίων

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το ς «goal.com» βαθμολογεί τον παίκτη με 7,5, τον υψηλότερο βαθμό μετά το 9 του Ρομπίνιο και το 8 του Κακά, των παικτών δηλαδή που πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης.

Στομαχικό πρόβλημα

Και όλα αυτά, ενώ ο Ζιλμπέρτο δεν είχε κοιμηθεί καθόλου καλά την προηγούμενη νύχτα, όπως η πλειοψηφία των παικτών της «σελεσάο» λόγω του θορύβου που επικρατούσε στο ξενοδοχείο και ήταν ένας από τους τρεις (μαζί με τον Λούσιο και τον Μαϊκόν) που το ίδιο βράδυ αντιμετώπισαν στομαχικά προβλήματα, προφανώς από το φαγητό.

Εξηγείται έτσι και γιατί ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε, πανηγύριζε όταν στις 7 Σεπτεμβρίου ο Ζιλμπέρτο δέχτηκε κίτρινη κάρτα στον αγώνα της Βραζιλίας με τη Χιλή, κάτι που του στερούσε το δικαίωμα να παίξει στην επόμενη αναμέτρηση με τη Βολιβία, διότι θα μπορούσε να τον έχει περισσότερες μέρες στη διάθεσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: