Παρασκευή, Οκτωβρίου 03, 2008

Αυτοκριτική από Τεν Κάτε


Σχεδόν τρεις ώρες μίλησαν.... οι Πατέρας, Αντωνίου και Τεν Κάτε στην καθιερωμένη εβδομαδιαία σύσκεψη που κάνουν μετά από κάθε ματς. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ζήτησε εξηγήσεις και ο Ολλανδός τεχνικός κάλυψε τους παίκτες του και έκανε την αυτοκριτική του.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη εβδομαδιαία σύσκεψη ανάμεσα στους Νίκο Πατέρα, Κώστα Αντωνίου και Χενκ τεν Κάτε, με τον πρόεδρο του τριφυλλιού να ζητάει εξηγήσεις από τον Ολλανδό προπονητή για το "ναυάγιο" στο "ΓΣΠ" απέναντι στην Ανόρθωση.

Η δεύτερη ήττα που συνοδεύθηκε από μια άσχημη εμφάνιση κόντρα στο συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια προκάλεσε προβληματισμό στους ανθρώπους της διοίκησης. Ετσι, ο κ. Πατέρας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη με τον 54χρονο τεχνικό, συναντήθηκε σήμερα μαζί του και με τον διευθυντή ποδοσφαίρου για να εξετάσουν τα αίτια.

Ο Ολλανδός προπονητής έδωσε εξηγήσεις σύμφωνα με τις πληροφορίες για την εικόνα που έδειξε η ομάδα του, υπεραμύνθηκε των παικτών, ενώ μίλησε και για τις προσωπικές του επιλογές.

Τεν Κάτε: "Έκανα λάθη"

"Εκανα λάθη... Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να αφομοιώσουμε ένα νέο σύστημα που προσπαθούμε ν' αγωνιστούμε. Θέλουμε χρόνο. Εχουμε πλάνο" είπε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε και στην αποτυχία της Κύπρου λέγοντας: "Δεν πρέπει να παρουσιάζουμε τέτοιο πρόσωπο. Ο αγώνας με την Βέντερ αποκτάει ρόλο τελικού για μας" είπε ο ολλανδός που έκανε ουσιαστικά την αυτοκριτική του.

Ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ συνεχώς ζητούσε εξηγήσεις και για άλλα πράγματα λαμβάνοντας ουσιαστικά την διαβεβαίωση ότι σύντομα οι παίκτες θα δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Επί τάπητος τέθηκαν και ορισμένα θέματα για την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου με την πιθανή απόκτηση αμυντικού αλλά και επιθετικού αφού ο Παναθηναϊκός έδειξε αδυναμίες τόσο ανασταλτικά όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.

Ομιλία Αντωνίου σε αρχηγούς

Το κλίμα στην Παιανία δεν θύμιζε πολύ τις προηγούμενες ημέρες. Η νέα ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ έφερε κατήφεια και προβληματισμό στις τάξεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, που αναζητούν τα αίτια. Πρώτος ανέλαβε δράση όπως φαίνεται ο football manager του συλλόγου που είχε συνάντηση τόσο με τοςυ αρχηγούς του "τριφυλλιού".

"Με την ήττα αυτή στεναχωρήσαμε τους οπαδούς μας αρκετά. Πρέπει να το ξεπεράσουμε γρήγορα όμως και να αφήσουμε πίσω αυτό το παιχνίδι. Ερχεται ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα εκεί που είναι και ο πρώτος στόχος μας. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να μην χάσουμε βαθμούς κόντρα στον Λεβαδειακό. Με μια θετική εμφάνιση και νίκη θα αλλάξει η ψυχολογία σας" είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής ποδοσφαίρου.

Ο Κώστας Αντωνίου συναντήθηκε και μίλησε για αρκετή ώρα και με τον Ολλανδό προπονητή. Μάλιστα αυτό στάθηκε αφορμή να μην είναι στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης. Πάντως στα λίγα λεπτά που ήταν με τους παίκτες του ο Τεν Κάτε, ζήτησε να μάθει από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές τι έφταιξε και δεν κύλησαν σωστά τα πράγματα.

"Δεν είχαμε πάθος, δεν ήμασταν αποφασιστικοί στις μονομαχίες, κάναμε προσωπικά λάθη και τα πληρώσαμε. Ήμασταν πολύ κακοί. Χάσαμε στο ψηλό παιχνίδι. Στο β' ημίχρονο δεν συνεχίσαμε με την ίδια πίεση με την οποία τελειώσαμε το πρώτο μέρος και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Δεν μπορεί να έχουμε 61% κατοχή μπάλας και να μην κάνουμε ένα σουτ. Πώς γίνεται αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.

Θα δεχθούμε κριτική, αλλά εσείς δεν θέλω να σκύψετε το κεφάλι, αλλά να κοιτάξετε μπροστά στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, στο οποίο πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. Στο Τσάμπιονς Λιγκ πιστεύω ότι η Ανόρθωση από εδώ και πέρα δεν θα πάρει πόντο. Έχει μεγάλη τύχη και νομίζω πως δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Εμείς έχουμε άλλα τέσσερα ματς και έχουμε ελπίδες να τα καταφέρουμε"
είπε ο 54χρονος στους παίκτες του.

Στην προπόνηση, όσοι από τους "πράσινους" που αγωνίστηκαν στον αγώνα με την Ανόρθωση έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι μετά από το καθιερωμένο ζέσταμα επιδόθηκαν σε ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα υπό περιορισμούς. Ατομικά προπονήθηκαν οι Καραγκούνης, Λεοντίου και Μάντζιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: