Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2008

Aνόρθωση: Τι λένε τα ΜΜΕ της Ευρώπης !


«Μάρκα», «Γκαζέτα ντέλο Σπορτ», BBC και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αναφέρονται, με ολοφάνερη έκπληξη για την νίκη των Κυπρίων επί των Ελλήνων. Η Ανόρθωση έχει προκαλέσει αίσθηση σε ολόκληρο τον κόσμο με τις φετινές επιτυχίες της και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη η νίκη της επί του Παναθηναϊκού χθες, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι αναφορές των διεθνών ΜΜΕ είναι πολλές για το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως και για την άλλη αναμέτρηση του ομίλου, ανάμεσα στην Ίντερ και τη Βέρντερ. Για την Ανόρθωση είναι χαρακτηριστική η αναφορά της Μάρκα, ότι η κυπριακή ομάδα «αποτελεί εναλλακτική λύση» του ομίλου της.

«Ελληνικό νταμπλ για την Ανόρθωση. Μέχρι που μπορεί να φτάσει»;

«Ελληνικό νταμπλ για την Ανόρθωση σε μια βραδιά δόξας», είναι ο τίτλος του κειμένου για την αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Κύπρου με τον Παναθηναϊκό, στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. «Οι γηπεδούχοι γιόρτασαν με στιλ την ημέρα της ανεξαρτησίας της Κύπρου, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε 15’», γράφει χαρακτηριστικά. Μάλιστα η ιστοσελίδα δημοσιεύει και σχόλιο, στο οποίο αναρωτιέται μέχρι που είναι ικανή να φτάσει η «Κυρία», αλλά και η Κλουζ, που επίσης πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις στον 1ο όμιλο. Αναφερόμενη στον αγώνα της Ίντερ με τη Βέρντερ, η ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, τόνισε: «Ο Πιζάρο οδήγησε ξανά την Ίντερ στην αποτυχία», καθώς ο Περουβιανός παίκτης είχε σκοράρει πάλι στο Μιλάνο. Φιλοξενεί μάλιστα και δηλώσεις του ποδοσφαιριστή, ο οποίος λέει ότι «του αρέσει πολύ να παίζει στο Σαν Σίρο, όπου αισθάνεται σαν στο σπίτι του».

Ρόιτερς: Ιστορική νίκη για Ανόρθωση

Το πρακτορείο «Ρόιτερς», στην ανταπόκρισή του από τη Λευκωσία, αναφέρει: «Η Ανόρθωση πέτυχε ιστορική νίκη σε βάρος του Παναθηναϊκού», υπογραμμίζοντας ότι ήταν η πρώτη της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ότι διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση. Στο κείμενό του για το άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο τίτλος είναι «η επίμονη Βέρντερ σταμάτησε την απογοητευτική Ίντερ» και κάνει λόγο για μεγάλη επιτυχία της γερμανικής ομάδας.
BBC: Συνέχισε το εντυπωσιακό της ξεκίνημα

«Η Ανόρθωση συνέχισε το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά και να φτάσουν στην πρώτη επιτυχία της ιστορίας τους στο Τσάμπιονς Λιγκ», γράφει το BBC. Για το άλλο παιχνίδι του ομίλου, το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρει: «Η Ίντερ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με 1-1 από τη Βέρντερ στο Σαν Σίρο, παρά το γεγονός ότι κυριάρχησε», ενώ καταλογίζει ευθύνη στον τερματοφύλακα των «νερατζούρι», Ζούλιο Σέζαρ, για το τέρμα που δέχτηκε.

«Μετά την ισοπαλία στη Βρέμη, η Ανόρθωση συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της νικώντας με 3-1 τον Παναθηναϊκό και κάνει εντυπωσιακή αρχή στο Τσάμπιονς Λιγκ», γράφει η βρετανική ιστοσελίδα «sportinglife.com». «Ο Κλαούντιο Πιζάρο κρέμασε τον πρώην προπονητή του, πετυχαίνοντας το γκολ με το οποίο η Βέρντερ απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία από την Ίντερ με 1-1», γράφει η ίδια ιστοσελίδα.

«Η Ανόρθωση σημάδεψε τη μέρα της ανεξαρτησίας της Κύπρου με νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-1, την πρώτη της στο Τσάμπιονς Λιγκ» και «Ο Κλαούντιο Πιζάρο, που είχε ισοφαρίσει στο 63΄ το γκολ του Μαϊκόν, έχασε χρυσή ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να δώσει στη Βέρντερ τη νίκη επί της Ίντερ στο παιχνίδι που έληξε ισόπαλο με 1-1», είναι η αναφορά του «SkySports» στα χθεσινά παιχνίδια του 2ου ομίλου.

«Έγραψε ιστορία»

Η ιταλική εφημερίδα «gazzetta dello sport» λέει ότι «η Ανόρθωση έγραψε ιστορία» και συμπληρώνει ότι «η ομάδα του Κετσπάγια έκανε το θαύμα στο πρώτο 15άλεπτο όταν προηγήθηκε με 2-0 και νίκησε τελικά τον Παναθηναϊκό με 3-1». Αναφερόμενη στην αναμέτρηση του «Σαν Σίρο», έγραψε: «Πρώτη απώλεια για την Ίντερ, η Βέρντερ τη μπλόκαρε, 1-1».

«Το πρώτο θύμα»

«Ο Παναθηναϊκός το θύμα της πρώτης νίκης της Ανόρθωσης», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό «Kicker», κάνοντας λόγο για λάθη της ελληνικής άμυνας. «1-1 η Βέρντερ στο Μιλάνο χάρη στον Πιζάρο», γράφει για το άλλο παιχνίδι του ομίλου.

«Εναλλακτική λύση η Ανόρθωση»

Η ισπανική «Marca» γράφει ότι «η Ανόρθωση επιβεβαίωσε ότι μπορεί να είναι η εναλλακτική λύση στον 2ο όμιλο, αφού με τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού με 3-1, την πρώτη στην ιστορία της, βρίσκεται στην πρώτη θέση αφού ο άλλος αγώνας έληξε ισόπαλος». «Η Ίντερ και η Βέρντερ μοιράστηκαν τους βαθμούς», είναι η αναφορά της στην αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο Μιλάνο, όπου χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα δίκαιο.

Μερικές ακόμα αναφορές των ΜΜΕ του εξωτερικού στο παιχνίδι του «ΓΣΠ»:

«Η Ανόρθωση πέτυχε ιστορική νίκη, βουλιάζοντας τον Παναθηναϊκό», μετέδωσε το «Γαλλικό Πρακτορείο», «Η Ανόρθωση σόκαρε τον Παναθηναϊκό», έγραψε η ιστοσελίδα «Goal.com», «Η Ανόρθωση και η Κλουζ πέτυχαν εκπλήξεις», ανέφερε η ιστοσελίδα «Aljazeera.com» στην ανσκόπηση των χθεσινών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, «Η Ανόρθωση προηγείται μαζί με την Ίντερ», επισημαίνει η βραζιλιάνικη «O’Jogo», «Συνεχίζουν το όνειρο», είναι ο τίτλος της τουρκικής «Ajansspor», «Η κυπριακή ομάδα συνέχισε την πορεία-έκπληξη της», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο «CNN», ενώ η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Kibris» έκανε λόγο για το «θαύμα της Ανόρθωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: