Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2008

UEFA: 38 εισιτήρια αναζητούν κάτοχο


Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Χέρτα πήραν ήδη τα δύο πρώτα εισιτήρια και απομένει να μάθουμε ποιες θα είναι οι υπόλοιπες 38 ομάδες που θα αγωνιστούν στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, οι οποίες θα προκύψουν από τους επαναληπτικούς που γίνονται σήμερα το βράδυ

Ανάμεσά τους είναι και ο Ολυμπιακός, που έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκρισή του μετά την εκτός έδρας νίκη του με 2-0 στον πρώτο αγώνα με τη Νόρντζελαντ, όμως ελπίζει στον αποκλεισμό τριών ομάδων που βρίσκονται ψηλότερα από αυτόν στην βαθμολογία της UEFA, ώστε να συμπεριληφθεί στο γκρουπ των ισχυρών, στην κλήρωση των ομίλων που θα γίνει την Τρίτη στη Νιόν.

Στην κλήρωση θα σχηματιστούν πέντε γκρουπ δυναμικότητας, των οκτώ ομάδων το κάθε ένα και οι «ερυθρόλευκοι» προς το παρόν τοποθετούνται στο δεύτερο, καθώς βρίσκονται στην 11η θέση της κατάταξης. Από τις ομάδες που έχουν καλύτερη βαθμολογική θέση από τον Ολυμπιακό, κινδυνεύουν άμεσα με αποκλεισμό η Μπενφίκα, που είχε νικήσει με 3-2 τη Νάπολι στο «Ντα Λουζ», η Τότεναμ μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Βίσλα Κρακοβίας στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και το Αμβούργο που παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στο «Νόρντμπανκ Αρένα» στην Ουνιρέα.

Η Ελλάδα ελπίζει επίσης στον αποκλεισμό όσο το δυνατό περισσότερων ελβετικών ομάδων, ώστε να έχουμε ελπίδες να καταλάβουμε τη 13η θέση στη βαθμολογία της UEFA και ο πρωταθλητής μας να προκριθεί απ’ ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2010-2011. Αυτό δεν είναι απίθανο να συμβεί καθώς οι Μπελιντζόνα, Γιανγκ Μπόις και Ζυρίχη έχουν λίγες ελπίδες πρόκρισης μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων.

Δύο ομάδες θα προσπαθήσουν σήμερα να ολοκληρώσουν την έκπληξη που άρχισαν στον προηγούμενο αγώνα. Ο λόγος για τη Μπραν, που νίκησε με 2-0 τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο Μπέργκεν και την Κάλμαρ που επικράτησε με 1-0 της Φέγενορντ μέσα στο Ρότερνταμ.

Το σημερινό πρόγραμμα:


Βίσλα Κρακοβίας-Τότεναμ (1-2)
Ραπίντ Βουκ.-Βόλφσμπουργκ (0-1)
Χόνκα-Ρασίγκ Σανταντέρ (0-1)
Κάουνας-Σαμπντόρια (0-5)
Σπαρτάκ Μόσχας-Μπάνικ Οστρ. (1-0)
Ουνιρέα-Αμβούργο (0-0)
Λεχ Πόζναν-Αούστρια Βιένης (1-2)
Στουτγάρδη-Τσέρνο Μόρε (2-1)
Σάλκε-ΑΠΟΕΛ (4-1)
Λέφσκι-Ζίλινα (1-1)
Κάλμαρ-Φέγενορντ (1-0)
Ρόζενμποργκ-Μπρόντμπι (2-1)
Σεντ Ετιέν-Χάποελ Τελ Αβίβ (2-1)
Παρτιζάν Βελ.-Πολιτέχνικα Τιμισοάρα (2-1)
Μέταλιστ Χάρκιβ-Μπεσίκτας (0-1)
Γαλατασαράι-Μπελιντσόνα (4-3)
Ντιναμό Βουκ.-Ναϊμέγκεν (0-1)
Βασλούι-Σλάβια Πρ. (0-0)
Σταντάρ-Έβερτον (2-2)
Χέρενφεν-Βιτόρια Σετούμπαλ (1-1)
Τβέντε-Ρεν (1-2)
Ζυρίχη-Μίλαν (1-3)
Αρτμέντια-Σπόρτινγκ Μπράγκα (0-4)
Σπάρτα Πρ.-Ντιναμό Ζάγκ. (0-0)
Σάλτσμπουργκ-Σεβίλλη (0-2)
Άγιαξ-Μπόρατς (4-1)
Ουντινέζε-Μπορούσια Ντόρτ. (2-0)
Κοπεγχάγη-Μόσχα (2-1)
Μάντσεστερ Σίτι-Ομόνοια Λευκ.(2-1)
Μπριζ-Γιάνγκ Μπόις (2-2)
Μάδεργουελ-Νανσί (0-1)
Παρί Σεν Ζερμέν-Καϊσερί (2-1)
Άστον Βίλα-Λίτεξ (3-1)
Λα Κορούνια-Μπραν (0-2)
Μπενφίκα-Νάπολι (2-3)
Βαλένθια-Μαρίτιμο (1-0)
Γκιμαράες-Πόρτσμουθ (0-2)

* Σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: