Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2008

Στήριξη Βαλβέρδε


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αμφισβητήθηκε μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Ανόρθωση. Στη συνέχεια ήρθαν οι νίκες και ο Ισπανός βρήκε τη ηρεμία του. Τώρα, όμως, μετά τις δύο σερί ήττες από Γαλατασαράι και Άρη, ο προπονητής του Ολυμπιακού δέχεται και πάλι βολές. Επισήμως πάντως και μετά τη σημερινή συνάντηση του Βαλβέρδε με τον Κόκκαλη, θέμα προπονητή δεν υφίσταται.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι έντονα προβληματισμένος μετά τις αποτυχίες με Γαλατά και Άρη, κάτι που δεν έκρυψε στη 45λεπτη κουβέντα, που είχε με τον προπονητή. Από την πειραϊκή ΠΑΕ ξεκαθαρίστηκε πως η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη από την Παρασκευή και δεν είχε σχέση με τη χθεσινή ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Απόδοση και τραυματισμοί

Επισήμως για τη συνάντηση των δύο ανδρών δεν διέρρευσε το παραμικρό. Οι πληροφορίες λένε πως ο Κόκκαλης σε ήρεμο ύφος ζήτησε εξηγήσεις για την κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στα εκτός έδρας ματς, αλλά και τους μυϊκούς τραυματισμούς που γίνονται όλο και πιο συχνοί το τελευταίο διάστημα.

Από τη πλευρά του, ο Ισπανός τεχνικός φέρεται να έκανε λόγο για κακή νοοτροπία των παικτών στα παιχνίδια μακριά από το Καραϊσκάκη, ενώ επικαλέστηκε τις πολλές απουσίες και χαρακτήρισε επιβεβλημένο το ροτέισον. Αναφορικά με τους τραυματισμούς και ο Ισπανός εμφανίστηκε προβληματισμένος ωστόσο, είναι άγνωστο αν έδωσε κάποια πειστική εξήγηση στον Κόκκαλη για την αιτία του προβλήματος.

Ανανεώσεις

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, Κόκκαλης και Βαλβέρδε είχαν και μια πρώτη κουβέντα για τις ανανεώσεις των συμβολαίων που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Καμία απόφαση δεν πάρθηκε και δύσκολα θα παρθεί πριν τον Γενάρη. Απλά, οι δύο άνδρες μίλησαν γενικά για το πλάνο που θα ακολουθηθεί.

«Δεν υπάρχει θέμα προπονητή»

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η συνάντηση Κόκκαλη – Βαλβέρδε έδωσε τροφή στις φήμες για το μέλλον του Ισπανού. Από το βράδυ της Κυριακής άλλωστε, ακούγονται πολλά. Και ο Βαλβέρδε φέρεται να δέχεται βολές όχι μόνο από τον Τύπο, αλλά και εκ των έσω.

Μέσω «κύκλων» της ΠΑΕ υπάρχει γκρίνια στο πρόσωπο του προπονητή. Και ήδη κυκλοφορούν διάφορα για τους τραυματισμούς, τις επιλογές του, τη φυσική κατάσταση της ομάδας, ακόμη και για γκρίνια κάποιων παικτών απέναντί του.

Από τη διοίκηση πάντως, είναι ξεκάθαροι και επισημαίνουν πως δεν υπάρχει θέμα προπονητή. Τονίζουν μάλιστα πως ο «πρόεδρος συνεχίζει να τον στηρίζει και δεν έχει αλλάξει άποψη γι’ αυτόν, καθώς τον θεωρεί καλό προπονητή».

Ζητούμενο η ηρεμία

Λένε και ορισμένα ακόμη πράγματα από την πειραϊκή ΠΑΕ όχι μόνο για τον Βαλβέρδε, αλλά γενικότερα για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, μετά τις δύο «κολλητές» ήττες.

«Δεν ήρθε και η καταστροφή, επειδή χάσαμε στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα παραμένει πρώτη στη βαθμολογία και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ηρεμία για να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να βρει το δρόμο της», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από στέλεχος της ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: