Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2008

F1: Απειλεί να αποχωρήσει η Ferrari!


Η Ferrari θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της στη Formula 1, εάν εφαρμοστεί το σχέδιο για τη χρησιμοποίηση ενός τυποποιημένου κινητήρα για όλες τις ομάδες από το 2010, όπως αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής ομάδας σε ανακοίνωσή του.

Πριν από λίγο καιρό, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) γνωστοποίησε την πρόθεσή της για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, σε μία προσπάθεια για τη μείωση του κόστους στη Formula 1. «Το διοικητικό συμβούλιο της Ferrari , επιβεβαιώνοντας την πλήρη στήριξή του για τη σημαντική και αναγκαία μείωση του κόστους, αρχής γενομένης από τους κινητήρες, έχει ωστόσο εκφράσει ισχυρές επιφυλάξεις για το σχέδιο περί εξομοίωσης ή τυποποίησης των κινητήρων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Το διοικητικό συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει, μαζί με τους συνεργάτες μας, την παρουσία μας σ΄ αυτό το άθλημα».

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Φεράρι και επικεφαλής της Ένωσης των ομάδων της Formula 1 (FOTA), Λούκα Ντι Μοντετζέμολο, συναντήθηκε με τον ομόλογό του της FIA, Μαξ Μόσλεϊ, προκειμένου να συζητήσουν τα μέτρα για τη μείωση του κόστους, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο που σημειώθηκε στη διάρκεια των συνομιλιών. Το διοικητικό συμβούλιο της «σκουντερία», ωστόσο, δεν εντυπωσιάστηκε με την ιδέα περί τυποποιημένου κινητήρα, καθώς η σχετική ανακοίνωση τονίζει: «Το διοικητικό συμβούλιο αισθάνθηκε ότι μια τέτοια κίνηση θα στερούσε τη Formula 1από το βασικό λόγο ύπαρξής της, με τον οποίο η Ferrari συμμετέχει συνεχώς στο πρωτάθλημα από το 1950 και ο οποίος βασίζεται στον ανταγωνισμό και την τεχνολογική εξέλιξη».

Από την πλευρά του, ο εμπορικός διευθυντής της Φόρμουλα Ένα, Μπέρνι Εκλστοουν, εξέφρασε πριν από λίγο καιρό τη στήριξή του στην πρόταση της FIA για τυποποιημένο κινητήρα και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι αυτή ενδέχεται να «σπρώξει» ορισμένους κατασκευαστές προς την έξοδο. «Δεν βλέπω το λόγο γιατί (οι κατασκευαστές) πρέπει να φύγουν, ελπίζω ότι τους εξοικονομούμε πάρα πολλά χρήματα. Όλα τα τεχνικά πράγματα θα είναι εκεί, μπορούν να δείξουν όλο το ταλέντο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: