Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2008

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΠΟΕΛ ο μεγάλος νικητής…


Σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι "αιωνίων" όλων των εποχών και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που είδαμε ποτέ από δύο κυπριακές ομάδες, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 3-2 την Ομόνοια, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Το ματς τα είχε όλα και χωρίς αμφιβολία αποτελεί διαφήμιση του ποδοσφαίρου μας, με το ψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου που παίχθηκε.

Θέλετε κάποια πρόχειρα στατιστικά; Έχουμε και λέμε... 16 τελικές προσπάθειες ο ΑΠΟΕΛ, οκτώ η Ομόνοια. Πέντε γκολ, ένα δοκάρι, ένα εύστοχο πέναλτι, ένα άστοχο, κλασικές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, για τον ΑΠΟΕΛ κυρίως στο πρώτο μέρος όπου μπορούσε να "καθαρίσει" το παιχνίδι και για την Ομόνοια στο φινάλε, με τον Χιώτη να σώζει στο 90ό λεπτό τους γαλαζοκίτρινους από σκληρή τιμωρία, με βάση τα όσα προηγήθηκαν.

Οι «γαλαζοκίτρινοι», κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ονουάτσι στο 3΄ όμως δεν πέρασε αρκετή ώρα και το «τριφύλλι» κατάφερε να φέρει στα ίσα το ματς στο 12΄ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Οκκά. Πέντε λεπτά αργότερα, ο ΑΠΟΕΛ ξαναπήρε το προβάδισμα με πρωταγωνιστή πάλι τον Νιγηριανό επιθετικό. Στο 37’ ο Χαραλαμπίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 ενώ το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Αλωνεύτης στο 58. Αξίζει να σημειωθεί, πως το συγκρότημα του Νεντίμ Τούτιτς έχασε πέναλτι μόλις στο 2’ με τον Χωίτη να αποκρούει την εκτέλεση του Κλόντιαν Ντούρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: