Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2008

Τσίλντρες: Σωστή η απόφασή μου


Η συνέντευξη αναλυτικά:

Γιατί αποφάσισες να αφήσεις το ΝΒΑ για να παίξεις στην Ευρώπη;

«Ήρθα εδώ για να βελτιωθώ σαν παίκτης και σαν άνθρωπος. Στο ΝΒΑ με εκτιμούν ως παίκτη, αλλά εδώ ακόμη περισσότερο. Εκεί ήμουν ο έκτος παίκτης της ομάδας, ενώ στον Ολυμπιακό έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιστεύω πως ήταν μία πολύ σωστή απόφαση και ένα πολύ σημαντικό βήμα για την καριέρα μου. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα και μετά την επίσκεψή μου στην Αθήνα ήταν εύκολη η απόφαση για μένα».

- Έχεις διαπιστώσει μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο παιχνίδι στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη;

«Το μπάσκετ είναι μπάσκετ, αλλά σίγουρα υπάρχουν διαφορές. Για παράδειγμα, εδώ το άθλημα είναι πιο σκληρό και οι διαιτητές αφήνουν τις επαφές. Όμως προσαρμόζομαι σταδιακά στις νέες συνθήκες και η ομάδα με βοηθά πολύ σε αυτό. Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει εδώ είναι πως οι αθλητές είναι τόσο διάσημοι όσο οι ηθοποιοί στην Αμερική. Αυτό το διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Αθήνα. Ήμουν για τρεις συνεχείς μέρες στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Τότε κατάλαβα πως τα πράγματα εδώ είναι διαφορετικά και πως όσα μου είχαν πει για την τρέλα των οπαδών του Ολυμπιακού δεν ήταν υπερβολές».

- Λέγεται πως κάποια στιγμή θα έρθει για να παίξει στην Ελλάδα ένα μεγάλο αστέρι του ΝΒΑ. Το θεωρείς πιθανό;

«Πολλοί με ρωτούν ποιο θα είναι το επόμενο μεγάλο όνομα του ΝΒΑ που θα έρθει στην Ελλάδα. Συχνά βλέπω στις εφημερίδες ονόματα παικτών που μπορεί να έρθουν του χρόνου. Αν δεν αλλάξουν οι όροι στα συμβόλαια, θα είναι δύσκολο για κάποιες ομάδες του ΝΒΑ να κρατήσουν τα αστέρια τους. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι πολύ καλά για μας στην Ευρώπη και δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Κάτι φαίνεται να αλλάζει. Πριν από λίγα χρόνια κανείς δεν συζητούσε για αυτό το πράγμα».
- Όταν επικοινωνείς με φίλους σου από τις ΗΠΑ τι τους λες για το ευρωπαϊκό μπάσκετ;

«Μιλάω με κάποιους παίκτες και με ρωτούν πως είναι τα πράγματα εδώ. Πάντα τους λέω τα καλύτερα, γιατί έτσι ακριβώς είναι. Στον Ολυμπιακό μού φέρονται εξαιρετικά, αλλά αυτό συμβαίνει με όλους τους παίκτες. Φροντίζουν ώστε να μη λείπει τίποτα σε κανέναν παίκτη. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι στη διάθεσή σου, για ο,τιδήποτε χρειαστείς. Η ζωή στην Αθήνα είναι φανταστική».
- Είναι ο Ολυμπιακός το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας;

«Υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και πηγαίνουμε βήμα-βήμα, αλλά βασικός μας στόχος είναι να κατακτήσουμε τη διοργάνωση και να επιστρέψουμε στην κορυφή της Ευρώπης. Έχουμε ενισχυθεί πολύ και είμαστε έτοιμοι για όλα. Ξέρουμε πως πολλοί μάς έχουν ‘κολλήσει’ την ταμπέλα του φαβορί, αλλά αυτό δεν μας ασκεί πίεση. Σημαίνει πως έχουμε μία πολύ καλά προπονημένη ομάδα, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο».

- Τι γνωρίζεις για την Ουνικάχα;

«Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω πολλά πράγματα. Μαθαίνω σιγά-σιγά το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μου έχουν πει πως πρόκειται για ένα δυνατό σύνολο, με εμπειρία στην Ευρωλίγκα και με παρουσίες στο φάιναλ φορ. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι και πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να νικήσουμε».

- Γνωρίζεις κάποιον παίκτη, τον προπονητή ή κάτι για την πόλη της Μάλαγα;

«Δεν ξέρω τους παίκτες, αλλά έχω ακούσει πολλά για τον προπονητή της Μάλαγα (Αΐτο Ρενέσες). Γνωρίζω πως ήταν προπονητής της εθνικής Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου η ομάδα αυτή έκανε καταπληκτική πορεία και δυσκόλεψε πολύ τις ΗΠΑ στον τελικό. Επίσης ξέρω πως είναι ένας θρύλος στην Ευρώπη και την Ισπανία, με μια μακρά και πολύ πετυχημένη καριέρα».

- Αισθάνεσαι πίεση όντας ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ;

«Δεν πιστεύω σε αυτά τα πράγματα. Ήρθα για να προσφέρω στην ομάδα μου όσα περισσότερα μπορώ. Στόχος είναι να κατακτήσουμε τα πάντα: το Κύπελλο, το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να φτάσει στους στόχους αυτούς. Δεν είμαι όμως μόνος. Ακόμη και ο καλύτερος παίκτης του κόσμου δεν μπορεί να νικήσει χωρίς τη βοήθεια όλης της ομάδας. Κι εμείς έχουμε μία πολύ καλή ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: