Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2008

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡ: Θελει νίκη έστω και με μισό-μηδέν...


Με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς, που θα του επιτρέψουν να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βέρντερ Βρέμης την Τετάρτη το βράδυ (21:45) σε ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Οι δύο ήττες στις πρώτες δυο αγωνιστικές κόντρα σε Ίντερ και Ανόρθωση έχουν στενέψει απελπιστικά τα περιθώρια για το "τριφύλλι", με αποτέλεσμα ο αγώνας να αποτελεί ματς δίχως αύριο, όπως δεν διστάζει, άλλωστε, να παραδεχθεί και ο τεχνικός της ομάδας, Χενκ τεν Κάτε.

Ο Ολλανδός προπονητής ελπίζει οι παίκτες του να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως η Βέρντερ μπορεί να είναι ιδιαίτερα θεαματική ομάδα, όμως όταν αναγκάζεται να παίξει μακριά από το Βέζερστάντιον δεν μπορεί να αποδώσει όπως θα ήθελαν οι φίλοι της.

Στα σχέδια του τεν Κάτε σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καραγκούνης, που επιστρέφουν μετά από αρκετό διάστημα στο βασικό σχήμα του "τριφυλλιού".

Ξεχωριστό κεφάλαιο στα πλάνα του Ολλανδού αποτελεί και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που καλείται να σηκώσει μόνος του το βάρος της επιθετικής γραμμής των "πρασίνων", αφού ο Ροντρίγκο Σόουζα θα αναγκαστεί να μείνει δέκα μέρες εκτός αγωνιστικών χώρων εξαιτίας τενοντίτιδας του μακρού προσαγωγού στο δεξί του κάτω άκρο, όπως διαγνώστηκε το πρωί της Τρίτης.

Και ο Τόμας Σάαφ, όμως αγωνιά για απουσίες στην ομάδα του, καθώς εκτός των Ντάνιελ Γένσεν και Άαρον Χαρτ, είδε και τον βασικό του κίπερ Τιμ Βίζε να βγαίνει εκτός πλάνων εξαιτίας τραυματισμού στην τελευταία προπόνηση της ομάδας υπό γερμανικού εδάφους.

Παρόλα αυτά, οι ιδιαίτερα φορμαρισμένοι Ντιέγκο και Πιζάρο, με την βοήθεια της φετινής αποκάλυψης των Γερμανών Μεζούτ Οζίλ υπόσχονται δύσκολες στιγμές στην "ευαίσθητη" άμυνα των "πρασίνων".

Και έστω νίκη με μισό μηδέν να είναι, θα σημαίνει πολλά για τον Παναθηναϊκό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: