Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2008

Δώνης: Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ. Ο Νικολαΐδης με βοήθησε να ξεπεράσω το σοκ


Στην αποκάλυψη ότι δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, μετά από τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Θρασύβουλο, προέβη ο Γιώργος Δώνης σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στην αίθουσα Τύπου του Ολυμπιακού Σταδίου.

«Δεν επαναπαύτηκα μετά το 3-0»

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη που δεν παραβρέθηκα στη συνέντευξη Τύπου. Δεν αισθανόμουν καλά. Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή και για μένα και για όλη την ομάδα. Ήταν ό,τι χειρότερο μου έχει συμβεί, και ως ποδοσφαιριστή και ως προπονητή. Δεν είχα ξαναδεί ματς να αλλάζει σε βάρος της ομάδας μου από 3-0. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο ζεις και μαθαίνεις καινούρια πράγματα. Το θέμα είναι να γίνεσαι μέσα από αυτά πιο δυνατός και να προχωράς. Πιο έμπειροι και πιο μεγάλοι προπονητές από μένα έχουν ζήσει ανάλογες καταστάσεις»
, ήταν τα πρώτα λόγια του Δώνη και πρόσθεσε:

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ένας προπονητής πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Αυτό κάνω πάντα, ακόμη και μετά από θετικά αποτελέσματα. Νομίζω ότι η ομάδα στο πρώτο μέρος είχε πολύ καλή λειτουργία και επέβαλε το ρυθμό της. Το πρόβλημα μετά το 3-2, που έγινε σε 8 λεπτά στην επανάληψη, ήταν ότι δεν δείξαμε την αντίδραση που θα ήθελα στον αγωνιστικό χώρο. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείς να επιστρατεύσεις και άλλες μεθόδους, όπως να κάνεις κάποια φάουλ ή να γίνεις πιο σκληρός στο παιχνίδι σου. Αυτό ήταν κάτι στο οποίο στάθηκα. Όταν γίνονται τέτοιες ανατροπές δεν είναι εύκολο να εξηγηθούν τα πάντα. Όπως και να είναι ένα αποτέλεσμα, δεν εφησυχάζω και συνεπώς δεν μπορεί να με κατηγορήσει κάποιος ότι επαναπαύτηκα μετά το 3-0. Το παιχνίδι άλλαξε πολύ γρήγορα για μας».

«Ευχαριστώ τον Ντέμη»

Στη συνέχεια, θέλησε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του, το προπονητικό τιμ, τους παίκτες του, αλλά και τον Ντέμη Νικολαΐδη για τη στήριξή τους στις δύσκολες στιγμές που πέρασε: «Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ. Η στήριξη από τον Ντέμη Νικολαΐδη, το προσωπικό της ομάδας και τους παίκτες με βοήθησε να ξεπεράσω αυτό το σοκ. Η στήριξη δεν έμεινε στα λόγια, αλλά και στις πράξεις. Αυτό μου δίνει πολλή δύναμη. Ίσως κι εγώ θα έπρεπε να παίρνω πιο χαλαρά τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο. Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά μου είναι ότι δεν μπορώ να καταπιώ μία ήττα ή μία κακή εμφάνιση».

«Οπωσδήποτε νίκη με Αστέρα»

Σε ότι αφορά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, το «Τρένο» ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε νίκη, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα: «Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ένα από τα σημαντικότερα ματς της καριέρας μου. Για μένα το κάθε ματς είναι το πιο σημαντικό. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση. Πρέπει πάσει θυσία να νικήσουμε. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο, αλλά πρέπει να νικήσουμε».

Μάλιστα, τόνισε πως η ΑΕΚ έχει ακόμη ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Η διαφορά με τον Ολυμπιακό μπορεί να καλυφθεί, αλλά πρώτα θα πρέπει να νικήσουμε τον Αστέρα Τρίπολης. Πρέπει να αντλήσουμε αισιοδοξία από την ομάδα, αλλά αυτό που βλέπουμε ως τώρα δεν μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους. Η βαθμολογία δεν λέει τίποτα. Η διαφορά των έξι βαθμών είναι μικρή. Πρέπει μέσα από τα αποτελέσματα και από την εικόνα που θα βγάζουμε στο γήπεδο να γινόμαστε αισιόδοξοι. Διαφορετικά δεν μπορούμε να μιλάμε για αισιοδοξία».

«Παρελθόν ο Ράμος…»


Συν τοις άλλοις, υποστήριξε πως δεν έμεινε 100% ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των παικτών του στο φιλικό με την Νέα Ιωνία, γι αυτό και θα κάνει αλλαγές ενόψει του αγώνα με την ομάδα του Καρβαλιάλ, ενώ υπογράμμισε έμμεσα πως ο Εντσον Ράμος αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν από την Ενωση: «Δεν έμεινα πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν. Αυτό που θέλω από τους παίκτες μου είναι να μου αποδεικνύουν ότι κάνω λάθος που δεν τους χρησιμοποιώ και οι περισσότεροι δεν το έκαναν. Από τη στιγμή που ο Ράμος έχει θέσει εαυτόν εκτός ομάδας, είναι εκτός ομάδας».

Στο τέλος, αναφέρθηκε στις αποδοκιμασίες που άκουσε από τους φιλάθλους της πρώην ομάδας του στο ματς με τη Λάρισα: «Πάντα υπάρχουν κακές στιγμές. Αυτό που με κάνει να συνεχίζω, είναι η πίστη που δέχομαι από τους συνεργάτες μου στην ομάδα. Κα οι παίκτες μου και οι συνεργάτες μου με στήριξαν. Αυτό που με έχει πειράξει περισσότερο ότι έγινε πριν δύο εβδομάδες από τους οπαδούς της Λάρισας. Πρώτη φορά βρέθηκαν φίλαθλοι ομάδας που δούλευα τέσσερα χρόνια και απλήρωτος. Έχω παράπονα από κάποιους που δεν με προστάτεψαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: