Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2008

Ο Τσίλντρες και στο ESPN


Μετά τους New York Times, άλλο ένα μεγάλο μέσο των ΗΠΑ, το ESPN βρέθηκε στην Ελλάδα για χάρη του Τζος Τσίλντρες.

Το νέο μεγάλο αστέρι του Ολυμπιακού μίλησε στο αμερικάνικο δίκτυο, για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, υπογραμμίζοντας πως ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει καλύτερος και να κερδίζει, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως στη χώρας μας τον εκτιμούν περισσότερο.

Αναφορικά με το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στο Αιγάλεω και την ατμόσφαιρα που συνάντησε ο "Τσίλι", δήλωσε: "To παιχνίδι με το Αιγάλεω δεν ήταν πολύ διαφορετικό, γιατί είχα ακούσει ότι θα παίζαμε σε ένα μικρό γήπεδο. Θα είναι διαφορετικά τα επόμενα παιχνίδια και κυρίως αυτά της Ευρωλίγκα. Αναμφίβολα μου αρέσει αυτή η σχέση με τους οπαδούς. Μετά το κάρφωμα που έκανα τους κοίταξα και κατάλαβαν ότι ήθελα να τους πω κάτι. Μου είχαν πει κάποια πράγματα στο ημίχρονο, αλλά δεν καταλάβα τίποτα και δεν με ενόχλησαν".

Ερωτηθείς για το τι του θύμισε το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα, υπογράμμισε: "Θα έλεγα ότι αυτό το παιχνίδι, μου θύμισε τους αγώνες στο Στάνφορντ με αντίπαλο το Όρεγκον Στέιτ. Κι εκεί οι οπαδοί είχαν μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα και φυσικά το Όρεγκον έπαιζε πάντα σκληρά απέναντι μας".

Για τις διαφορές που υπάρχουν στο παιχνίδι, ο Αμερικανός σούπερ σταρ τόνισε: "Εδώ το 70% του παιχνιδιού είναι ίδιο με το ΝΒΑ. Ένα 30% είναι διαφορετικό. Σίγουρα το παιχνίδι είναι πιο σκληρό και οι διαιτητές αφήνουν πολλές επαφές μέσα στη ρακέτα".

Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αφήσει τον μαγικό κόσμο για χάρη του Ολυμπιακού, ο 25άχρονος άσος ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ναι ξέρω γιατί ήρθα στην Ελλάδα. Για να γίνω καλύτερος, για να νικάω και να περνάω καλά. Δεν θα έλεγα ότι δεν με εκτιμούσαν στους Χοκς. Έπαιζα πολύ στο ΝΒΑ, αλλά εδώ με εκτιμούν πιο πολύ. Εκεί ήμουν εκτός παίκτης, εδώ έχω μεγαλύτερο ρόλο".

Στη συνέχεια, ο Τσίλντρες μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους αναφέρθηκε στον ερχομό του ESPN στη χώρα μας: "Ο κόσμος θέλει να ξέρει πως πάει η μετάβαση μου και γι αυτό το λόγο ήρθε το ESPN. Απολαμβάνω μερικές συνεντεύξεις, αλλά κάποιες φορές κουράζομαι, όπως και κάθε άλλο νορμάλ άνθρωπος. Εγώ θέλω απλά να παίζω, να κάνω παρέα με τους συμπαίκτες μου και να διασκεδάζω. Αλλά η δημοσιότητα έρχεται μόνη της και δεν με εκνευρίζει. Ο κόσμος θέλει να ακούσει αυτά που έχω να πω".

Για την έλευση του Τσίλντρες στον Ολυμπιακό μίλησε ο Μαρκ Σουάρτζ, ο δημοσιογράφος που έστειλε το ESPN στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας: "Πιστεύω ότι αξίζει όλο αυτό το θόρυβο, είναι ο πρώτος 25χρονος από το ΝΒΑ που έρχεται στην Ευρώπη πάνω στην ακμή του. Οι υπόλοιποι ήταν παίκτες που βρίσκονταν στα τελειώματα, όπως ο Ντομινίκ Ουίλκινς και ο Μπομπ Μακ Αντού, είτε παίκτες που δεν είχαν καν καριέρα στο ΝΒΑ, όπως ο Αντονι Πάρκερ. Ο ΤΖος μετά από τέσσερα χρόνια στο ΝΒΑ, θα μπορούσε να βγάζει έξι εκατομμύρια δολάρια το χρόνο με τους Χοκς, αλλά εδώ θα κερδίσει περισσότερα. Αυτό το στοιχείο ήταν αρκετό για τον ίδιο να έρθει στην Ελλάδα, όπως και για το δικό μας ερχομό".

Όσο για το ενδεχόμενο να έρθουν κι άλλα μεγάλα αστέρια του NBA στην Ευρώπη ο Σουάρτζ, δήλωσε: "Αυτό είναι το άλλο προσπαθούμε να μάθουμε. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως δεν πρόκειται να έρθουν, κυρίως γιατί θέλουν να κερδίσουν κι άλλα πρωταθλήματα στο ΝΒΑ.

Επίσης γιατί δεν θα ένιωθαν άνετα σε μια ξένη χώρα, ίσως γιατί δεν θα ήταν οι πιο διάσημοι αθλητές σε αυτή τη χώρα. Αν ήταν ένας ποδοσφαιριστής ή ένας οδηγός φόρμουλα 1 δεν θα το εκτιμούσαν ιδιαίτερα. Ίσως στα τελειώματα της καριέρας του, ο Κόμπι που έζησε στην Ιταλία, να θέλει να έρθει και να πάρει 50 εκατομμύρια δολάρια, αν φυσικά υπάρχει κάποιος που μπορεί να του δώσει αυτό το ποσό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: