Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2008

Super League:Τα βρήκαν στα τηλεοπτικά οι "15"


Τη συμφωνία της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λιγκ με την εταιρεία NOVA και ΑLPHA, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι σήμερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Κώστας Πηλαδάλης, ο οποίος ανακοίνωσε και τα ποσά, που θα μοιραστούν οι ομάδες. Αυτή την στιγμή στα ταμεία της Σούπερ Λιγκ θα μπουν 48 εκατομμύρια ετησίως (για τις 15 ομάδες και αν επιστρέψει και ο Ολυμπιακός, θα γίνουν 54).

«Τα συμβόλαια με ALPHA και NOVA θα υπογραφούν άμεσα. Το πρώτο κανάλι θα μεταδίδει το ματς του Σαββάτου και το δεύτερο τα παιχνίδια της Κυριακής. Είναι σημαντικό να αναβαθμίσουμε την ποιότητα μετάδοσης αγώνων. Η κεντρική διαχείριση ξεκινάει από του χρόνου» , τόνισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ αρχικά και μετά μίλησε με ποσά:

«Το 30% των χρημάτων (των 48 εκατ. δηλαδή) θα μοιραστεί ισομερώς σε όλες τις ομάδες (από 960 χιλ. ευρώ) και απο εκεί και πέρα το ποσό αυξάνεται ανάλογα με την εμπορική αξία και την βαθμολογική συγκομιδή της κάθε ομάδας. Αν ίσχυε η συμφωνία την προηγούμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε περίπου 6.3 εκατομμύρια στο τέλος, η ΑΕΚ 5.5, ο Άρης κοντά στα 4 και ο ΠΑΟΚ 3.7. Να σημειωθεί ότι αλλάζει το μπόνους ανόδου από Β' Εθνική στην Σούπερ Λιγκ και κάθε ομάδα που θα ανεβαίνει θα παίρνει από 2.5 εκ. Ευρώ».

Ανοιχτή πόρτα σε Ολυμπιακό

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Πηλαδάκης, έδειξε πως δεν κρατάει… κακία, για το γεγονός πως θα διαπραγματευτεί μόνος του τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τονίζοντας πως όποτε θέλει μπορεί να επιστρέψει: «Είχε δικαίωμα να κοιτάξει το συμφέρον του. Δεν υπάρχει τάση εκδικητικότητας από εμάς, απλά δεν θα μεταδίδονται όλα τα παιχνίδια του για λόγους ισονομίας. Εκπροσωπούμε 16 ομάδες σαν Σούπερ Λιγκ και όχι 15».

Για ραδιόφωνο και ΕΡΤ

Σχετικά με το θέμα των μεταδόσεων από το ραδιόφωνο ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ είπε: «Σε 15 μέρες θα συζητηθεί θέμα ραδιοφώνων, οι συνθήκες που θα γίνει ο διαγωνισμός. Δεν είναι θέμα μόνο οικονομικό ή να κλείσουν ραδιόφωνα. Κοιτάμε πάντα το μέλλον και το καλό της αρχής. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Υπάρχουν δημοσιεύματα που δημιουργούν αντιπαλότητες», ενώ για την ΕΡΤ ακόμη, ανέφερε: «Δεν έχουμε κάτι με ΕΡΤ. Ήταν ένας ιδιωτικός διαγωνισμός, για την ακρίβεια πρόσκληση ενδιαφέροντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: