Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2008

Γενική Συνέλευση του Δ.Σ. της Superleague


Γενική Συνέλευση του Δ.Σ. της Superleague, που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν άκρως σημαντικά, όπως τα τηλεοπτικά, οι εκλογές της ΕΠΟ και η διαιτησία. Με αφορμή την τελευταία, μάλιστα, ανέβηκαν οι τόνοι, με τους Σάββα Θεοδωρίδη και Φανούρη Βατσινά να έχουν έντονο φραστικό επεισόδιο! Από τους τρεις μεγάλους, παρόντες ήταν οι Σ. Κόκκαλης και Γ. Βαρδινογιάννης, σε αντίθεση με τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος συνεχίζει την αποχή του.

Έντονη δυσαρέσκεια με Ψυχομάνη

Ξεκινώντας από το τελευταίο ζήτημα, οι περισσότερες ΠΑΕ ήταν έντονα δυσαρεστημένες με τον αρχιδιαιτητή, Γιώργο Ψυχομάνη, ζητώντας την καθαίρεσή του. Μέσα σε αυτές περιλαμβανόταν και ο Ολυμπιακός, ο οποίος εκπροσωπήθηκε και από τον Σωκράτη Κόκκαλη που εξέφρασε τα παράπονά του.

Κάποια στιγμή, η συζήτηση έφτασε στη διαιτησία του Μαζαράκου στο παιχνίδι ΟΦΗ – Ολυμπιακού και τότε η ένταση κορυφώθηκε. Σάββας Θεοδωρίδης και Φανούρης Βατσινάς τα είπανε «χοντρά» και η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι! Μέχρι που επιστρατεύθηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης για να ηρεμήσει τον Θεοδωρίδη και να κατευναστούν τα πνεύματα.

Όλα ξεκίνησαν με την ερώτηση-απορία του Σ. Κόκκαλη προς τον Φ. Βατσινά: «Πού την βρήκατε αυτή την ανακοίνωση κ. Βατσινά, σε άλλο γήπεδο πρέπει να ήσασταν». Ο πρόεδρος του ΟΦΗ απάντησε: «Απαγορεύεται δηλαδή να έρχεται ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο και να μην κερδίζει; Αυτά που ξέρατε θα πρέπει να τα ξεχάσετε».

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο ξέσπασε ο Σάββας Θεοδωρίδης, χαρακτηρίζοντας τον Βατσινά «λαγό» και προσθέτοντας: «Στο Ηράκλειο τον κυνηγάνε 2.500 άτομα και τρέχει. Εγώ ξέρω ότι οι Κρητικοί είναι λεβέντες και δεν τρέχουν. Επίσης, μπορείς να μου πεις πού βρήκες τα λεφτά και έδωσες πριμ;».

Στηρίζουν Γκαγκάτση

Πέρα από τα παραπάνω, ένα θέμα που τέθηκε επί τάπητος ήταν οι εκλογές της ΕΠΟ της 4ης Οκτωβρίου. Ο Σωκράτης Κόκκαλης πήρε το λόγο και σε αυτό το σημείο, προτείνοντας την στήριξη του νυν προέδρου, με το εξής επιχείρημα: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να στηρίζει το ποδόσφαιρο και όχι την κυβέρνηση. Το ψηφοδέλτιο του Πάρη Γεοργακόπουλου είναι κυβερνητικό».

Η απόφαση που πάρθηκε με ψήφους 10 υπέρ και 6 λευκά ήταν να στηριχθεί ο Βασίλης Γκαγκάτσης! Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Πανιώνιος, Ηρακλής και ΟΦΗ ήταν οι έξι ΠΑΕ που ψήφισαν λευκά.

Τα τηλεοπτικά

Σημαντικό είναι και το ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπου προφορικά υπήρξε συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των συλλόγων. Βέβαια, ο Σωκράτης Κόκκαλης εξέφραζε την επιθυμία του να μη μειωθούν τα έσοδα του Ολυμπιακού, για να του απαντήσει άμεσα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης: «Στο παρελθόν είχατε συμφωνήσει να μειωθούν τα έσοδα των μεγάλων προς όφελος των μικρών, τόσο εσείς, όσο και ο γιος σας Πέτρος».

Η απάντηση του προέδρου των πρωταθλητών έδειξε ότι υπάρχει μία τάση για να το συζητήσει. «Πρέπει να το ξαναδούμε, αλλά αφού προκύψει το ποσό που θα μοιραστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Για οτιδήποτε οριστικό θα πρέπει να περιμένουμε την άλλη βδομάδα (9 Οκτωβρίου), όταν θα μελετηθούν λεπτομερώς οι προσφορές που έχουν κατατεθεί. Αξίζει να τονίσουμε ότι ακόμα και μία ΠΑΕ να διαφωνήσει, δεν θα υπάρξει συμφωνία για τα τηλεοπτικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: