Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2008

Ίντερ-ΠΑΟ 0-1


Στα χέρια του κρατά την πρόκριση ο Παναθηναϊκός μετά το επικό «διπλό» (0-1) στο «Μεάτσα» με γκολ του Γιόσου Σαριέγκι! Εκπληκτικά πράγματα από τους «πράσινους» που με την απόδοση τους έκαναν τους πρωταθλητές Ιταλίας να μοιάζουν με μικρή ομάδα και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους! «Πράσινο» πάρτι από 5.000 οπαδούς, 2-2 το ματς στην Κύπρο, περνάει και με «Χ» στο τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ!

Παιχνίδι υπομονής...

Η γεύση που άφησε το πρώτο μέρος είναι πως το 3-6-1 που εμπνεύστηκε ο Χενκ Τεν Κάτε αποδείχτηκε πλήρως συμβατό σχετικά με τις απαιτήσεις του αγώνα, Μετά από ένα «μουδιασμένο» πρώτο δεκάλεπτο και από τις δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα στο γήπεδο, να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και σποραδικά να ανησυχήσει αρκετά τους «νερατζούρι». Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι ανέβηκαν μετά το ημίωρο, άσκησαν μια μίνι-πίεση στους παίκτες του Τεν Κάτε και είχαν δύο πολύ καλές στιγμές με Ιμπραΐμοβιτς (31’) και Αντριάνο (45’).

Αυτό, πάντως, ήταν όλο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν δοκίμασε να ανεβάσει ταχύτητα και το τέμπο του αγώνα σε αυτό το κομμάτι ευνόησε τους «πράσινους» που συνολικά δεν υστέρησαν των αντιπάλων τους. Εξαιρετική δουλειά έκανε ο Γιάννης Γκούμας σε ρόλο λίμπερο, Σαριέγκι και Βύντρα ήταν σταθεροί, ενώ σε πολύ καλό βράδυ (όπως και στην Βρέμη) βρέθηκαν Γκάμπριελ και Καραγκούνης. Αμφότεροι ήταν πολύ ψύχραιμοι και δύσκολα έχαναν την μπάλα από τα πόδια τους. Μαζί με τον Ζιλμπέρτο από τα αριστερά συνέθεσαν μια τριάδα που μπορούσε να δημιουργεί και να διασπά την πίεση των μέσων του Μουρίνιο με καλό πάσινγκ γκέιμ είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο χώρο...

Οι «πράσινοι» είχαν 2-3 καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, κυρίως από κάποια επικίνδυνα κόρνερ του Καραγκούνη. Από ένα τέτοιο, ο Γκάμπριελ βρέθηκε σε θέση βολής στο 16’ αλλά το σουτ του κόντραρε στα σώματα, ενώ στο 20’ ο Σιμάο είδε την μπάλα να του στρώνεται ιδανικά από κακή απομάκρυνση της άμυνας της Ίντερ αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε από ευνοϊκή θέση πήρε ψηλά άουτ. Επικίνδυνος προσπάθησε να γίνει και ο Ζιλμπέρτο στο 26’ όταν από μπαλιά του Γκάμπριελ βρέθηκε στο ύψος της περιοχής αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Σέζαρ που είδε την μπάλα να περνά άουτ...

Σαριέγκι και... τάβλα οι «νερατζούρι»!

Ο Μουρίνιο δοκίμασε να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα στο δεύτερο μέρος, βάζοντας τον Κουαρέσμα αντί του Μουντάρι. Ο Πορτογάλος πήγε αριστερά αλλά νικήθηκε κατά κράτος από τον Μίκαελ Νίλσον που έκανε σπουδαία δουλειά πάνω του, μη παραλείποντας να προωθείται όποτε χρειαζόταν. Ο ρυθμός διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα, με τους «νερατζούρι» να απειλούν από στημένη φάση και λάθος έξοδο του Γκαλίνοβιτς στο 55’, ενώ λίγο νωρίτερα (53’) ο Σιμάο είδε το δυνατό σουτ που επιχείρησε από τα 25 μέτρα να περνά ελάχιστα πάνω από το αριστερό «Γ» του Σέζαρ.

Το γκολ που έκρινε τα πάντα και έδωσε ένα ιστορικό «διπλό» στον Παναθηναϊκό (το πρώτο επί ιταλικού εδάφους) ήρθε στο 69’. Ο Γκάμπριελ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Γκούμας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σέζαρ απέκρουσε ασταθώς. Αυτό αποδείχτηκε... μοιραίο αφού την φάση ακολουθούσε ο επίσης προοθημένος Γιόσου Σαριέγκι που την έσπρωξε στα δίχτυα από κοντά, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους σε αγωνιστικό χώρο, πάγκο αλλά και στην καταπράσινη κερκίδα (στο ανατολικό μέρος του Μεάτσα)!

«Γιόμες» η Ίντερ, ευκαιρίες στις καθυστερήσεις με Κρουζ!

Οι Ιταλοί τα έπαιξαν όλα για όλα στο τέλος με τον Μουρίνιο να επινοεί ένα... τρελό σύστημα με 4 επιθετικούς (Μπαλοτέλι, Αντριάνο, Ιμπραΐμοβιτς, Κρουζ) στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Το μόνο που κατάφερε, ωστόσο, ήταν να γεμίσει μεν την περιοχή με επιθετικούς αλλά να μην υπάρχει ο τρόπος να περάσει ορθόδοξα σε αυτήν η μπάλα. Μοιραία, η Ίντερ κατέφυγε σε «γιόμες», σχεδόν από κάθε σημείο του αγωνιστικού χώρου! Όμως η αλάνθαστη αμυντική γραμμή του «τριφυλλιού» είχε πάρει τα μέτρα της και οι μόνοι κίνδυνοι που δημιουργήθηκαν ήρθαν σε σημείο που το μόνο που μπορούσαν να πάρουν οι «νερατζούρι» ήταν ο βαθμός της ισοπαλίας...

Στο 92’, ο Γκαλίνοβιτς... απογειώθηκε για να απομακρύνει την κεφαλιά του Κρουζ από σέντρα του Κουαρέσμα ενώ στο 95’ (!) ο Αργεντινός αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα, μετά από φάση διαρκείας και σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού.

Τα εύσημα του Μουρίνιο

Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά το τέλος της λήξης, ο... πολύς Ζοσέ Μουρίνιο περίμενε έναν έναν τους παίκτες του Τεν Κάτε για να τους συγχαρεί προσωπικά για την απόδοση και την νίκη τους, μέσα στο «Τζουζέπε Μεάτσα»! Το βράδυ τελείωσε... ονειρικά για τον Παναθηναϊκό, αφού η Βέρντερ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87’ την Ανόρθωση (τελ. αποτέλεσμα 2-2) και έτσι ο Παναθηναϊκός κρατά 100% την τύχη στα χέρια του.
Τι σημαίνει αυτό: Ο Παναθηναϊκός προκρίνεται στην φάση των «16» ακόμα και με ισοπαλία απέναντι στην Ανόρθωση στο ΟΑΚΑ ενώ ότι κι αν συμβεί στην 6η αγωνιστική προκρίνεται σίγουρα στο ΟΥΕΦΑ και συνεχίζει στην Ευρώπη και το νέο έτος. Αν νικήσει τους Κύπριους, προκρίνεται ακόμα και ως πρώτος του 2ου ομίλου, αρκεί η Ίντερ να μην φύγει με τους τρεις βαθμούς από το «Βέζερ» στην κόντρα της με την Βέρντερ. Καλύτερα, δεν γίνεται...

Ίντερ: Σέζαρ, Μαϊκόν, Κόρντομπα, Ματεράτσι, Μάξουελ (75’ Κρουζ), Ζανέτι, Καμπιάσο, Μουντάρι (46’ Κουαρέσμα) , Φίγκο (72’ Μπαλοτέλι), Ιμπραΐμοβιτς, Αντριάνο.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Γκούμας, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (63’ Σαλπιγγίδης) , Γκάμπριελ (84’ Γκάμπριελ), Μάντζιος.

sportdog.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: